Jergus Vloženo 29. leden 2008 Sdílet Vloženo 29. leden 2008 (editace) Netušíte prečo majú Octavie nepresný tachometer? Vlastním už druhú Octaviu a jazdil som ich asi 5 kusov. Tachometer ukazuje na všetkých viac. Asi o: - 5 km/h pri 90 km/h - 5-7 km/h pri 120 km/h - 7-9 km/k pri 150 km/h - 9-11 km/h pri 180 km/h ručička tachometra ukazuje zle, ale computer ukazuje správne (priemerná rýchosť) a tak som identifikoval tú disproporciu. Taktiež nechápem prečo palubný computer ukazuje menšiu spotrebu ako v skutočnosti je. Na prvej Octe to bolo 0,4 l a na druhej to je 0,3 l. Sú to hodnoty z dlhodobého hladiska vypočítavané podľa tankovaní (niekoľkoročné sledovania). Je to dosť NEKOREKTNÉ od výrobcu, alebo mám štastie na vadné computre a mal by som to riešiť v servise? (myslím, že by ma vysmiali) Moje merania sú fakt z dlhodobého hladiska úplne presné, pretože disponujem ešte jednou Corollou, na ktorej je diferencia medzi computerom a mojim vypočtom 0,0 l !! Editováno: 29. leden 2008, autor: Jergus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 29. leden 2008 Sdílet Vloženo 29. leden 2008 Si se spletl né? Tachometr ti ukazuje vždy více než opravdu jedeš je to tak u každého auta a je to tak schválně. Najdeš o tom tady někde rozsáhlé téma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jergus Vloženo 29. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2008 Si se spletl né? Tachometr ti ukazuje vždy více než opravdu jedeš je to tak u každého auta a je to tak schválně. Najdeš o tom tady někde rozsáhlé téma. jasne mas pravdu, ukazuje viac, som to pisal v noci a asi som uz bol unaveny. V povodnom prispevku to opravim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octaviaman Vloženo 29. leden 2008 Sdílet Vloženo 29. leden 2008 jasne mas pravdu, ukazuje viac, som to pisal v noci a asi som uz bol unaveny. V povodnom prispevku to opravim navíc u té spotřeby je to jen informativní,myslím Vaša tu o tom někde psal že to může být +- 0,5l, u jiných aut je tomu taky tak podle řidičů,tak se mi moc nechce věřit že toyota to má jinak,i když ty jsou v elektronice daleko vyspělejší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.BuBaK Vloženo 29. leden 2008 Sdílet Vloženo 29. leden 2008 spotrebu si otestuj a potom si ju podla skutocnej nastav cez VAG aby ti ukazovalo kolko si nameral Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jergus Vloženo 29. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2008 navíc u té spotřeby je to jen informativní,myslím Vaša tu o tom někde psal že to může být +- 0,5l, u jiných aut je tomu taky tak podle řidičů,tak se mi moc nechce věřit že toyota to má jinak,i když ty jsou v elektronice daleko vyspělejší Musíš tomu veriť, že na tej Toyote je za vyše roka (21 tankovaní) diferencia medzi computrom a mojimi výpočtami 0,0 l. Ale koniec o Toyote, chvalabohu to je manželkyne auto a presné meranie spotreby je jediný klad toho auta, inak je to strašný črep, a som rád že mám Octaviu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jergus Vloženo 29. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2008 (editace) [] Editováno: 29. leden 2008, autor: Jergus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jergus Vloženo 29. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2008 spotrebu si otestuj a potom si ju podla skutocnej nastav cez VAG aby ti ukazovalo kolko si nameral ďakujem, nevedel som, že sa to dá kalibrovať. Dúfam že o tom budú vedieť aj v servise :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Haski Vloženo 31. leden 2008 Sdílet Vloženo 31. leden 2008 ďakujem, nevedel som, že sa to dá kalibrovať. Dúfam že o tom budú vedieť aj v servise :-) Já mám neco podobného s Fabii a taky se mi to moc nelíbí. Meřil jsem ten tachometr GPSkou, ale taky nevim, zda je presna. Treba Felicie podle te GPS mela tachometr fakt skoro presny 40,70,100tacho/38,67,98 GPS. Fabia mela 40,70,100 tacho/33,64,93GPS, ve 140/GPS ukazalo i 132kmh. Meření jsem provedl jen tak nahodne s pujcenou GPS a docela me to rozladilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.