Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

.. v utery... pohoda...

..tak hotovo... vymena svicek-denso-, vymena filtru LPG, vymena vzduchoveho filtru, revize LPG po roku, nahrati noveho firmware... kamaradska cena 1550.. takze 1700kc aj s dyskem...

cesta mazec, hned za odbockou na Kurim jsem chytl posky kamion, takze krasna pomala cesta, pak zacalo snezilo.. jako guuuuut... a zpatky mlikar aj s privesem... takz dobry...

Jinak Sveraka Boskovice doporucuju vsema 30ti...celou dobu na dilne, v poho pokec.. jako za me 1A

EDIT-nemel jsem zadny svuj material...

post-70462-0-89413700-1427798844_thumb.j

post-70462-0-62643700-1427798852_thumb.j

Upraveno od JirkaBrno

nádherná cesta po státovce, vidím, že jsi pak nemusel ani na fotce retušovat SPZ, příroda to udělala za tebe :kol-46:

jjjjj chudak Sverak, mel tam malej Olsovec..  :kol-149:

to věřím, jak to sjelo na dílně, mohl se koupat :kol-28:

neeeeeee jeho bracha vzal takovou sterku a honil tu vodu k vratum.. jako dobryyy.. ale dozvedel jsem se spoustu zajimavych veci ohledne LPG a vubec situace.. jo a rikal mi , ze 1/12 casu jedu na BA a 11/12na LPG.. takze dobry, ze ma spis pripady, kdy jezdi lidi 1/3 na BA a 2/3 na LPG.. dneska jsem na 39l LPG najel kolem 530km, a furt nebylo sucho...tak jsem dotankoval do plna,-40L,  zaplatil krasnych 580kc a jedeme daaaaal

a hlavne teda-vzduchovy filtr byl po 45000km za zenitem.. nedokazu si predstavit nechat ho tam 60 000km, jak doporucuje vyrobce.. teda.. a to nejezdim zadny pole atd..

• 2 týdny později...

Tak asi před 14 dny si takhle ráno jedu do práce, asi 100 m od práce přibrzdím za transitem před přechodem a rána do zad. Nic obrovského, ale taky žádný ťukánek. Paní za mnou nedobrzdila. No zkoukli jsme to laickým okem a nikde nic. Paní už to brala skoro za hotovou věc, že si pojedem každej po svým. Nenechal jsme se zvyklat, paní byla v pohodě, tak jsem jí říkal, že to radši sepíšem, nechám to okouknout mechanika a pak se uvidí jestli to budeme řešit. Po obhlídce bylo jasno a jsem rád že jsme to sepsali a dnešní auta jsou na zadek fakt citlivá.

Pohledem profíka zjištěno - zlomený zadní nárazník - nepraskl, ale prý je zlomený plast a to je na hovno.

- Prohnutý (zlomený) zadní čelo - zastavilo se o nádrž LPG

- ohnuté 5. dveře na pravé straně tak nešťastně, že se musí dát nové

Takže nahlášena nehoda, řešeno na pojišťovnu paní, takže jsem dostal na chvíli půjčenou Fabii II Combi 1.4 63 Kw, Auto předáno do servisu a čekáme.... 

post-73389-0-90479900-1428934051_thumb.j

post-73389-0-39383400-1428934068_thumb.j

post-73389-0-73124500-1428934079_thumb.j

Neprohlížel jsem to do detailu, hlavně to bylo ráno 10 minut před nástupem do práce. Takže trochu nervy co a jak. Když jsem to přistavil profíkovi, tak mi hned říkal, co ta mezera na pravé straně 5 dveří a neladící linie 5.dveří a zadních světel. Koukal jsem jak puk. Tak otevřel 5. dveře, začal s tím nárazníkem, kde byl vidět ten zlom (bílý pruh podél celého nárazníku), pak mi ukázal hrb v polovině pravého sloupku s tím, že je to normální u dvojky octavie, protože jak jsou 5. dveře docela do úhlu a mají pouze 3 styčné body (2 panty a zámek kufru) a tím nárazem většinou dojde k naražení dveří do zámku, ten neuhne a povolí sloupek (sloupky).

twl... kdo by to byl řekl...

Tak včera večer Šmudla vyzvednuta z opravy. Faktura včetně zápůjčky auta cca. 48 tKč. V opravě zahrnuta i nutná úprava pravého zadního blatníku, po předvánočním útoku ženy na odstavený kontejner. (nutnost opravy kvůli přechodu blatník a nový nárazník). Připlaceno 7tKč za instalaci tažného kvůli předpokládané dovolené 2016 a instalaci Streamu (který jsem dodal sám). (dle mechanika není v OII žádná příprava pro tažné a elektro se musí táhnout až z palubky,takže hodně práce). Oprava super, bez měřiče tl. laku by nikdo nic nepoznal. 

Spokojenost a doufám, že už nic podobného nepřijde. Fotku po opravě dávat nebudu, dle mého vypadá auta stejně jako předtím. Jen se mi líbilo na faktuře účtované nové osvětlení RZ, kdy mi bylo řečeno, že škoda od nějakého roku výroby do 5. dvěří dává jiná světla, než jsem měl originál a tak mi museli dát nová, která do nových 5 dveří pasují. 

Co se týče fábie, tak měla najeto přes 200tkm a musím říct, že mě ten motor docela bavil. 1-3. stupeň, kdy rychlosti jsou dost krátké, mírné známky turboefektu, ale velmi příjemné a výkon dávkovatelný. Celkový dojem ve mě vzbudil, že je to samé co moje 1.6 v octavii, (samozřejmě v poměru k hmotnosti vozidla) jezdím stejnou trasu do práce stále dokola, tak jsem porovnával a vlastně nic nezjistil. Žádná raketa, ale na cestovní do 120 km/hod úplně na pohodu. Klidně bych si to představil doma, jen by to muselo být větší. Jediný velký rozdíl co jsem zažil a trochu nečekal byl posez za volantem. Když jsem dnes osedlal zpátky octavii, tak jako bych sedl do auta. Sedadla ve fabii taková lavicovitá, bez žádné opěrky, když bych to měl přirovnat, jako když sedím v čekárně u zubaře a octavia jako bych si doma sedl do toho svého místečka na gauči a pustil telku. Prostě nebe a dudy. 

Co se týče instalace Streamu, tak absolutní spokojenost. Jako bych seděl v jiném autě. Nejsem hudební fanatik (to bych neměl stream), ale proti neorigo Kenwoodu co tam byl, tak nebe a dudy. Celou cestu z opravy (20 km) nevím o motoru, pořád jsem zkoušel, užíval stream a komukoliv doporučuju origo rádio.

Ještě k tažnému, Na doporučení jsem vzal Bosal a už je první reklamace. Ještě než jsem odjel, tak mi mechanik řekl, že řídící jednotka je nějaká divoká, že vše funguje, kromě mlhovky, takže v týdnu má přijít jiná jednotka a bude se laborovat co je špatně. 

A naposled, chlapci mě se tak stýskalo, je to trapný, ale je to tak a když jsem dneska sedl do té své vyprděné sedačky, to byl tak super pocit. Měl jsme 100 chutí jet jen tak někam na výlet. :) 

jj, co se týká origo rádia, nemohu jinak než souhlasit ... dodělával jsem teď do Roomíka origo Dance (MP3), je fakt, že jsem tam neměl žádný HiTech před tím, bo jsem to už koupil od předchozího majitele s tím rádiem, ale nyní je to o tři levely výše a jak říkáš, nemám už výfuky zrovna v nejlepší kondici (ještě origo), v určitém režimu zní jak laďák (asi bude už rozpadlý uvnitř), ale když pustím muziku, tak se až divím, jak se stejnými repráky poslouchám úplně něco jiného :kol-47: a o motoru a výfuku ani nevím :kol-28:

dneska jsem videl passat R36 velmi zblizka... no, když někdo jede s vozíkem bez STK, a 3 kluci v bílém za ním, jak to asi dopadne... že..

joo.ale byli uznali, chteli jen 500 a nechali me dojet s zelezem do sberny...prej posledni technicka na tom voziku vyprsela v roce 2013...

to já měl teď šok v sobotu v hospodě, když jsem jen čirou náhodou zjistil, že mi 3.5.2015 končí řidičák :kol-32: , jinak bych vesele jezdil dál, dokud by mě na to asi neupozornili "pomahači"

Nápodobně, vloni v dubinci mě zastavili PaChové a zjistili mi, že mám propadlou občanku.... Prej že by mě ani neměli s čím ztotožnit, řidičák jako jeden doklad je prej málo, tak jsem jen tak mimochodem vytáhnul pas a občanku si bleskurychle musel nechat učunit novou... To jsou věci, na který jedinec normálně nemyslí, protože prostě "10 let platnosti" každej pustí ze zřetele - a když pak těch 10 járů uteče jak voda, je lepší když vás jen upozorní nějaká podobná příhoda, než po 12 letech třeba zabásnutí od NEtuzemskejch strážců pořádku, ať už si říkají "Strass-polizei" nebo třeba "carabinieri" případně "county sheriff"...

tak občanku jsem zjistil taky kdysi při volbách, kddyž mi komise řekla, že jí mám propadlou  :kol-46:  ... holt jsem se vrátil pro pas, abych odvolil a nechat udělat novou

... tak jsem dlohou nebyl na úřadě ... ale byl jsem mile překvapen službama ... zvyklý shánět všemožné formuláře, vyplnit je, pak si vystát opakovaně frontu, abych pokaždé zjistil, že je ještě něco dalšího potřeba ...

... ne, sedl jsem k okénku, podal fotku, řidičák, občanku, paní se mě zeptala, jestli je nějaká změna na řidičáku, když jsem jí odpověděl, že ne, opsala číslo občanky a řidičáku do formuláře, nalepila fotku a řekla to je vše, za tři týdny se stavte, tak mi normálně spadla brada :o:kol-28:

Je to o lidech, nikoliv úřadech ;)

to já měl teď šok v sobotu v hospodě, když jsem jen čirou náhodou zjistil, že mi 3.5.2015 končí řidičák :kol-32: , jinak bych vesele jezdil dál, dokud by mě na to asi neupozornili "pomahači"

copak, nova pinglice chtela videt jetsli ti je uz 18????  :kol-35:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.