Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

nazdar majstri aktualne riesim kupu auta a preto prosim majtrov mechanikov aby sa vyjadrili k nasledovnemu je to benzin 1,4 16 ventil 66KW 90 koni kod motora Z14XEP

a ked som volal do dielne na plyn tak ze tam mozu namontovat system LPG Stefanely asi za 900 EVRI

nejde mi o cenu ale chcem pocut nazor na znacku stefaneli o ktorom neviem celkom nic popripade porovnanie s inymi napr. brc lovato tartariny ak je vobec mozne do takeho motora nieco take dat. dakujem chlapci za komentovanie a ocenim kazdu radu nielen od mechanikov ale aj uzivatelov.

zato som ochotny pekne podakovat a znova sa zaradit do rodiny lpg a niekedy poslat vtipek,

kamaradi vdaka a pekny vikend

jj Honzo, oko je tam od té chvíle co jsem jí na laně dotáhl a vypadá že po dnešku tam asi ještě zůstane

zkoušel jsem dnes laborovat nad tou mojí a zatím bez úspěchu. Z posledního startu než jsme to dotáhli tam byla zapsaná jen regulační odchylka zpětného vedení výf.plynů, takže jsem začal laborovat s tím EGR, zaslepil jsem ho, tak chyba už tam neskáče, ale motor furt stejně, třepe se jak ratlík (na volnoběh) a klapka se to snaží vyrovnat, tak přidává ubírá. Chtěl jsem udělat i základní nastavení EGR, ale místo spuštění ADP v kolonce psalo CHYBA. To samé se dělo, když jsem chtěl udělat základní nastavení škr.klapky. Taktéž mi místo spuštění ADP, napsalo chybu. Fakt nějaké divné :kol-32: Pak mi tam vždy při startu naskočila chyba nedokončená adaptibilita škrt.klapky. Tak jsem toho nechal, odpojil baterku, aby se udělalo základní nastavení, zítra jí napojím, ještě to zkusím, ale už se začínám čím dál víc přiklánět k těm skočeným rozvodům :-(.

nazdar majstri k tomu oknu za 6OO evri to bola normalna fakturovana cena od autosklo tn ktoru som im zaplatil a poistovna mne na ucet len 500 evri takze napakovalo sa akurat firma autosklo aj ked si myslim ze to vozia za lacny peniaz z polska ale je mi to jedno kazdy kto chce to moze robit peniaze sa maju tocit. a je tam termicke sklo amozno pretodrahsie.

a teraz otazka k tomu stefanelimu poznate to niekto alebo je to len nejaka znacka nic moc

Stefaneli? To zní jako nějaký Romeo z Itálie z nekonečnýho nekonečně přiblblýho seriálu... :D

Ale vážně, slyším to taky poprvé.

Něco o Stefaneli řeší kluci Chevroleťácký tady:

http://forum.cars.cz...c917e&start=150

Prý by to mělo mít přimazávání, ale ví Bůh a možná Karel, co je ten systém zač...ten bude tak asi jediný, kdo Ti může fundovaně poradit :doh:worthy:palec:

Ale spíš mě napadá, proč nejdeš do něčeho osvědčeného, jako je třeba BRC, Landi....

Nevím, jak se ceny přestaveb pohybují u Vás na SK, ale když si 900Éček přepočítám v aktuálním kurzu, tak mi vychází 22.500,-CZK, za který se tady dávají LPG systémy s polskými komponenty <_< A za kvalitu se musí připlatit... ;)

Upraveno od Wassermann

já to taky neznám, znám jen vstřikovače Stefaneli,jsou to takové zvláštní vstřiky s gumovými membránami, ty svého času používalo polské zařízení ESGI, pak se nahrazovaly vstikovači Valtek....

Karle, vstřikovače Stefaneli jsem před 3 lety namontoval na zkoušku manželce do Focusu, a ještě jsem na ně nešáhnul. Pravda je, že jezdí málo km - pravidelně denně ale krátký trasy.

já taky dělal několik aut, a zatím jezdí, denně tak cca 20-40 km,už asi 3-4 roky, ale je fakt, že je to na slabém motoru(Renault Kango 1.2) a fungují, ale ve skladu mě strašili, že nevydrží,....

zatial vdaka majstri dnes som sa osobne zastavil v montaznej dielni lpg akoze dojednat termin a pan majitel tvrdil ze je to len o znacke a o cene ze je to v podstate ten isty system ako brc akurat to ma nahrany iny softver ale suciastky na montaz su niektore zhodne. takze ak chcem brc neni problem namontovat ale cena je 1200e co v pripade kvality by nehralo velky rozdiel ale oni maju znacku stefaneli odskusanu a vyjadruju velku spokojnost a nielen oni ale aj zakaznici. takze neviem ci za viac penazi nebude len draha znacka a rozdiel v kvalite bude minimalny.

aj ked je mozne ze to ponukaju lebo dokazu mat z montaze vecsi zisk ako pri dsrahsej znacke.

ako by ste sa rozhodli vy? Ja jazdim denne asi300km a auto bude 1,4 16V 66KW

dakujem za reakcie majstri :kol-47:

asi jsi to neúpochopil....stefaneli není žádná značka, jsou to jen jakési vstřikovače v krabici.....osobně si myslím, že rozdíl v kvalitě oproti BRC bude hodně rozdílný....nabízí ti polskou kvalitu protože na ni podstatně víc vydělají,navíc v polsku jsou už na tom tak, že když od nich firmy berou zařízení, ještě za to dostávají bonusy, tak proč by nabízeli kvalitní italské zařízení-relatoivně drahé, když za každý kus odebraný od poláků ještě dostanou z ceny nějakou kačku, je to o obchodní politice, ne o kvalitě...

takze karle urcite doporucis radsi brc co se tyce kvality a spolehlivosti.

i kdys otazka zni kdys firma doporuci a posleze namontuje levny system stejne bude mit problem vramci dvourocni zaruky pokud se to bude furt jebat. ale zase mit auto furt v servise kuli 300 evri asi nestoji za to.

az to zhrnu podle tveho doporuceni tak kazdopadne brc. kdyz te muzu poprosit skus se podivat co dovoluje pocitac namontovat do zminovaneho motoru s kodem motoru Z14XEP. Je to opel astra H caravan 1.4 16V 66 kw.

a inak majstri auticko je uz doma a ma cervenu farbu

zatial dakujem

3028471_7.jpg

vyzerá ozaj pekne .... stáří, kilometry ... mimochodem stejnou astru si koupil můj kolega, ale 1,7DCI a šedou :kol-28:

je to 2007 a 101000 km a uplna servisna hystoria. dufajme ze vydrzi aspon dalsich 300 TKM alebo viac

Amigo: gratulace kamaráde, krásná kára :w00t1:

Ale co se plynu týká, jdi do kvality. Záruku sice budeš mít i na levnější systém, ale za ty nervy ti to nestojí ;) Navíc i čas jsou peníze :doh

jen jako laik se ptam,jaky je rozdil pri jizde na plyn u svicek vzdalenost elektrod ..jestli je lepsi 0.7 a nebo 0.9 ...muze treba 0.9 zpusobovat bohatou smes?

a já si léta myslel, že bohatost směsi záleží na tom, kolik nastavíme v programu.....kde jsi na takovou hovadinu přišel?????

tak dik majstri za reakcie a za kladne komentare k autu.

a dnes po telefonate so slantom som sa zastavil v druhej lpg dielni kde montovali aj slantovi lovato. a tam nebol ziadny problem takze system lovato alebo brc a ziadny stefaneli uz je rozhodnute ale este to upresnime ked donesiem dokumenty od vozidla ale doporucili mi najskor poriesit prepis auta a potom poriesit montaz plynu. a dokonca su aj o nejeka peniaze lacnejsi a hlavne montuju v sobotu a nedelu s cim som sa teda este v zivote nestretol a pre mna co som kurva furt v robote najlepsia moznost.

este raz vdaka majstri za pomoc.

idem vam pohladat vtipek

Kočka & andulka

Byli jsme oblečeni a připraveni odejít na Silvestrovskou party. Rozsvítili jsme noční světlo, zapnuli telefonní záznamník, zakryli klec s andulkou a vyhnali kočku na dvůr. Zavolali jsme do taxislužby a objednali taxíka. Taxík přijel a my jsme vyšli z domu předními dveřmi. Když jsme vycházeli, kočka kte...rou jsme vyhnali na dvůr, proklouzla pod našima nohama zpět do domu. Nechtěli jsme aby zůstala uvnitř domu, protože se vždy když je tam sama, snaží sežrat andulku. Manželka si šla sednout do taxíku, zatímco já jsem se vrátil dovnitř, abych vyhnal kočku z domu. Kočka mi ale vyběhla do patra a já jsem běžel za ní.

Manželka, která zatím čekala v taxíku nechtěla aby taxikář věděl že dům bude celou noc prázdný. Tak sdělila taxikáři že se hned vrátím, že jsem jenom šel dát dobrou noc své matce. Po pár minutách jsem si sedl do taxíku vedle manželky.

Lituji že mi to trvalo tak dlouho,' řekl jsem když jsme se rozjížděli. Ta kráva pitomá se schovávala pod postelí. Musel jsem ji šťouchat ramínkem do zadku, abych ji dostal ven! Snažila se mi utéct, tak jsem ji chytil pod krkem. Pak jsem ji musel zabalit do deky aby mě nepoškrábala. Povedlo se ale!

Odtáhl jsem ji po schodech dolů a vyhodil zpět na dvorek! Doufám že se zase nevysere do zeleninového záhonu!' Ticho v taxíku bylo ohlušující biggrin.giflol.gifrofl.gif

no , parada. som rad ze si spokojny. siel som asi pred hodinou okolo, aj kukal ci ta tam neuvidim na dvore, ale nic cervene tam nebolo.

tak lpg zdar a zelam vela km bez nehod.

a aj bez sutrov na celnom skle. cau

kua amigo, takový záchvat smíchu už jsem dlouho nezažil :kol-48::kol-98::smich::_icon_smich2:

jen jako laik se ptam,jaky je rozdil pri jizde na plyn u svicek vzdalenost elektrod ..jestli je lepsi 0.7 a nebo 0.9 ...muze treba 0.9 zpusobovat bohatou smes?

Teda Mára, člověk by řek že jsi snad ožralej, nebo sis něčeho šlehnul... Jak může mezera mezi elektrodama na svíci ovlivnit bohatost směsi, ty by snad bylo i na Nobelovku... Ano, může dojít k tomu, že při větší vzdálenosti elektrod nemusí u starších typů zapalování jen s cívkou dojít k vytvoření jiskry s energií dostaečnou k zapálení směsi, takže do výfuku odejde nespálená směs, ale to bylo naposledy u starých šádyn - do kterých se montovaly podtlakem řízené směšovače a rozhodně nebyly vybavené žádnou lambda sondou a už vůbec ne nějakou regulační elektronikou. Moderní motory mají zapalování s jiskrou vytvářenou speciálními elektronickými obvody, takže jednak dosahovaná napětí jsou cca dvojnásobná proti starým baterio-cívkovým systémům (cca 20-25kV proti cca 10-12kV), tak doba hoření jiskry je daleko stabilnější a nezávislá na otáčkách motoru. Zapálení obsahu válce je proto s moderním zapalováním daleko účinnější a spolehlivější než se starým systémem. Proto ani tolik nezáleží na velikosti mezery mezi elektrodami svíce, jako na jiných parametrech jako jsou tlak ve spalovacím prostoru v okamžiku zážehu, izolační schopnost kabelů a svíček atd...

no joo ...:) ja to proste porad koumam .co muzu ...:) pac treba na Vagu v merenych hodnotach pri vynechvani zapalovani ..mam na benzin u kazdeho valce 0 chyb a na lpg tak naskakuji ....

já taky dělal několik aut, a zatím jezdí, denně tak cca 20-40 km,už asi 3-4 roky, ale je fakt, že je to na slabém motoru(Renault Kango 1.2) a fungují, ale ve skladu mě strašili, že nevydrží,....

To já vstřiky Stefanelli namontoval na zkoušku jednou s ESGI2. To auto jelo na půl špatně....volnoběh divný, za tahu v pohodě, za mírného zpomalování auto poškubávalo docela razantně. Potom v tom byl takový kolotoč, že člověk ani neví kde ty vstřiky zůstali....Ve finále jsem rád, že tam došli valteky...po jejich aplikaci auto bez problémů. Kde zůstali ty Stefanelli vstřiky nevím a jsem rád za to, že nejsou ve firmě :D....nicméně možná se teď polepšili.

Nakonec sem toto vše říkal ve Strakonicích mechanikovi....a ten jenompokývl hlavou a řekl: Buď rád že jsi udělal ten kolotoč:D

Jinak systém jako celá sada Stefanelli opravdu existuje...

tak vdaka majstri za komentare a uz som rozhodnuty ist tam kde montuju kvalitu ale tak ako som pisal az po prepise auta .

ale aby ste si nemysleli ze mam malo starosti tak som si dnes dal prihlasku do autoskoly na velku motorku lebo synek si kupil motorecku a dufam ze mi ju v lete pozicia poslem vam fotku aby ste vy co motorkujete colins a este niekto z moravy vedeli na com sa ponahaname.

http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery%20C/Yamaha%20FZ6%20S2%2007.jpg

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.