Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Zdravím kolegové, byl jsem kolem 10 dnů na SK a tak podobně. Auto znám přes 3 roky a ujel jsem s ním dost kilometrů a pár tun Českého plynu. Nyní jsem s kamarádem cestoval po východě (oba máme LPG) a nestačili jsme se divit ukrajinskému plynu. To auto jede jako drak, to samé mi potvrdil kamarád, co jel až na Balkán. Klima neklima, spotřeba klesla o litr a ty jízdní vlastnosti byly více než skvělé!

Řekněte mi, co v ČR máme za zmetky? Netýká se to jen našeho kraje, bral jsem v dost krajích ČR.

Že by jiný poměr propanu a butanu? ;)

Přesně tak, s velmi vysokou pravděpodobností vyšší obsah propanu ve směsi. Proto se LPGčkářům jeví, že jim v zimě auta jedou líp (hlavně po dobrým ohřátí motoru). Je to tím, že naši plynaři dávají v létě poměr 40 dílů propanu a 60 dílů butanu, zatímco v zimě je poměr obrácený - 60 dílů propanu a 40 dílů butanu. Je to proto, že propan je výhřevnější a zároveň těkavejší = nepotřebuje tolik tepla k odpaření z kapalné fáze, jako potřebuje butan. Zároveň je žádaný i v čisté formě, takže je dražší. Ukrajinci to jak se zdá neřeší a buď používají "zimní" poměr celoročně, nebo dávají poměr 50:50 bez ohledu na teploty...

Kluci, ta čerpačka byla na východě Slovenska a dle všeho majitel bral Ukrajinský plyn. A v zimě mi auto vždy jede lépe, to je pravda. Jednou jsem ovšem vzal v Prostějově na Brněnské ulici a auto se mi v mrazu přeplo na lpg, zakuckalo, nemělo výkon.... Jel jsem na plný plyn až chcíplo. Pak už nešlo nastartovat ani na benzin. Zřejmě něco podělali, beru nyní jinde. Ale ten výkon je nesrovnatelný. Ta cena na SK byla 0,699e což je 17,80CZK/litr. Já u nás beru za 15,90/L

Jinak kamarád říkal o naftě nyní něco okolo 20,- za litr. Ceny z roku 2011 byly na Ukrajině průměr 18,50,- za benzin, 14,- za naftu a 8,50,- za LPG .Pořád jsou tam vynikající ceny, proto pašují pohonné hmoty do SR :kol-28:

Tak ty ceny jsou mazec.Ted tankuji jen benzín a je to hodně smutné.Za týden jedu do Itálie a tam je cena benzin 1.8 E,to taky potěší.

Jak se sem vkládjaí obrázky? :)

použij plny editor (jak pišeš přispěvek tak se koukni vpravo tak 4cm niž )vyber obrazek a přidej ;)

...ahoj chlopi. Musím jet služebně do Debrecenu a tak bych Vás chtěl požádat o radu na cestu. Dálniční poplatky na Slovensku a v Madarsku. Kde je výhodné LPG. Kde je lepší si vyměnit forinty a další špeky. Všem děkují za radu. Spěchá to :kol-33:

Ahoj byl jsem loni na podzim v Deberecenu a hned vedle v lázních Hajdúszoboszlo. Známky jsem kupoval obě ve směnárně www.mifin.cz, no a co se týká tankování, tankoval jsem v Malackách (levnější-buď Jurki, nebo Slovnaft), nebo pak můžeš ještě v Blavě na dálnici na Lamači u OMV. Pak jsem tankoval až v Hajdúszoboszlo, je tam OMV hned na kraji při příjezdu od Debrecenu. Platil jsem kartou, vyjde to lépe jak měnit Forinty.

ty woe to jsou názvy v tom Maďarsku:-)))jinak k Ukrajině...jezdíme tam pravidelně rok co rok...sice benzín podražil ale pořád cca 20-22 kč za litr...naftový auto tam nemá skoro nikdo...samé šestiválce či větší v benzínu.-)

• Autor

chlapi, tak nasa rodina bola pri tom, ked sa pristavalo na Mesiaci.

akurat to bol taky zmeteny bratranec, co si pise dve "L" v priezvisku.

trocha zmasakroval osvetlenie, na fotke ma US vlajka tien dolava,

astronaut doprava...

ale inak je vsetko O.K.

http://veda.sme.sk/c...na-mesiaci.html

Upraveno od colins
nemam

ty woe to jsou názvy v tom Maďarsku:-)))jinak k Ukrajině...jezdíme tam pravidelně rok co rok...sice benzín podražil ale pořád cca 20-22 kč za litr...naftový auto tam nemá skoro nikdo...samé šestiválce či větší v benzínu.-)

... a k tomu dodávají: "Já mam balšoj pistaljet, smůla, že u Tibjá nět..." :p

... a k tomu dodávají: "Já mam balšoj pistaljet, smůla, že u Tibjá nět..." :p

A není to náhodou jinak, asi tak takhle: " ... Мальчик смотри, есть у меня большой пистолет, большой пистолет, большой пистолет, плохо то, что у Тебя нет..." a nezpívá se to náhodou na melodii The Yelow Submarine od Beatles??

hošani, v sobotu jsem na otcovým Fanoušovi měnil páté dveře ... měl je pomuchlané od dvojího parkování u nás :kol-28: , tak si sehnal fakt pěkné z vrakálu, ale byly to z té první řady, kdy elektrika šla přes ty kolíky v rámu a doteky v pátých dveřích. Tak týden dopředu jsem je stříkli normálka sprejem, no a v sobotu došlo na montáž. Měl jsem z toho strach, páč jsem to nikdy nedělal, ale do oběda to byla brnkačka, až jsem se sám divil jak jde všechno hladce. Když ty "new" dveře ležely na kozách, tak jsem si v klidu nachystal elektriku, abych to pak mohl našupat zpět do konektorů na stávajících dveřích. Vyvrtal díru na průchodku a kabeláž, navlákl si špagát dovnitř, aby bylo čím ten svazek protáhnout. Prohodili dveře, vyměnil zámek (tady jsem byl překvapen, jak prosté). Dal jsem si oběd a pak začaly komplikace. Nešel protáhnout kabelový svazek. Musel jsem to táhat po jednom drátu (celkem 6) a nešlo to ani zaráz se špagátem, takže jsem musel pokaždé provlékat tužžší drát na vytahování vodiče. Nakonec se zadařilo i to. Pozapojoval jsem to, napojili hadičku do ostřikovače zad.skla a jali se zkoušet co všechno nejde. K mému překvapení nesvítila akorát zadní levá zpátečka, vyřešila to výměna žárovky. Motorek na stěrač ač vypadal lépe jak na otcových původních dveřích, tak bohužel nejel, takže následovalo odpojení motorku ostřikovače, aby nám to furt nešpíchalo na sklo a mohl jsem v klidu proměřit dza jde do konektoru šťáva. Ta šla, takže následovala ještě výměna motorku. Na závěr jsme ještě zjistili, že nejde zamykat zámek, tak ještě následovalo ladění, zámku, ale i to se nakonec podařilo. No začali jsme ráno v devět a s obědovou přestávkou jsme zkončili ve tři odpoledne ... no na kšeft bych to nechtěl dělat. :kol-46:

Upraveno od Malta

Ahoj všem,

jak jsem slíbil, napíšu vám nějakej ten odstavec z naší letošní dovolené, i když nevím jestli délkou trumfnu Martinův popis výměny 5. dvěří :-) Ale zkusím to.

Byli jsme stejně jako loni v Chorvatsku, tentokrát jsme zvolili destinaci Makarské riviéry, původní plán byl ubytovat se v obci Drašnice, ale tam se nám nelíbilo, tak jsme se přesunuli do Podgory a myslím, že jsme neudělali špatně. Cena ubytování 15,7€/osobu a noc, ccca 100m od moře, obchodu a zmrzliny, 300m od pláže, Celkově pro dva lidi vyšla na 14.000Kč (včetně všech nákupů doma)

Celá dovolená se nesla (alespoň pro mě) v pohodovém duchu, žádnej stres, velký plánování, organizace, prostě tak jak to má být :-) Vyrazili jsme 12.8. v 3:00 z domu a další zastávka byla Brno, kde jsme doplnili druhou polovinu posádky a já si ještě doplnil v AGW plyn. A pak už hurá na Wien a za teplem. Cesta probíhala v pohodě, dokonce jsem si začal ve Slovinsku vychvalovat minimální provoz, což byla chyba... Kousek před Lenartem (kdo objíždí Slovinsko mimo dálnice, tak ví) uzavřená cesta - smrťák motorkáře... No museli jsme objet 1-2km cesty asi 20km po cestách, které GPS znala jako "polňačky" - takže jsem jel podle intuice.

Dále pak už bylo vše bezproblémů, další tankování jsem měl naplánovaný ve Švajkovaci, kam bych měl kde výpočtů dojet na LPG, ale díky objížďce mi nebylo dáno :( Takže posledních asi 20km jsem jen na BA. Zajímavé zjištění: pokud na chorvatské dálnici Zagreb-Maribor na kterémkoliv sjezdu sjedete a znovu najedete /viz můj případ s tankováním/, tak tato trasa je o 10kun levnější než když ji jedete najednou.

Na místo jsme dorazili po cca 16h cesty, jeli jsme půl na půl po dálnicích (viz cesta), a také si myslím, že to bylo fajn (potvrdil i řidič druhého auta) . když nás začaly nudit dálnice, tak se sjelo na okresky a když už nás začaly srát okresky vjeli jsme na dálnici, kde to zase pěkně ubíhalo.

Pak už jen následoval týden válení u moře, pivo, zmrzlina, pivo, konzumace jídla, pivo....:-D Ne kecám... Musím se ještě pochlubit výletem, který jsem už několikrát plánoval když jsem byl v Chorvatsku - vyjeli jsme si na horu sv. Jure (Biokovo, 1762m.n.m), jedna cesta 23km, úzká cesta na jedno auto, samá zatáčka, sráz domů, cesta nahoru (i dolů) trvala přes hodinu. Prostě zážitek, krásný výhled, fakt to stálo za to ;)

Týden nám utekl jak voda a nás čekala cesta domů, původní plán byl se ještě o den zdržet v HR a protože nám okolnosti dovolili, tak jsme se rozdělili. Druhé auto jelo na prohlídku Plítvic a my jeli po pobřeží se vykoupat k Šibeniku (Sevid). Noc jsme strávili v kempu u NP KRKA, který jsme objevili loni (mimochcodem vřele doporučuji na přespání). Další den jsme se setkali po cestě u Plitvic a domů již pokračovali zase společně. Nazpátek tankvání opět Švajkovec, AGW Brno

Celkově jsem najel 2250km (včetně výletů po okolí). Moje průměrná spotřeba za tuto trasu byla 7,49l/1OOkm, dálnice jezdím s tempomatem na 130km/h tacho (GPS hlásí 121km/h), okresky dle možností - většinou kolem 90-100km/h. Auto zvládlo cestu na 1*, dokonce i s 7 let starými Barum Polaris 2 (obutými na předku).

Ještě pár poznatků z cesty:

Cena LPG je 5,12 - 5,22 kun/litr. Skoro všude jsem si tankoval sám.

Přibylo po cestě pár ČS - např. jedna v Rakousku na A2 hned za Vídní, (ale cena 0,850€/litr), další hned po nájezdu na dálnici Zagreb-Split. A celkově je v HR čerpacích stanic víc než dost (aji mimo dálnice). Z Brna jsem vyjížděl s benzínem těsně nad rezervou a nebýt té nešťastné zajížďky ve Slovinsku, tak s tímto stavem i dojedu domů. Takže se i ostatní nebojte, že by byl problém v CHorvatsku s LPG.

No tak už abychom se pomalu začali těšit na další dovolenou :)

Rosťa

Nějaké fotky z cesty, výletu na Sv. Jure, Podgory, Sevidu a kempu přikládám.

post-1138-0-55245500-1346094245_thumb.jp

post-1138-0-70575800-1346094262_thumb.jp

post-1138-0-65458900-1346094285_thumb.jp

post-1138-0-78655800-1346094297_thumb.jp

post-1138-0-61629300-1346094322_thumb.jp

post-1138-0-68264900-1346094348_thumb.jp

post-1138-0-41423800-1346094427_thumb.jp

post-1138-0-01328900-1346094446_thumb.jp

post-1138-0-07847300-1346094476_thumb.jp

Teda s těma Polarisama 2 V LÉTĚ na předku u předohrabu a na dálnici 130 tacho, jseš vodvaha.... Na zimákách bych si po zkušenostech s podobným blbnutím na formanu už něco takovýho nelajznul. Ty okresky ještě možná, plnej kotlík po dálnici ale opravdu ne.

ten výlet na Sv.Jure mohl být pěkný :kol-47: , ale mou polovic bych tam nedostal ... úzká silnička ve srázu, to by nebylo nic na ni :kol-28:

jo taky jsme tam kdysi byli.....a ta moje se bála, příkré jak hrom, navíc s Octou, nejhorší bylo potkat nějakého jiného blázna a pak couvat...dokonce tam tenkrát jeli nějací experti až nahoru na kole....

Jo taky jsme potkali spoustu cyklistů

nejvíc mne cestou nahoru překvapil včelař, který v absolutní pustině prodával u cesty med a medovinu...

ale musela to být fuška, zahrabat tě do těch kamínků :kol-28:

Sv. Jure je fakt bomba a moc se mi tam líbilo. Moje fotka v avataru je právě od tuď, ale musím jí opět předělat, fórum mi jí nějak ořízlo. Mě cestou na horu spíše dostali koně na silnici, musel jsem počkat až přejdou a frčel jsem dál.

ale musela to být fuška, zahrabat tě do těch kamínků :kol-28:

horší bylo potom odevšud.dostat ty kamínky... - na to jsem byl už sám :kol-28:

Upraveno od Rozsta

dnes kolem 22:00 vyrážim letos již po druhé do HR tentokrát pouze na 10 dní, ale aspoň něco, doufám že všechno půjde hladce jako poprvé ale jdu skontrolovat náplně a spát.

to sa niekto má... kol11

Ahoj byl jsem loni na podzim v Deberecenu a hned vedle v lázních Hajdúszoboszlo. Známky jsem kupoval obě ve směnárně www.mifin.cz, no a co se týká tankování, tankoval jsem v Malackách (levnější-buď Jurki, nebo Slovnaft), nebo pak můžeš ještě v Blavě na dálnici na Lamači u OMV. Pak jsem tankoval až v Hajdúszoboszlo, je tam OMV hned na kraji při příjezdu od Debrecenu. Platil jsem kartou, vyjde to lépe jak měnit Forinty.

...diky za odpoved, ale uz jsem doma :kol-26:

v laznich Hajduszoboszlo jsem se pekne vykoupal :kol-47:....jinak ceny pohonnych hmot hruza.... nejlevnejsi plyn za 265.6 F a natural byl nejlevnejsi u Teska v Hajduszoboszlo za 444.9 F Jinak po ceste natural se pohyboval +- 469.7 F za litr

• Autor

sudruhovia, bratia, priatelia.

drzte mi palce, rano isla fabina k doktorovi.

zerie viacej chladiacej kvapaliny, jak oleja.

doktorko jej odoperuje tesnenie pod hlavou (valcov).

jaaaj, kuwa !

chodim peso na stanicu, potom autobusom, stojim frontu, aby som stal v ulicke...strasneeeeee.

jak chudoba sa tlacim v autobuse, potim sa jak somar v kufri,

nechtiac pocuvam idiotske reci, hypnotizujem sofera antabusu, aby pridal...

vela zdravia pod kapoty vasich Fabiniek zelam.

jaj tak to je neprijemne a rozumiem ti, tiez som trpel ked som po x letoch chodill busom, ked bola Andela (vo February) tiez u doktora ... neboj, tesnění to zpraví a zas bude dobře :kol-47:

kurňa Malta,ale ti ide slovenčina :kol-28:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.