kvaki Vloženo 28. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2007 jak ,se chová vaše vozidlo v meznich situlacích z hlediska přetáčivosti či nedotáčivosti /zapnuté nebo vypnuté ESP/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 28. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2007 jak ,se chová vaše vozidlo v meznich situlacích z hlediska přetáčivosti či nedotáčivosti /zapnuté nebo vypnuté ESP/ Se Skautíkem jsem nejel ale je to asi stejné jako normální 4*4, můj názor na složité situace je: Rozhodně nevypínat ESP na silnicích, když tak jen na cvičné ploše s dostatkem prostoru.Připnutí Haldexu v mezní situaci způsobí na krátký okamžik silnou nedotáčivost vozu pokud se tak stane v zatáčce, kdy kola kloužou a nemají oporu, je to vážný problém. Jinak je Haldex v OII o poznání propracovanější nežli v OI a jeho připojení není takový kopanec a el. stabil. systémy také lépe makají.TDI jsou více nedotáčivé nežli FSI, je to dáno vyšší vahou motoru.S přetáčivostí jsem se nesetkal.I pro čtyřkolku je velký problém boční smyk v zatáčce způsobený vyšší nájezdovou rachlostí pokud se kola začnou smýkat.Dle mého názoru se nemusíš bát přetáčivosti ale měl bys počítat s nedotáčivostí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komárek Vloženo 28. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2007 (editace) Myslím si, že nedotáčivost je vždy horší než přetáčivost! Při nedotáčivém smyku neuděláš nic_ při přetáčivém alespoň člověk kontruje řízení na opačnou stranu a při přidání plynu je šance, že neskončíte s vozem někde ve stromu.... a pokud ano, tak rozhodně ne čelně Editováno: 28. Prosinec 2007, autor: Komárek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 Myslím si, že nedotáčivost je vždy horší než přetáčivost! Při nedotáčivém smyku neuděláš nic_ při přetáčivém alespoň člověk kontruje řízení na opačnou stranu a při přidání plynu je šance, že neskončíte s vozem někde ve stromu.... a pokud ano, tak rozhodně ne čelně Souhlasím, může to být opravdu nebezpečná situace.Je dobré s tímto neduhem počítat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 Rosťo nezlob s na mě,ale zajímalo by mě,kde na ty názory chodíš??Třebas toto"-Připnutí Haldexu v mezní situaci způsobí na krátký okamžik silnou nedotáčivost"Měl jsi vůbec někdy čtyřkolku??Já jo a dokonce zrovna Octu.Pokud třebas na sněhu zapne haldex v zatáčce,auto se di hodí krásně do přetáčivosti a pokud někdo umí,tak si toto pěkně vychutná a může si zatáčky projíždět v smyku-vypne li ESP a i pokud má ESP,tím že se mu auto hodí do přetáčivosti a zasáhne ESP tak má daleko větší šanci projet zatáčkou než s nedotáčivým předkem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bburago Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 Rosťo nezlob s na mě,ale zajímalo by mě,kde na ty názory chodíš??Třebas toto"-Připnutí Haldexu v mezní situaci způsobí na krátký okamžik silnou nedotáčivost"Měl jsi vůbec někdy čtyřkolku??Já jo a dokonce zrovna Octu.Pokud třebas na sněhu zapne haldex v zatáčce,auto se di hodí krásně do přetáčivosti a pokud někdo umí,tak si toto pěkně vychutná a může si zatáčky projíždět v smyku-vypne li ESP a i pokud má ESP,tím že se mu auto hodí do přetáčivosti a zasáhne ESP tak má daleko větší šanci projet zatáčkou než s nedotáčivým předkem Přesně tak jak píše Cosby . Už jsem si v pár zatáčkách zadriftoval a můžu říct ,že jsem se zatím nedostal do situací které tady popisuje Rosta 1.8 . Připojení zadku poznáš jedině ,že auto drží výborně stopu a né žádným cukáním apod. Prostě již jsem jezdil po sněhu a ledu a zatím bez problémů. Ono se řekne ,že čtyřkolka na ledu a sněhu jede a drží stopu , ale je potom zásadní problém ,když chceš zastavit , to se chová stejně jako předokolka. Takže já mám heslo : musím jet jenom tak rychle abych to dokázal ubrzdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 Rosťo nezlob s na mě,ale zajímalo by mě,kde na ty názory chodíš??Třebas toto"-Připnutí Haldexu v mezní situaci způsobí na krátký okamžik silnou nedotáčivost"Měl jsi vůbec někdy čtyřkolku??Já jo a dokonce zrovna Octu.Pokud třebas na sněhu zapne haldex v zatáčce,auto se di hodí krásně do přetáčivosti a pokud někdo umí,tak si toto pěkně vychutná a může si zatáčky projíždět v smyku-vypne li ESP a i pokud má ESP,tím že se mu auto hodí do přetáčivosti a zasáhne ESP tak má daleko větší šanci projet zatáčkou než s nedotáčivým předkem Tvůj názor respektuji, můj tak optimystický není-já jsem s nedotáčivostí měl problémy a pouze jsem je zde vyjádřil-nikomu je nevnucuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 Moje zkušenosti s 02 4x4 Scout na sněhu a ledu je ta, že když si vyberu směr pořádně přidám plyn a někam zatočím tak tam taky jedu, ne jako nedotáčivý dvoukolky. Jinak esp na silnici nevypínám, jen na letišti nebo v polích, hezky se s vypnutým esp blbne, ale když vyjedu na silnici mi to pak příjde že to klouže vždycky o trošku víc než na tom letišti a rychle se vracím nohama na zem. A krizovky se snažím řešit tak že radší hodím myšku než že to zkouším dobrzdit, protože brzdí to fakt o hodně hůř než jezdí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komárek Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 Moje zkušenosti s 02 4x4 Scout na sněhu a ledu je ta, že když si vyberu směr pořádně přidám plyn a někam zatočím tak tam taky jedu, ne jako nedotáčivý dvoukolky. Jinak esp na silnici nevypínám, jen na letišti nebo v polích, hezky se s vypnutým esp blbne, ale když vyjedu na silnici mi to pak příjde že to klouže vždycky o trošku víc než na tom letišti a rychle se vracím nohama na zem. A krizovky se snažím řešit tak že radší hodím myšku než že to zkouším dobrzdit, protože brzdí to fakt o hodně hůř než jezdí. To každopádně Mildo s tim bržděnim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alojz Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 4x4 mám třetí den. Včera jsem musel vyrazit na chalupu na Vysočinu. Na silnici sníh, auto jelo tam kam jsem chtěl, ale v jednom případě v kopci když jsem přidal plyn zadek zaplaval na jednu i druhou stranu a poté už vše v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 právě to plavání je super,protože to se dá korigovat,kdežko nedotáčivost by jsi asi těžko korigoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bburago Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 To každopádně Mildo s tim bržděnim. Víš jaká je to paráda když tě ta prdel začne předbíhat. To je potom pořádnej zážitek z jízdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 Nesmí tě předbíhat-to už jsi potom přehnal a je divné,že pokud máš ESP,tak že tě prdel předběhne.Mi to se zaplým ESP nešlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bburago Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 Nesmí tě předbíhat-to už jsi potom přehnal a je divné,že pokud máš ESP,tak že tě prdel předběhne.Mi to se zaplým ESP nešlo Já to dělal na sněhu a se zapnutým ESP . Prostě mě krásně začala prdel předbíhat . Bylo to na volné ploše né na silnici , takže jsem ho držel pod plným plynem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 To je divné.Já to taky zkoušel na velkém pustém parkovišti a né a né prdel přetočit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bburago Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 To je divné.Já to taky zkoušel na velkém pustém parkovišti a né a né prdel přetočit Tak to je tedy vzláštní . Až pojedu zase na hory vyzkouším znovu a napíšu jak se mě to podařilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komárek Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 Víš jaká je to paráda když tě ta prdel začne předbíhat. To je potom pořádnej zážitek z jízdy. To každopádně Lepší švanda je to rozhodně, když tě předbíhá zadek auta. Zlatá Škoda 105L, tam mě prdel předběhla v zimě vždycky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alesh001 Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 Tak to je tedy vzláštní . Až pojedu zase na hory vyzkouším znovu a napíšu jak se mě to podařilo. Hmm to je fakt zvláštní. Když mám zaplé ESP tak mě totiž auto ubírá plyn samo a do smyku se mu moc nechce a myslim si, že by ani nemělo. Jinak jsem zkoušel driftovat asi před 14 dny na horách v rakousku na parkplazu a pokud tedy vypnu ESP tak se to spiš chová jako přetáčivý auto, ale musí tedy hodně klouzat předek jinak je to spíš neutrální s velkým obloukem takže by se to někomu mohlo zdát jako nedotáčivé auto. Ale pokud to trochu klouže tak nikdy nezatočíte jako na suchu to je jasné. Jinak to mám natočené, ale je to večer a nevím jestli by to sem na forům šlo někam uložit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bburago Vloženo 31. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2007 (editace) Hmm to je fakt zvláštní. Když mám zaplé ESP tak mě totiž auto ubírá plyn samo a do smyku se mu moc nechce a myslim si, že by ani nemělo. Jinak jsem zkoušel driftovat asi před 14 dny na horách v rakousku na parkplazu a pokud tedy vypnu ESP tak se to spiš chová jako přetáčivý auto, ale musí tedy hodně klouzat předek jinak je to spíš neutrální s velkým obloukem takže by se to někomu mohlo zdát jako nedotáčivé auto. Ale pokud to trochu klouže tak nikdy nezatočíte jako na suchu to je jasné. Jinak to mám natočené, ale je to večer a nevím jestli by to sem na forům šlo někam uložit. Myslím ,že mě se to podařilo i při rozjezdu do kopce na mokrém sněhu . Dal jsem prostě plnej plyn a zadek mě začal předbíhat . Je pravda ,že ESP do toho hodně kecá a hned ubírá plyn ,ale jde to. Už se těším zase na hory . Editováno: 31. Prosinec 2007, autor: Bburago Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alojz Vloženo 31. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2007 Myslím ,že mě se to podařilo i při rozjezdu do kopce na mokrém sněhu . Dal jsem prostě plnej plyn a zadek mě začal předbíhat . Je pravda ,že ESP do toho hodně kecá a hned ubírá plyn ,ale jde to. Už se těším zase na hory . Asi blbá otázka, omluvte mě za mou zvědavost, jsem v těchto otázkách začátečník, na sněhu toho nemám moc naježděno. Jak jsem uvedl 4x4 mám pár dní, naježděno 500 km. Stalo se mě to stejné, při rozjezdu na plný plyn na mokrém sněhu zadek začal plavat, jestli zasáhlo ESP jsem na přístrojovce nestačil sledovat. Jak by se chovala předokolka bez či s ESP? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda Vloženo 31. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2007 Asi blbá otázka, omluvte mě za mou zvědavost, jsem v těchto otázkách začátečník, na sněhu toho nemám moc naježděno. Jak jsem uvedl 4x4 mám pár dní, naježděno 500 km. Stalo se mě to stejné, při rozjezdu na plný plyn na mokrém sněhu zadek začal plavat, jestli zasáhlo ESP jsem na přístrojovce nestačil sledovat. Jak by se chovala předokolka bez či s ESP? Předokolka se na plný plyn s esp na sněhu nerozjede dokud se neprohrabe na podklad a bez esp se bude snažit rozjet tak, že ti stáhne otáčky i když budeš mít nohu až na podlaze skoro na volnoběžný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvaki Vloženo 1. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 1. leden 2008 tak tady tu diskuzi sem zacal prave proto ,ze se me stolo ,ze pri vyjezdu ze zatacky a prudke/relativne/akceleraci se auto chovalo nedotacive /byl skoro suchy asfalt/pozor nebavim se o snehu a rosta 1,8 taky ne ESP jsem zkousel na ledu do kopecka a uplne me pri rozjezdu ubralo plyn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 1. leden 2008 Sdílet Vloženo 1. leden 2008 ESP při nedotáčivosti v pomalé rychlosti nepomůže a co ubere plyn při rozjezdu není tak ani ESP ale ASR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komárek Vloženo 1. leden 2008 Sdílet Vloženo 1. leden 2008 ASR - to je ale prevít. S autem se nedá vůbec blbnout = hrabat na 5tku atd. - ukázat svůj krouťák.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.