vitezslav2 Vloženo 11. Květen 2019 Sdílet Vloženo 11. Květen 2019 Tak pomohly upravené kleště na grilování ? 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 11. Květen 2019 Sdílet Vloženo 11. Květen 2019 Studeňák jako prase. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 11. Květen 2019 Sdílet Vloženo 11. Květen 2019 před 3 hodinami, vitezslav2 napsal: Tak pomohly upravené kleště na grilování ? To jsi mel studenou klobasu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedRose Vloženo 13. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2020 (editace) V 16. 6. 2014 na 14:57, seli napsal: čaute ... nemáte někdo schéma zapojení spínače světel ???? |Rád bych si dodělal automatické spínání světel a nikde jsem schéma nenašel. Dík moc V. Zdravím. Prošel jsem ty témata celá, ale přesnou odpověď jsem nenašel. Mám FII 2009 před FL a bez denního svícení z Německa, respektive automatického zapínání potkávacích světel. Sada BEA700002 se už nikde sehnat nedá a ta druhá varianta je asi nad mé síly. V FI a OI stačilo namontovat "nějaké" denní světla, natáhnout drát do spínačky světel na pin6 a fungovalo to. FII má podle všeho stejnou spínačku světel (schéma zapojení jsem nenašel), jako OI (3B0941531BREH), takže otázka zní, jestli jde i u FII před FL na pin6 napojit denní svícení ?? Editováno: 13. Červenec 2020, autor: RedRose Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 14. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2020 tak si to změř, vem si voltmetr a proměř, kde máš 12V na kterém PINu při zapnutí klíčku, není nic jednoduššího Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedRose Vloženo 14. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2020 to mně taky napadlo a určitě to brzy udělám ;-) jen jsem se zeptal, protože pokud je to jak jsem napsal, je to je asi nejjednodušší varianta jak dodělat denní světla, takže jsem myslel, že to už řešilo víc lidí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 14. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2020 no já to řešil naposledy na jedičkové Fabči před FL a tam na to byl vyloženě PIN, tady na fóru veřejně diskutovaný. U Rooma máme už v pojistkovce vypínač, tudíž origo zástavba, takže nebyl důvod pátrat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 14. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2020 tak jsem slídil v sekci Fabia I, který PIN to byl a díval se pak na spínač světel pro FII/Room a je tam, je to PIN 3 označený TFL Stránky z Elektricka_schemata- TFL.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedRose Vloženo 14. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2020 Skvěla zpráva. Ten pin3 asi použiju. Díky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramatikl Vloženo 17. Únor 2021 Sdílet Vloženo 17. Únor 2021 Nazdar kolegové.Mám dotaz.Pořídily jsme Fabii II r.v.2011 a automatické rozsvícení světel někdy funguje,někdy ne.Toto vlákno jsem pročetl a dle rad jsem vytáhl ovladač rozsvícení světel a byl jsem připraven ,že budu lovit relé,ale ouha ono tam není. Nesetkal se někdo s tím,že by ho mohly ve výrobě umístit někam jinam ? Ptám se než začnu kuchat dále. Díky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 17. Únor 2021 Sdílet Vloženo 17. Únor 2021 V roce 2011 to bylo po FL, a relé denních světel už tam nebylo. A máš na mysli denní světla co jsou dole u mlhovek, a nebo automatické rozsvícení hlavních světel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 17. Únor 2021 Sdílet Vloženo 17. Únor 2021 Nazdar @ramatikl Mam taky fabie z 2011r. a taky jsem měnil vypinač. Potom dodělaval jsem mlhovky a denni sviceni, tak vypinače už neni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 12. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2021 Snad to niekomu ulahci pohlad na rele 🙃 Roomster 2010 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VoVoCZE Vloženo 23. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2023 Zkusím napsat na staré téma. V aplikaci Carolina mi to píše, že to má automatické zapnutí světel. Viz fotka. Ale u pojistek jsem nenašel spínač denního svícení. A nefunguje to. Je to škoda fabia 2 2009 1.4 16v ambiente výbava. Děkuji za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 25. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2023 Záleží na zemi pro kterou to bylo vyrobené. Auto do zemí s povinností svítit i ve dne, je nějaký způsob denního svícení ve výbavě. Když je to ale auto vyrobené například pro Německo, nebo Rakousko, tak tam ten spínač nenajdeš a denní svícení to nemá. Teď zrovna bádám, jak to nějak elegantně dodělat do Fabie z roku 2010 přitažené od germánů. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emppu Vloženo 28. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2023 Já bych to udělal stejně, jako je to v originále. Z TFL pinu ve spínači světel E1 jde 12V "od klíčku". Těchto 12V je dále vyvedených do spínače světel pro denní provoz E579 u pojistek. Pokud nemáte v plánu mít možnost funkci světel pro denní provoz vypínat, můžete instalaci tohoto spínače i vynechat. Vodič dále (buď ze spínače E579 nebo přímo z TFL v E1 ) vede do relé světel J277. Podíval bych se, kam jsou u relé napojené dráty z pinů 13 (levá parkovačka), pinu 14 (pravá parkovačka) a pinu 4 (potkávací světla). A přesně sem bych přivedl 12V z pinu TFL, respektive ze spínače. Pokud byste chtěl spínač vynechat, myslím, že by šlo i propojit to přímo ve svorkovnici do spínače světel nebo u ní, byť by to asi nebylo úplně nejelegantnější řešení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.