verich Vloženo 21. Únor 2008 Sdílet Vloženo 21. Únor 2008 Zdravím všechny.Mám tu problém: při studeném startu se na volnoběh ozývá z motoru takové cvakání.Známý mi tvrdil ,že by to mohly být nejspíš hydraulický nadzvihátka ventilů.Auto je ještě v záruce ,tak jsem zajel do servisu škoda a oni kontaktovali mladou boleslav co stím.Tam tvrdí ,že to bude nejspíš napínací kladka rozvodového řemene.Jsem objednaný na opravu ,ale mě se to nezdá.Jaký na to máte názor?Je to motor 1,4 16V 55kW.Když se motor rozjede ,tak už to nedělá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 21. Únor 2008 Sdílet Vloženo 21. Únor 2008 Vsadil by som Bobikove boty ze su to 100% tie hydraulický nadzvihátka ventilů.Je to bezne u 16v.Malo by to trvat maximalne minutu dve.Inak je to tu uz popisane na 30 stran,staci iba hladat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
verich Vloženo 21. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 21. Únor 2008 Ale jo hledal jsem ,ale našel samý MPI.Tak jsem radši psal o 16V.Jsem z toho rozladěný ,protože si taky myslím ,že je to těma nadzvihátkama.Ale oni nejdřív rozeberou rozvody.Pak pojedu domů a za dva dny tam budu zpátky protože to bude dělat znova.No prostě na palici! Nechal jsem si ještě přeměřit tlaky a tři jsou okolo 10 a čtvrtý je 8.Snad je to normální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 21. Únor 2008 Sdílet Vloženo 21. Únor 2008 (editace) to normalne asi nebude tlaky by mali byt rovnake v ramci moznych odchyliek, u teba to znamena ze 3 valce palia a tahaju ako maju ale 4 sa flaka a moc im nepomaha, aku to ma akceleraciu, tah ? kolko ma ten motor nabehane km ? p.s.: kompresia je 10,5 Editováno: 21. Únor 2008, autor: houmr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 21. Únor 2008 Sdílet Vloženo 21. Únor 2008 Ale jo hledal jsem ,ale našel samý MPI.Tak jsem radši psal o 16V.Jsem z toho rozladěný ,protože si taky myslím ,že je to těma nadzvihátkama.Ale oni nejdřív rozeberou rozvody.Pak pojedu domů a za dva dny tam budu zpátky protože to bude dělat znova.No prostě na palici! Nechal jsem si ještě přeměřit tlaky a tři jsou okolo 10 a čtvrtý je 8.Snad je to normální. Nejsi sám, komu to dělá, mrkni tady: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=6897 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlastik1 Vloženo 23. Únor 2008 Sdílet Vloženo 23. Únor 2008 Zdravím všechny.Mám tu problém: při studeném startu se na volnoběh ozývá z motoru takové cvakání.Známý mi tvrdil ,že by to mohly být nejspíš hydraulický nadzvihátka ventilů.Auto je ještě v záruce ,tak jsem zajel do servisu škoda a oni kontaktovali mladou boleslav co stím.Tam tvrdí ,že to bude nejspíš napínací kladka rozvodového řemene.Jsem objednaný na opravu ,ale mě se to nezdá.Jaký na to máte názor?Je to motor 1,4 16V 55kW.Když se motor rozjede ,tak už to nedělá. 000Mě to dělá od 8000 km ,jak píšu vzáruce vyměněny všechny zdvihátka a pořád to samé.Neodstraněná závada v záruce. Nyní auto po záruce ale v pondělí mám domluvu se servisem poté co jsem kontaktoval skodovku. Ty to nezajímá protože je to prý věc servisu a servis neví co s tím. Mě se vedoucí servisu ptal co stím budu dělat? Tak jsem mu řekl že já nic ale snad oni tak uvidím v pondělí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
verich Vloženo 27. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2008 Tak jsem byl v tom autorizovaném servisu a vyměnili všechny ty nadzvihátka.Problém stále přetrvává ,ale pravda je ,že už to není tak výrazné jako předtím.Vše bylo v rámci záruky.Auto má najeto pouze 16500km.Nemohlo by to být olejem?Dali mi tam Valvoline 5W-40.Jinak motor jezdí pěkně ,neškube,táhne a spotřeba taky super.Město do 8l a dálky 5l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
verich Vloženo 27. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2008 Jaký máte názor na to kdyby tam byl olej 10W-40 namísto toho 5W-40 ?? Ten je hustší ,tak by to cvakání mohlo dát pokoj nebo néé ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mejfid Vloženo 27. Únor 2008 Sdílet Vloženo 27. Únor 2008 Jaký máte názor na to kdyby tam byl olej 10W-40 namísto toho 5W-40 ?? Ten je hustší ,tak by to cvakání mohlo dát pokoj nebo néé ?? Já zkoušel všechno dle normy podle knížky až po 15W-40 a nic žádná změna bohužel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
verich Vloženo 27. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2008 Omlouvám se.Zbytečné téma.Přecházím sem http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...6897&st=260 ,protože to budu řešit dál na záruku ,tak budu psát jak jsem dopadl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.