Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 1 rok později...
Vloženo (editace)
V 16. 6. 2014 na 14:57, seli napsal:

čaute ... nemáte někdo schéma zapojení spínače světel ???? |Rád bych si dodělal automatické spínání světel a nikde jsem schéma nenašel.

Dík moc V.

Zdravím. Prošel jsem ty témata celá, ale přesnou odpověď jsem nenašel.

Mám FII 2009 před FL a bez denního svícení z Německa, respektive automatického zapínání potkávacích světel.

Sada BEA700002 se už nikde sehnat nedá a ta druhá varianta je asi nad mé síly.

V FI a OI stačilo namontovat "nějaké" denní světla, natáhnout drát do spínačky světel na pin6 a fungovalo to.

FII má podle všeho stejnou spínačku světel (schéma zapojení jsem nenašel), jako OI (3B0941531BREH), takže otázka zní, jestli jde i u FII před FL na pin6 napojit denní svícení ??

Editováno: , autor: RedRose
Vloženo

to mně taky napadlo a určitě to brzy udělám ;-)

jen jsem se zeptal, protože pokud je to jak jsem napsal, je to je asi nejjednodušší varianta jak dodělat denní světla, takže jsem myslel, že to už řešilo víc lidí...

Vloženo

no já to řešil naposledy na jedičkové Fabči před FL a tam na to byl vyloženě PIN, tady na fóru veřejně diskutovaný. U Rooma máme už v pojistkovce vypínač, tudíž origo zástavba, takže nebyl důvod pátrat

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Nazdar kolegové.Mám dotaz.Pořídily jsme Fabii II r.v.2011 a automatické rozsvícení světel někdy funguje,někdy ne.Toto vlákno jsem pročetl a dle rad jsem vytáhl ovladač rozsvícení světel a byl jsem připraven ,že budu lovit relé,ale ouha ono tam není. Nesetkal se někdo s tím,že by ho mohly ve výrobě umístit někam jinam ? Ptám se než začnu kuchat dále. Díky za info.

Vloženo

V roce 2011 to bylo po FL, a relé denních světel už tam nebylo. A máš na mysli denní světla co jsou dole u mlhovek, a nebo automatické rozsvícení hlavních světel?

• o 4 měsíce později...
  • o 2 roky později...
Vloženo

Zkusím napsat na staré téma. V aplikaci Carolina mi to píše, že to má automatické zapnutí světel. Viz fotka. Ale u pojistek jsem nenašel spínač denního svícení. A nefunguje to. Je to škoda fabia 2 2009 1.4 16v ambiente výbava. Děkuji za odpovědi

IMG_6529.jpeg

Vloženo

Záleží na zemi pro kterou to bylo vyrobené. Auto do zemí s povinností svítit i ve dne, je nějaký způsob denního svícení ve výbavě. Když je to ale auto vyrobené například pro Německo, nebo Rakousko, tak tam ten spínač nenajdeš a denní svícení to nemá.

Teď zrovna bádám, jak to nějak elegantně dodělat do Fabie z roku 2010 přitažené od germánů.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Já bych to udělal stejně, jako je to v originále. Z TFL pinu ve spínači světel E1 jde 12V "od klíčku". Těchto 12V je dále vyvedených do spínače světel pro denní provoz E579 u pojistek. Pokud nemáte v plánu mít možnost funkci světel pro denní provoz vypínat, můžete instalaci tohoto spínače i vynechat. Vodič dále (buď ze spínače E579 nebo přímo z TFL v E1 ) vede do relé světel J277. Podíval bych se, kam jsou u relé napojené dráty z pinů 13 (levá parkovačka), pinu 14 (pravá parkovačka) a pinu 4 (potkávací světla). A přesně sem bych přivedl 12V z pinu TFL, respektive ze spínače. Pokud byste chtěl spínač vynechat, myslím, že by šlo i propojit to přímo ve svorkovnici do spínače světel nebo u ní, byť by to asi nebylo úplně nejelegantnější řešení. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...