Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Ahoj, nejsem žádný spisovatel, ale když už končí čas dovolených, tak příšel čaas dovolené mé. Jak jsem již loni zjistil, je krásné jet na počátku září na dovču k moři. Počasí většinou ještě přeje, cesty jsou volné, moře vyhřáté a atmosféra klidná a odpočinková.

Již na jaře bylo v plánu, že se pojede zase začátkem září. Po loňských zkušenostech s krásou, čistotou moře v Chorvatsku padla volba jednoznačně na jižní cíp Istrie, konkrétně na obec Premantura nedaleko CHKO Kamenjak. Již loni jsme si oblast Kamenjaku zamilovaly, tak jsme se sem chtěli vrátit. Popisovat balení a další není nutné. Auto Škoda Octavia Combi 1.6 Mpi LPG Lovato chvíli po revizi, došlo akorát na předčasnou výměnu oleje, abych nedopadl jako Malta v roce 2011 v Bulharsku. Jelikož jsme se snoubenkou sami, hledali jsme od jara někoho ze známých do party, nejdřív jich bylo jak much,že bychom obsadili autobus, ale jak všichni znáte s přibývajícím datem odpadali, hlavní, náhradníci, náhradnící náhradníků atd. Nakonec s námi jel kamarád co jsme spolu studovali s přítelkyní, oba fajn lidi.

Odjezd nakonec padl na 31.8.2012 v cca. 20:00 hod na trasu cca. 900 km Vlašim -Premantura. Počasí v čechách dovolené jen přálo, hnusně, pršelo, akorát na cestu nic moc. Odjezd se nakonec opozdil o pár minut, kdy jsem odjížděli vstříc moři a slunci se čtvrhodinovým zpožděním. Natankováno doma s plánem dojet 900 km na 1 další tankování v Rakousku. Jak jsem již psal, při odjezdu pršelo, říkal jsem si, fajn, cestou to přejde, u moře bude slunce, teploučko. Jak já byl naivní. Cesta probíhala v pohodě, jelikož u Jihlavy jsou 2 objížďky, rozhodl jsem, že pojedeme přes Brno. Cestovní rychlost cca. 110-120km/hod nebyla problém, ne ani pro provoz, ale pro počasí. Pršelo a pršelo. Hranice s Rakouskem jsme překročili v cca. 22:45 hod. Pokračovali dále na Vídeň, Graz po A2. Před Grazem jsem chtěl brát benzín u dálnice sjezd 138 Fürstenfeld, dle www.gas-tanstelle.com se tam měla nacházet čerpačka LPG s příjemnou cenou 0.8 Euro/L aktuální k 21/8/2012. LPG ubývalo méně než jsem očekával, i když jsem se snažil jet na čas, ale počasí nepřálo. K tankování jsme přijeli v cca. 01:00 hod. Pumpa je rozdělena na 2 části - tankování vozidel Natural a Diesel a tankování LPG schované za budovou, bez obsluhy. Pumpa je v areálu parkoviště kamionů asi 1 km od dálnice nonstop. Doplnil jsem plnou nádrž a přesedlal na sedadlo spolujezdce, abych si odpočinul. Kamarád dostal instrukce k cestě a pokračovali jsme bez problému dále. V půl 4 už se začala dostavovat únava, tak jsem si sedl zase za volant. To už bylo kousek od Ljublaně. Jedeme k Ljublani, ale co jsem opravdu nečekal je kolona v 4 hod ráno v délce asi 3 km. Čekal jsem nějakou nehodu, ale nějakem maník, co má na starosti řízení dopravy uzavíral a opětovně otevíral tunel za kterým se dělí dálnice. Takže asi 20 minut čekání a popojíždění a jedeme dál z kopce směr Koper a státní hranice Chorvatsko. Zde jsme byli před 6 hodinou ranní. Cesta přes hranice proběhla v poklidu, ani jsme nemusely stavět, stačilo mít ruku s občankama s okénka a jely jsme dále. Po chvilce jsme přejeli hranice (stále pršelo) a hurá po opuštěné dálnici směr Pula. Zde proběhlo druhé tankování za 5.66km/L a posledních 10 km do Premantury už byla lahůdka. Zde jsem přistáli u apartmánu v 7 ráno, akorát nástup byl až po obědě, tak jsme se jeli rovnou koupat do CHKO Kamenjak. Zde šlofíček v autě, koupačka, po bouřce zde tonula nějaká sportovní lodička o kterou nikdo neměl zájem a po okolí plavalo různé vybavení, tak jsme zdarma přišli k 2 párům potápěčských ploutví pro které jsme si zaplavali. Toť z úvodu asi vše, pokračování snad příště:).

Kamenjak je fakt super, tam to mám moc rád. Ale v sozóně je tam pěkně narváno. A ta cesta tam taky mazec. Vždycky čekám, že prorazím někde gumu.

Tak to asi dělá čest svému jménu... ;)

mirek2007: jsem napnutej, jak malý gatě... Tak co to počasí, když všude pršelo, přálo vám???

...zde tonula nějaká sportovní lodička o kterou nikdo neměl zájem a po okolí plavalo různé vybavení, tak jsme zdarma přišli k 2 párům potápěčských ploutví pro které jsme si zaplavali...

normalne som uz ocakaval vetu, v ktorej popisujes ako ste tam nasli utopenca :blink:

slant nejsi sám, už jsem po mé letošní zkušenosti z BG čekal také nějakého utopence

Tak jsem našel volnou chvíli, kterou mi deštivé počasí umožnilo a posílám dodatečně fotky k začátku naší dovolené. Jinak ještě k dešti cestou. Ještě jsem nezažil při jízdě na dovolenou aby vydrželo více než 10 hodin neustále pršet. Od slabšího mrholení, po úseky, kdy celá dálnice jela 40 km/hod, protože nikdo nevěděl, kam se (z)řítí. Místy byla cesta dost nepříjemná, ale dorazily jsme v pořádku.

PS: Kdo pozná speciální úpravu, která byla použita u 3. obrázku? -_-;):D

post-73389-0-49190400-1346855694_thumb.j

post-73389-0-86860800-1346855699_thumb.j

post-73389-0-22158900-1346855710_thumb.j

post-73389-0-62437400-1346855715_thumb.j

post-73389-0-42872700-1346855725_thumb.j

post-73389-0-42427100-1346855733_thumb.j

post-73389-0-50078100-1346855920_thumb.j

Upraveno od mirek2007

Tak malé pokračování. Ubytování jsme našli už v 7 ráno, když jsme přijeli, ale jelikož byl domluven nástup až na 14 hod, jeli jsme se koupat. Po story s lodičkou jsem unaven a vykoupán v moři ulehl do auta, abych trochu dospal. Na ubytování jsme přijeli akorát na 14 hod, ale paní řekla, že apartmán ještě není připraven, že potřebuje ještě hodinu čas, tak jsme aspoň vyložili část věcí, a jeli na nákup životně důležitých surovin (pivo, pecen chleba, a další suroviny). Po návratu z nákupu už bylo vše připravené, tak jsmě dostali školení co a jak smíme a nesmíme používat, kam chodit a kam ne a další informace. Večeře a spánek. Druhý den koupání, jako správní češi jsme to chtěli trochu strhat, ale volba padla na již loni osvědčené místo - je kam se schovat, tak jsme u moře vydrželi do odpoledne. Počasí nám pěkně přálo a slunce chvilkama až přehnaně hřálo. K večeru pěší výlet na konec zdejšího světa - nejjížnější cíp Kamenjaku. Pak přišla na řadu místní restaurace, jako každou dovolenou mám cíl ochutnat něco místního, nejlépe čerstvého a co umělo plavat. Vzhledem ke kvalitě obsluhy a neochotě pomoci pří výběru něčeho co by odpovídalo výše uvedeným parametrům, jsem zvolil klasiku - pizza. To byla překvapivě taky chyba, objednal jsem si Boscaiola, která dle rozpisu měla obsahovat samé lahodné věci. Přinesli mi nějaký paskvil, ještě s upozorněním, že je to ta moje a speciálně jak jsme si objednal s paprikou navíc. Jelikož jsem měl hlad, tak jsem to sežral, ale o gurmánském zažitku jsem si mohl nechat zdát. Ale zážitky jsem měli z restaurace jiné. Asi 10 min poté, co jsme měli objednáno a čekali na jídlo, začala podívaná, kdy nějaká paní odmítla sníst pizzu, protože buď byla nedopečená, nebo spálená. Začala hudrat na obsluhu, ta nakonec přinesla lístek a panáka něčeho ostřejšího. Paní panáka odmítla, zaplatila jen zbytek účtu bez pizzy a poslala jim talířek ke kase. Za chvilku přiběhla slečna servírka a byl malý boj, nevím čím vším servírka paní vyhrožovala, ale ta nakonec docvakla účet, sbalila se a šla pryč. Dalších 5 minut a účet na dalším stole - opět problém. Parta asi 8 německých turístů a nelíbil se jim účet. Přišla slečna a začal kolotoč počítání, co kdo měl, kolik, kdy a nakonec zaplatili, nevím kolik ale zase veselo, tak jsme byly trošku zkroušení z očekávání našeho účtu. Ale dopadlo to dobře, my chudí češi s účtem o 6 položkách se okrást nedáme.

V pondělí přišel na řadu výlet do největšího města na Istrii - Puly. Po příjezdu do Puly a zaparkování nedaleko slavného Kolosea, jsem vyrazil do víru městečka. Obešly jsme Koloseum, vyfotily pár dotek a jaly se hledat Pulské pevnosti. Loni jsme ji našli jedna báseň, ale asi to za ten rok "přestavěli". Chvíli jsme bloudily, našly pulský trh, kde jsme ochutnaly malinový med, jahodový med a pár dalších dobrot. Nakonec jsme našli pevnost, uprostřed jejího nádvoří ční krásný prastarý platan. Obešly jsme pevnost, podívaly se co nového ve městě a pokračovaly směrem k Augustinově chrámu. Ten jsme po menších obtížím letos našly a udělaly pár fotek. Poté přejezd do městečka Fažana, které je asi 10 km od Puly směrem na sever. Odtud vyráží výletní loďky směrem na CHKO Brijuny, které jsme se letos rozhodly také navštívit. Máme to v plánu na celodenní výlet, tak jsme jeli zjistit bližší informace, protože v Pule nás lákaly na výlet lodí na Brijuny za "příjemných" 240 kn na osobu. Po příjezdu do Fažany jsem zaparkovaly kousek od přístavu, ale zdarma. Prošly jsme podél moře do přístavu a tam už byly informační cedule o výletech, ale nikde nikdo. Najednou ke mě přilnula jedna paní, říkala si Issar a povídala, že zastupuje společnost Luna, která ty výlety poskytuje a bude nás to stát 120 kn na hlavu a když se budeme chtít koupat a projít po Brijunách, tak musíme zaplatit vlezný do CHKO ( jako v Kamenjaku) ve výši dalších 30 kn na osobu. Posbíral jsem informace, paní decentně poslal na další lov s tím, že určitě přijedeme. Prošly jsme okolí přístavu, přístavní hrát, ale celá výprava už byla unavena, tak následoval návrat k autu a hurá uťapaní zpět do Premantury.

V úterý další várka slunce a koupání. Navštívily jsme další letos již 3. pláž v CHKO Kamenjak. Opět nezklamala svou krásou. Po osmělení jsme dost dlouho šnorchlovaly, až mě chytla nepříjemná bolest v uších, ale naštěstí už odeznívá. Ulovil jsem pár mušliček pro neteř a synovce a konečně poznal co znamená poseté dno mořskými ježky. Byl jsem hrozně překvapen kolik jich tu je, protože to bylo moje první setkání s nimi. Podle dosavadních zjištění berou mnozí CHKO Kamenjak jako naturistpark. Jediné co mě občas zaráží, jak někteří postarší spoluobčané(občanky) mohou vysílat nepříjemné pohledy k mé osobě, když si dovolím koupat se v plavkách. I když ročarován bych se měl cítit spíš já ;) , A to nemluvím o tom, že na místo jsme dorazily 1. Ale členitost pobřeží poskytuje určité rozestupy mezi tábory naturistů a nás bezvěrců. Večer následovala návštěva restaurace hned vedle té minulé. Obsluha nebe a dudy. Číšník pozorný, pomohl nám vybrat jídlo, vysvětlit a zodpověděl veškeré otázky, vkusně uměl zažertovat. Jídlo skvělé, přesně podle objednávky, po jídle dotázek jak chutnalo a zda si dáme štopičku něčeho na trávení. Tak jsme neodolaly a ochutnaly likér s příchutí medu a ořechů. Daly jsem si ještě malý dezertík, při placení jsem se podivil, že šťopka byla zdarma a šli jsme spinkat.

No a dnes přišel na řadu další výlet, ale o tom zase příště, až budu mít pohromadě připravené fotky a myšlenky.

post-73389-0-93560400-1346859454_thumb.j

post-73389-0-92140600-1346859464_thumb.j

post-73389-0-85893400-1346859474_thumb.j

post-73389-0-63714300-1346859485_thumb.j

post-73389-0-73462300-1346859492_thumb.j

post-73389-0-23658800-1346859502_thumb.j

post-73389-0-82862300-1346859511_thumb.j

Ahoj, vím že je to trochu mimo mísu LPG, ale vybírám GPS navigaci. Nemáte nějaký tip? Cenově tak do 7-8tisíc. Zatím se jeví nejlépe Garmin (velkým plusem je doživotní akt. map). Poradíte? :)

• Autor

tak tesnenie bolo prerazene a tlacilo to do vody.

uz zase slapeme jak za mlada !

a mame novy "klinovy" remen.

vydrzal 105 000 km, hoci sa ma menit po 60 000 km.

este by bol vydrzal, ale uz bol popraskany jak koza starej prostitutky.

ozaj, tesil som sa, ze sem prsknem fotky motora po 100 000 km na LPG.

ale mechanik to "posral", v pondelok rano nechal vychladnut motor,

demontoval hlavu, dal ju zabrusit, otestovat na tlakovu skusku.

v utorok to poskladal a v stredu rano uz som jazdil.

to je hukot, a to som ani nešuchotal chechtakmi...

chlapci, co servisuju BMW su machri !

nasiel som asi 5 kusov "schopnych" mechanikov,

ale dvaja boli schopni vsetkeho, dalsi dvaja boli slubotechnici a LPG im smrdelo.

posledny bol stary dedko, co opravoval kanony este v prvej svetovej vojne.

ked ma syn videl na guglom so zvesenou hlavou, hodil telefonat kamosom

a uz to islo.

aha, ventily nie su podpalene, (ako ma strasili vsetci LPG "odbornici" pred montazou plynu do auta),

karbon v motore nie je, zdvihatka su zachovale.

Upraveno od colins
skleroza

mirku krásné, jen škoda, že fotečky jsou pidi malé :kol-26:

Malta: no upravil jsem je právě pro uložení na web, proto jsou malé, připojení paní domácí je nic moc a mám již několik negativních zkušeností s administrátory různých fór, kde fotografie vložené v plném rozlišení jsou zásadním hříchem v životu na foru.

Upraveno od mirek2007

• 2 týdny později...

Ahoj, tak po delší odmlce kvůli zdravotním problémům Vám napíšu pokračování a konec naší dovolené.

Tak ve středu jsme jeli na výlet podívat se na Limský fjord nacházející se asi v polovině západního pobřeží Istrie. Je znám jako pěstitelská oblast pro slávky, ústřice a další potvůrky. Prošli jsme se po konci zálivu, kde byly samozřejmě stánky s prodejem všeho místního, původně jsme se chtěli projít po celé délce zálivu až k ústí, ale není to vycházková trasa, ale cyklostezka z které není na záliv téměř vidět, takže jsme procházku vzdaly a jely se podívat do městečka Vrsar. Zde obligátní procházka po městě, docela příjemné místečko a pak oběd v jedné z restaurací u přístavu, velmi příjemné ceny, obsluha a prostředí. Cestou domů jsme se zastavily ve vesnici Vodnjan, kde se nachází největší kostel s nejvyšší věží na Istrii. Výška věže 36 metrů. Pozdní návrat do Premantury, večer s Activitami a ráno hurá na pláž.

Čtvrtek - koupání v Kamenjaku, nakonec jsme opět jely na místo, kde jsme se koupaly v úterý. Celý den v poklidu, jeden pěkný úlovek viz fotka níže.

post-73389-0-36920400-1347964712_thumb.j

post-73389-0-40122800-1347964759_thumb.j

post-73389-0-62840200-1347964790_thumb.j

post-73389-0-35636500-1347964819_thumb.j

post-73389-0-88064400-1347964849_thumb.j

post-73389-0-81560100-1347964872_thumb.j

Tak poslední část naší dovolené.

Pátek - po dohodě byla zamluvena loď na výlet kolem CHKO Brijuny. Odjezd v 13:00 hod z Fažany za cenu 120 kun na osobu + 30 kun na osobu za vstup na území CHKO. Po okružní jízdě kolem Velkého Brijunu a výkladu v čecho-chorvatsko-angličtině nás vysadili na ostrově Svatý Jerolým, kde jsme měly cca. 4 hodiny pauzu na koupání. Šly jsme na skalnatý úsek ostrova a začaly šnorchlovat. Přímo fantazie, obrosvké množství rybiček, které neřešily jak blízko chcete připlavat. Prostě super té bohatosti chybělo akorát více barevnosti. Pořídily jsme pár podvodních fotek a odpočívaly. Jelikož jsme měly toho času dost, tak mi to nedalo a šel jsem se ještě jednou koupat a prohledat dno při pobřeží. No lovil jsem lovil, užíval si ryby okolo a když jsem vylézal z vody s úlovkem, podklouzla mi noha a kousku velkého kamene, rozplácl jsem se jak žába při pádu z 5. patra s následujícími následky - odřená holeň na levé ruce, odřená levá kyčel, modřina přes levá žebra, na levé dlani 3 místa s odstraněnou vrchní vrstvou kůže a na pravé dlani 3 drobné oděrky a trhlina velikosti mexického dolaru na bříšku pod palcem. Jelikož jsme byly na téměř neobydleném ostrově a loď nás měla vyzvednout za cca. hodinu a půl, tak jsme využily lékařských zásob (čímž chci poděkovat skorotchýni doktorce, která nás výborně vybavila) a snoubenčiným skvělým ručičkám, jsme daly mou malou osobu do nekrvácivého stavu, který zvládne transport. Cesta lodí v pořádku, autem z Fažany řídil kamarád až k apartmánu. Řešili jsme výlet k panu doktorovi do Puly, ale jelikož bychom tam přijeli více než 4 hodiny po úrazu, nic významně nekrvácelo a zvládl jsem otevřít flašu Ožujska bez pomoci, zhodnotili jsme stav jako přeživší a uspokojivý a nikam nejeli. Já se vrátil zpět o 25 let vyměnil maminku za snoubenku a užival si, jak se umí krásně postarat, vykoupat, nakrmit, uložit. :)

Sobota - poslední celý den an dovolené. Jasná koupačka v Kamenjaku. Vyměnily jsme místo a zakotvili v poslední zálivu na východním pobřeží. Já jsem vzhledem ke zdravotnímu stavu stál 2 metry od břehu po kolena ve vodě a celý den luštil osmisměrky, kterými jsme byly vybaveni. Večer poslední večeře, předběžné balení.

Neděle - Jak by řekli někteří ze zájezdu - Hurá domů. Ráno jsme dobalily věci, nabalily auto a hurá na cestu. Dotankovat v Pule, další tankování až v Rakousku jako cestou do Chorvatska. Před hranicemi se Slovinskem menší fronta, ale nic co by nás vzrušovalo. Přimo na hranicích, tak lustrovali někoho s Fábií z Brna, naštěstí v jiné frontě, tak jsme se my ani nezdržely. Jelikož jsme chtěl ušetřit nějaké euro, tak jsme jely volnější,abychom vydržely s plynem až do Fürstenfeldu. Cestou jedna zastávka na protažení nohou vynucená pasažéry. Ve f¨rstenfeldu drobné občerstvení a zvýšení cestovního tempa. U mikulova cedulka s levným LPG, tak jsme tam zajeli, poprvé a naposled. Obsluha, pravděpodobně majitel čerpačky na kaši, ožralej jak cep. Natankoval, zaplaceno a rychle pryč. Pak už jsme mydlily po D1 směr domů, jelikož mi cestou ukázala signalizace prasklou žárovku, tak jsme ještě trochu přidaly a byly doma za světla. Cesta zpět 9.5 hodiny.

Dovolená super, příští rok je otevřen, hodně přemýšlím po přečtení rezencí od Malty o letním Bulharsku, ale uvidím co polovička nato. A jak to vše dopadne.

post-73389-0-01414500-1347966568_thumb.j

post-73389-0-57130200-1347966596_thumb.j

post-73389-0-59075100-1347966628_thumb.j

post-73389-0-29348200-1347966655_thumb.j

post-73389-0-10461800-1347966692_thumb.j

post-73389-0-98462400-1347966729_thumb.j

post-73389-0-83957500-1347966760_thumb.j

post-73389-0-12753800-1347966784_thumb.j

post-73389-0-47255000-1347967370_thumb.j

post-73389-0-58735800-1347967391_thumb.j

post-73389-0-71240900-1347967412_thumb.j

inac pekne fotos. pre nas ktori tento rok na dovo neboli je to prijemne počichranie zmyslov, ten sever chorvatska mi ale pride akysi malo exoticky v porovnani s primostenom a makarskou. kazdopadne ale pekne

cus bus slant, tak ako dvojičky, nechají tě aspoň trochu vydechnout, nebo lítáš jak hadr na holi :kol-28:

Upraveno od Malta

litam, litam. Hlavne v noci...( s tebou me bavi svet...) :band

o deviatej chodim spat, pretoze o jednej, pol druhej sa budia na krmenie a to potom zacina sabes, nemozu zaspat. vacsinou zhasnu o tretej a obcas az okolo piatej, ked odidem do prace. okrem chodenia do prace clovek nema cas absolutne na nic.

jo a furt dokola nabijam baterky do kolotoca - to je taka zabavka co maju nad postelou, tocia sa tam plysove motyliky a hra to uspavanku. odber to ma ako svina a to ani nezapiname tu svetlohru ktoru to tiez zvlada. Su tam 4 akumulatorove baterky v serii, kazda 4500mAh, vydrzi to tam dva dni. k tomu sa mal asi dodavat vlastny benzinovy generator. mam uz na to nachystane veci na napajaci zdroj, ale nemam cas dat to dokopy. ale inac pohoda, som rad ze ich mame, uz sa na mna zacinaju usmievat, zacina to byt unavne, ale zaroven zabavne.

edit: dnes v noci som ktorehosi prebaloval s polozatvorenymi ocami o pol druhej, odovzdal polovicke na krmenie, potom neviem nic(spal som ako dudok) az do revu mojho druheho potomka o pol4. potom plakali na striedacku asi do 4:10 a budika mam 4:25.

takto si tu zijeme. ale co narobim? tak mi treba, mal som sa lepsie ucit. potom by som mozno mal pracu niekde od 9 do 14 za double money a mohol si platit au-pair :kol-44:

ale je fakt ze je to unavne, chvalabohu aspon cez vikend sa da pospat aspon do siedmej. dlhsie ma nenechaju.

Upraveno od slant

jo chlapče, nemáš to věru jednoduché ... co vlastně máte? Kluky? Co jména, jak už jsou staří? Jsou první nebo už máte i nějaké jiné potomstvo :kol-28: ?

mali to byt dvaja chlapi a az pri porode vyslo najavo, ze ten druhy neni chlap. :D neviem kam to ta nasa pani doktorka cele mesiace kukala ked vsade videla same pipiky :kol-31: takze nie matej a marek, ale matej a viktoria.

su nase prve, kolko maju tyzdnov to sa mi nechce pocitat, ale 4.10. budu mat presne 3 mesiace. v noci medzi druhou a stvrtou casto konverzuju, jeden hovori uuuaaaaa, druhy hiiiii. :kol-98: uz sa im skratka rozvazuju jazyky.

este je celkom sranda ked sa s nimi vytiahneme von, citim tu sudrznost ostatnych kocikujucich. zdravia nas uplne neznami ludia. nieco ako turisti v tatrach, tiez to je samy "dobry den" aj ked sa navzajom nepozname. -_-

:disgust: no a este by som rad spomenul ako projektanti v 80tych rokoch absolutne nemysleli na to, ze niekto moze mat aj sirsi kocik, pripadne skoncit na invalidnom voziku. kocik do vytahu nezmestime - dvere su tam myslim len 69 cm siroke, do pivnice(dvere 80cm) ho davam s toleranciou 0,5 cm. do pivnice davame len "podvozok", a budky-vanicky berieme hore. tie sa do vytahu zmestia len ked ich ulozim na seba, inac by som sa tam s nimi nevpratal ja. samozrejme kolesa kocika mi nepasuju ani na " najazd" na schodoch, esteze su to len 3 schody, tak ho prenesiem. ale zena sama by sa von bez pomoci inej osoby asi tazko dostala. chlap to zvladne skor, predsa len ma viac hrubej sily.

vidíš ... takových detailů, které by mě ani nenapadly, že by mohly být problém :kol-32:

kurňa,tak to si musím dávať bacha :D ..

Jejda, ty "párečky" jsou teď nějak často, předminulej týden se takhle rozrostla rodinka kolegovi z Bastlírny, akorát že tam už skoro tříletou chůvičku mají... Jen jsem se ho zeptal, jestli už si udělal rozšíření řidičáku i na těžkotonážní a nadrozměrný soupravy a dostal jsem jmen...

Ekkare, no vidis, tak tam je taky dvojita radost :-D

btw, moj svagor nasmu kociku hovori "autobus" , s tymi nadrozmernymi supravami mas recht.

Libero len smelo trtus, vyskyt dvojiciek je statisticky bezvyznamny

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.