Přejít na obsah

alternator

Ludovit

Doporučené příspěvky

nevete mi niekto poradit ako sa napina remen alternatora? Mam fabiu 1.4 50 KW 10. 2002.Pri nastartovani mi to popiskuje a znamy mi povedal ze ho mam volny.Ako sa taky remen napina a aky kluc k tomu potrebujem :)

dik

Editováno: , autor: colins
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som podobny problem, ale po vymene remena.......ked si vsimnes, tak alternator je prichyteny na takom drziaku, na ktorom je jedna skrutka......ked sa postavis pred auto, tak ju mas po lavej ruke hned navrchu alternatora.....

Staci ju povolit, tusim je to obycajna vidlicova 17 - tka a potlacit alternator smerom k sebe, cim napnes remen......daj ale pozor aby si to neprehnal, lebo skratis jeho zivotnost a taktiez zivotnost alternatora...... ;)

Editováno: , autor: ocec
Odkaz ke komentáři

a chcem sa este spytat na chipnutie motora.

Ci to ma nejake dobre vlastnosti.Ci to ma nejake zive zrychlenie a tak a ci to neide do spotreby dik

neviem co cakas od chipu ale zazrak to nebude, mas 50 kW MPI takze po chipe to pojde nanajvys ako 1,4 16V 55kW ale aj to je otazne jednoducho povedane ci u teba hraje rolu zlepsenie dynamiku o tu nejaku sekundu.

podla mna vyhodene prachy a radsej zato nieco daj spravit na aute napr. tempomat 100x lepsie. jednoducho povedane s toho motora raketu neurobis.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
Taky přidám s řemenem. Hledal jsem, ale nenašel, co potřebuju. Mam 1,4 16V (55kW) a potřebuju napnout řemen alternátoru (bez klimy). Včera jsem na to koukal, viděl jsem 2 šrouby, jeden nahoře, jeden dole. Stačí povolit spodní a napnout nebo to obnáší ještě něco?

Už jsi to moc nepamatuju, jak je to s těmi šrouby, ale je tam pružina, která to po povolení automaticky napne. Jenže občas to bývá tak zarezlé, že se to ani nehne, takže to chce nejdříve trocšku rozhýbat.

Odkaz ke komentáři

nevete mi niekto poradit ako sa napina remen alternatora? Mam fabiu 1.4 50 KW 10. 2002.Pri nastartovani mi to popiskuje a znamy mi povedal ze ho mam volny.Ako sa taky remen napina a aky kluc k tomu potrebujem :)

dik

Pripajam pdf subor so strankami z DP, ktore sa týkaju Tvojho problemu, možno pomožu viac ako

rozne akademické rady.

GOOD LUCK.

JaLu.

remen_fabia_1_4.pdf

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...