Srpen 7, 201213 r Já už ani nEGRa na BXW nemám - soudruzi v Bolce und Vlkohradě přišli na to, že co má jakous-takous funkci u velkoobjemovýho motoru v náklaďáku může bejt docela na piču u motoru pod dva litry a přestali to do těch aut cpát...
Srpen 7, 201213 r tak u uzitkovejch vozu je EGR uplne o necem jinem... tam jede skoro porad ne jen na volnobeh. Dokazou volove nacpat az 50% spalin do nasavaneho vzduchu. navic aby to bylo realizovatelny tak se musi i u dieselu pouzit skrtici klapka Kam jde ucinost asi jasny hlavne ze nemame NOx. zato tech ucpanejch DPF
Srpen 8, 201213 r Panstvo, není to o škodárně, ba ani o koncernu, ale monitor jsem si utíral ještě po půl hodině....!!! http://www.fordfans.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=11&t=37475&start=0
Srpen 8, 201213 r tak to je úlet z masakrem dohromady :_icon_smich2: a nejvíc mě překvapilo že to vymyslela a zrealizovala baba Upraveno Srpen 8, 201213 r od Malta
Srpen 8, 201213 r nevim jsem si taky koupil menic do auta (ale rozvody jsem nedelal)... celkove si myslim ze stejne 220V v normalnim aute neni potreba. Leda v multivanu nebo necem obytnem
Srpen 10, 201213 r Jooo, bohužel. Je mi to hrozně líto, staral jsem se o něj jako by to bylo auto na celý život,nikdy v myčce, všechno špígl nýgl, ale stojí teď pořád nablejskaný v garáži a vyjedu s ním na nějaký výlet jen nuceně tak 1x za 1-2 měsíce a to ještě jen aby se taky trochu proběhl, tak jsem nakonec dospěl k těžkému rozhodnutí, že někomu poslouží víc a bude to i rozumnější než ho nechávat naleštěného v garáži stárnout, platit pojištění a jezdit na roční prohlídky, kdy od výměny do výměny oleje má najeto nula nula nic... Ale je to velice těžké se s ním loučit... Upraveno Srpen 10, 201213 r od Wassermann
Srpen 10, 201213 r Takový auto je záhodno prodat co nejdál to jde - ne proto, aby se kupci znesnadnila případná reklamace čehokoliv, ale aby původní majitel netrpěl nad tím, co uvidí že se s jeho mazlíkem u novýho majitele děje...
Srpen 10, 201213 r no to se mi stalo u stodváci Venduli, šupl jsem ji do bazaru a hned druhý den mi volá borec z Jevíčka, že potřebuje něco vědět kolem tajného vypínače co jsem tam měl a něco kolem LPG, takže jsem jí vídal dost často
Srpen 10, 201213 r Takový auto je záhodno prodat co nejdál to jde - ne proto, aby se kupci znesnadnila případná reklamace čehokoliv, ale aby původní majitel netrpěl nad tím, co uvidí že se s jeho mazlíkem u novýho majitele děje... No... asi tak No ale pořád věřím, že to dostane do ruk někdo, kdo si toho bude vážit...ale zase na druhé straně, když to nepiplal od nova, tak těžko říct... Upraveno Srpen 10, 201213 r od Wassermann
Srpen 10, 201213 r Honzo, Tvoje auto je fakt mazel, kdybch jej koupil, měl bych strach s ním vůebc jezdit. Jo Malto, díval jsem na ty vaše fotky z Bulharska. Je to nádhera, moře, vlny, ale nejvíc jsem byl uchvácen z těch posledních 4 fotek z cesty. Kdybych tama jel, tak asi furt čumím po okolí :-)
Srpen 10, 201213 r Díky No někteří známí mají opravdu obavy si do něj sednout a ptají se, jestli si nemají přinést papučky na přezutí... Ale trh je neúprosný a tohle asi dnes málokdo ocení...
Srpen 11, 201213 r nazdar majstri no mate to tu pekne aj pekne fotecky aj pekne citanie. este ze sa mame vsetci dobre a mozeme si chodit na dovolenecky. ja som sa tiez zucastnil na 12 dni chorvatskeho oddychu bol som avetkom a vsetko v pohode. co sa tyka opla tak som stihol uz 40 tkm a zatial bez problemu po motorickej stranke. ale detajli sa vyskitli na kapote najskor som sa stretol zrkadlom s autom v protismere to za 40 eciek vymenene origo opel pozadoval 320 euro v zakladnej farbe. no a v utorok rano som v stovecke zrazil srnecku ale nastastie bola vo vyskoku takze dokrcena kapota a preletene celne sklo ale to uz mame za 210 evri v ten den opravene a kapotu budem riesit ked bude cas alebo to bude niekomu vadit.inak sa nic zvlastne nedeje vo volnom case sa zajebavam sem tam sa povozim na motorke a sem tam svagrovi pomozem na stavbe lebo zacal stavat ale vela casu venujem aj tulaniu po horach a grilovaniu a niekedy idem aj do prace lebo furt sa mi zda ze mam malo penazi. ale v skutocnosti mam dost takze som so vsetkym spokojny. este vam dam vtipek a niekedy nieco pridam nch sa vam dari majstri Barmanka: ,,aaa nazdar Pali!,, ,,Ticho som tu s manželkou.,, ,,Teqilu ako vždy, Pali??,, ,,Krucinál som tu s manželkou!!,, Na pódiu odhodí striptérka všetko zo seba a zvolá: ,,Tak páni kto s Vás je najlepší?,, ,,a celý bar kričíí: Palííííííííííí,,!!! Manželka naskočí do taxíka, on za ňou a ona nadáva: ,,Myslela som si že si normálny a ty si také prasa!!,, Taxikár sa otočí a hovorí: ,,teda Pali takúto protivnú kurvu si tu ešte nemal!!
Srpen 11, 201213 r vtipek Dojde Fico do parlamentu s dvoma papiermi v rukách a hrdo vraví: - V tejto ruke mám zoznam opatrení, ktoré zabezpečia, aby sa ľudia mali dobre. - A v tejto ruke mám zoznam tých ľudí !!! a este otazka kamarati som sem chcel ist niekedy pisat a zaboha nie sa prihlasit furt len volaky fejsbuk a ja som kurva neni na fejsbuku a nemohol som sa nijako dostat do diskusie a dnes ani neviem ako na 6 pokus sa to podarilo. takze ak viete kde urobil nesudruh so slovace chybu tak mu poradte aby mohol napisat nejaku mudrost castejsie, za porozumenie a pomoc vopred vdaka majstri
Srpen 11, 201213 r furt ma cosi napada a ked uz som tu Klaustrofóbia je strach z uzavretých priestorov.. Napríklad: Idem do obchodu s liehovinami a bojím sa, že je zatvorené..
Srpen 12, 201213 r čau kluci....nemáte někdo zkušenosti s čerpačkama LPG na staré cestě z Karlovače přes Plitvice na Makarskou......vím že tam nějaké jsou...ale rád bych to věděl přesněji od někoho kdo tam jel:-))dík....
Srpen 12, 201213 r V Karlovaci máš hned 3, první ihned po sjezdu z dálnice Zagreb/Karlovac, když projedeš mýtnicí, tak na semaforu ihned vpravo, po 50m je benzinka, kde tankuju skoro vždy. Jinak pokud bys z mýtnice neodbočil na semaforu vpravo na tuto čerpačku, ale jel bys rovno, tak budeš na obchvatu Karlovace, kde narazíš ve svém směru na benzinku, tuším je to Tiffon, která má také LPG... Pak je ještě jedna schovaná ve městě u kolodvoru v areálu plynáren, ale tu netřeba hledat... Co se samotné cesty z Karlovace přes Plitvice týká, tak netřeba mít z tankování LPG obavy, čerpaček je dost... Já před třemi týdny absolvoval cestu do Chorvatska a tankoval jsem 25km od Plitvic, ve městečku Grad Slunj. Z cesty je směrovka LPG 300m vlevo (při příjezdu od Karlovace), je to opravdu nějakých 300m od hlavní cesty v areálu nějakého podniku(plynárny) a provozní doba je tuším od 6 nebo 7 rána do 20hod. Obsluha příjemná, kvalita v pohodě, příjemně jsem pokecal jak s čerpadlářem tak i s nějakým místním dědou s obstarožní Audi 80, co přijel tankovat po mě... Cestou dál čerpačky LPG taky nejsou problém, ale většinou jsem se u nich nezastavoval, protože jsem vždy tankoval v Karlovaci a pak až v Šibeniku, kam kousek od Šibeniku, na riviéru Šibenik jezdíme... Dál na Makarskou nevím, jen co jsem projížděl okolí města Knin, což bys měl mít vnitrozemím na Makarskou po cestě, tak vím, že tam nenajdeš asi nic, pokud bys jel přes Velebity přes Gračac, Obrovac, Benkovac, tak Gračac je o ničem, přehoupneš Velebit a pak Obrovac má jen normální pumpu, ale jak vystoupáš nad něj, tak v polích je křižovatka T s odbočkou na Benkovac a tam už je směrovka na LPG 300m, takže zase v poho natankuješ.... Tak snad v poho... Přeji Ti šťastnou cestu a hezkou dovolenou....
Srpen 12, 201213 r was:jojo...v Karlovači vím..tam na ní jsem tankoval snad před deseti rokama když byl favorit na LPG...to byla snad jediná...myslím teda že to je ona....nebo prostě byla někde kolem toho sjezdu.....cestou tam mě to neva to jedu po dálnici,ale cestou zpátky chci jet celou starou trasu....to bude totiž přes den tak bude na co koukat:-)vím že je v šestanovaci a pak bud stačit ta ve Slunji:-)celá cesta měří něco kolem 450km...tak že bych to teoreticky mohl dát na jednu nádrž páč se tam nedá jet na plno,ale kochačku....pamatuješ si jaká tam je silnice?já vím že z Karlovace do Plitvic byla před deseti rokama nic moc....jinak dík
Srpen 12, 201213 r tak asi ještě čekáte na ty fotky že ... no dával jsem je celý večer (na tři pokusy ) teď na Orbion, takže, než bych to sem dával znovu, tady máte link na to fotoalbum http://bulharsko.orb...sko-2012-53413/ , máte to tam i patřičnými komentáři a výcucem těch koukatelných fotek V Bulharsku jsme byli asi 4 krát a v Primorsku taky, je tam krásně, ale autem bych nechtěl, ale asi to nemuselo vyjít nějak draho, že si zvolil dopravu autem.
Srpen 12, 201213 r Mira: silnice řekl bych furt stejná...Nijak špatná mi nepřijde, rozhodně podstatně lepší než drtivá většina silnic u nás :-) Rozhodně tam nejsou žádné díry ani záplaty, vše ok Jen je na této silnici vždy nepříjemným adrenalinem jízda s místníma v zádech a cajti s radarama... Ale to asi znáš. Nejlepší je, když se Ti místní moc tlačí na záda, přestože jedeš, co předpisy dovolují, nechat je předjet a pokud spěcháš, tak se pak navěsit za ně... Se systémem měření rychlostí, kdy cajti sejmou pistolovým radarem první auto, které změří a ostatní jedou, jseš pak v pohodě... Je to sice doporučení typu kdo chce s vlky býti....... Ale někdy se na tomto úseku prostě jinak nedá... Tak hlavně pěknou dovču a šťastný dojezd i návrat...
Srpen 13, 201213 r was:jojo...znám místní chorvaty jak se ti lepí na zadnici:-)))ale s policajtama jsem nikdy problém neměl...když jedeš podle předpisu...doufám že to není jak na ukrajině kde jsem jel na 70 km/h 40 cítkou a ukrajinac vyskočil ze křoví že já jet 100:-)))a tak dáš uplatek a jedeš dál.-)))jedem až 9.září...tak snad policajti budou už vklidu.....vlastně tam tudy přes Plitvice jedem dom až 16 září...no chtěl jsem zkusit jako Maltík(malta) Bulhary...ale na to sem moc měkej sám autem....:-(
Srpen 13, 201213 r V Bulharsku jsme byli asi 4 krát a v Primorsku taky, je tam krásně, ale autem bych nechtěl, ale asi to nemuselo vyjít nějak draho, že si zvolil dopravu autem. cestovní náklady jsem tu také dával ale rád ti to zhrnu, jedním autem to bylo 6700,- a druhým 6800,- včteně všech poplatků, dáln.známek, PHM a dokonce i ztraceného víčka od nádrže, za komplet cestu, včetně výletů za 7 lidí. Vzheledem k tomu, že jsme letos brali komplet vozový park a nedělali tentokrát "charitu", jako každý rok, když bereme někoho navíc, tak se nám i letos cesta docela zaplatila, páč nás stála pouhých 2500,- Kč, zbytek platil "zájezd"
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.