PedroKV Vloženo 9. Září 2017 Sdílet Vloženo 9. Září 2017 Co znamená jen předek a zadek? Svícení má své zákonné požadavky dané EHK48 a tedy: -buď máš svítilny pro denní svícení, pak svítí jen ty a jinak nic -nebo automaticly rozsvěcíš potkávací světlomety a pak na vozidle svítí vše tak, jako by si je zapnul ručně-tj. přední potkávací světlomety, obrysové svítilny, zadní obrysové svítilny a osvětlení spz. Origo sada na FII už není k mání,zjišťoval jsem to v květnu/červnu dost intenzivně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matess9 Vloženo 9. Září 2017 Sdílet Vloženo 9. Září 2017 (editace) Ano myslel jsem predni hlavni a vsechny obrysovky Bez budiku a palubovky Koupim uni sadu a holt to napojim. Na osvetleni RZ prdim,nemam to ani na jednom aute a zadnej problem Editováno: 9. Září 2017, autor: matess9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PedroKV Vloženo 9. Září 2017 Sdílet Vloženo 9. Září 2017 Každý svého štěstí strůjce. Nefunkční osvětlení spz je závada B, na stk neprojdeš a stk na měsíc můžeš dostat i od pčr/cspsd na silnici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matess9 Vloženo 10. Září 2017 Sdílet Vloženo 10. Září 2017 Me jde o denni sviceni,co sem motas stk?pri snizene viditelnosti musíš zapnout standartni osvetleni. Pri zapnuti park svetel a hlavnich vse sviti normalne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zek Vloženo 10. Září 2017 Sdílet Vloženo 10. Září 2017 Také to řeším na Roomstru z Německa. Koupím sadu BEA 309 001A pro OI a vypínač ( sada BEA700002 pro Roma a FII se opravdu nedá sehnat ) a přebastlím podle zapojení Roma. Bude to jako originál. OI Roomster Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matess9 Vloženo 11. Září 2017 Sdílet Vloženo 11. Září 2017 (editace) No to je jako ta uni sada od molpiru Nejhorsi je se dostat ke kabliku co dává signál z alternatoru ze dobiji Az to budeš dělat, dej info Dělal jsem to na Vw B5 a docela piplacka,tam jse to bral ze svazku co jde do budiku,to se mi zdalo nejsnazší Tady nevim Editováno: 11. Září 2017, autor: matess9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alonso68 Vloženo 22. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2017 Zakoupil jsem Fabii 2010 po FL, původ v CZ, Elegance jako druhé auto v rodině. Vůz má denní svícení společně s mlhovkami. Můj problém je, že pokud zůstane zapnutý otočný vypinač světel na potkávací světla, při opouštění vozu se ozve varovný signál a současně zůstanou svítit parkovací světla. To mě donutí otočit vypínačem na 0. Máme ještě Yetiho z roku 2012 a tam v zimním období trvale necháváme vypinač na potkávacích světlech. Po zapnutí klíčku se potkávací světla rozsvítí, po vypnutí klíčku zůstanou svítit parkovačky, po vytažení klíčku se vypne vše, nic nesvítí. Nešla by tato funkce aktivovat taky u Fabie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
macc33 Vloženo 22. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2017 po opuštění vozu v F II a ponechání přepínače na "potkávacích" zůstanou svítit obrys. světla a zní var. signál - tak je to správně. U Yeti , OII, SuP II a současných vozů je jiná elektroinstalace a ta umožňuje tyto funkce. Není to o aktivaci či deaktivaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 29. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2017 mám rooma 09/2007, mám origo denní svícení, tedy spínač v pojistkovce. Od léta jsem sledoval zhoršování stavu, tedy to že mi občas denní samo od sebe zhaslo, současný stav je takový že po startu se mi už prakticky vyjímečně světla rozsvítí. Našel jsem na škoda dílech, že existuje relátko pro denní svícení do MR 10/2008, což je i moje podezření že odešlo. Co však nevím, kde dané relé hledat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PedroKV Vloženo 30. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2017 Ty jo, myslím, že se musí vyndat spínač světel (to kroutítko nalevo od volantu, zatlačíš a otočíš po nebo proti směru ručiček a pak jde vidět. Relé je označené nějak 484, jestli si to číslo pamatuju dobře. Pokud půjde rozebrat, kouknul bych na studené spoje, to byl problém na mém Hyundaii u relé vyhřívání zadního skla+zrcátek. Pokud na nic nepřijdeš, mám doma tohle relé, fungl nové a přebytečné, tak mi napiš sz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 30. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2017 má pravdu náčelník , je tam ... akorát přemýšlím, jestli se k němu dostanu zdola od pedálů? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PedroKV Vloženo 30. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2017 Máš dítě, nejlépe dceru? :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 30. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2017 dcery mám dvě, ale obě už velké ... ale nechtěl jsi tím říci, že měly strčit ruku skrz otvor po vypínači světel a tama to relátko vytáhnout, že ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PedroKV Vloženo 30. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2017 Jsem ženatý, tak mě nic jiného ani nenapadlo. ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 30. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2017 fakt není jiná cesta? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PedroKV Vloženo 30. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2017 Já to neměnil, ale někde jsem tu četl, že tohle je snad cesta. Možná zkušenější poradí víc/líp. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 30. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2017 Možno bude stačiť len preletovať spoje. Čo som sa ja dočítal tak väčšina má studené spoje. Malta: u mňa je to tak, že nepravidelne sa zapne ale hneď aj vypne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 30. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2017 no právě to mi takhle dělalo, teď se to rožne náhodně tak někdy při startu, nebo projetí díry ... taky jsem to tipoval na nějaký studeňák, ale jak to relátko vydolovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 31. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2017 Dá se podebrat nějakým háčkem např. z velké kancelářské sponky. Po rozebrání jsou docela dobře vidět trhliny v cínu na plošném spoji. Když se propájí, tak je zase na pár měsíců pokoj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PedroKV Vloženo 31. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2017 Zkusil bych dráty do kola bicyklu. Jsou dlouhé, pevné, na konci závit.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 31. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2017 nebo dlouhý pean by byl ideální Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 31. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2017 dobře, to by mohlo fungovat pro vytažení, ale dát zpět? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albín Vloženo 31. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2017 Dáš si na kus třeba dřevěný tyčky rozžvýkanou žvýkačku,nebo prodávají něco jako modelína ale trochu to lepí a tím relé přilepíš na tyčku a opatrně to tam zacvakneš,pak je točením tyčky odstraníš tyčku z relé. To je můj nápad. :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 31. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2017 teda pane vachmajstr, vy jste hlava Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 5. leden 2018 Sdílet Vloženo 5. leden 2018 dnes jsem byl s roomem na LPG garančce u servisáka, tak jsem se tak mezi řečí zmínil, zda nemá nějaké udělátko, tak vytáhl dlouhý pean se slovy, že to stejně určitě nepůjde a ejhle, chytil, zaviklal a vytáhl ven relátko . Konstatoval, že někdy je lepší k tomu přistoupit s pesimismem, že to nepůjde . O víkendu to rozeberu a uvidíme ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.