Přejít na obsah

spojka 220tis. km

dufado

Doporučené příspěvky

Na své Octě 1,8 r.v. 1997 bez turba mám najeto poctivě servisovaných 220 tisíc a komplet spojka ani žádná její část zatím nebyla měněná. Neprokluzuje, zabírá dobře. Dřív byla ježděná spíš na dálku, dneska hlavně Praha se vším co k tomu patří. Je třeba nechat ji vyměnit preventivně při takovým nájezdu? Jde mi o to, aby se neodporoučela za jízdy (teda hlavně aby neznehybnila auto) Jaký máte se spojkou nájezd Vy? V jiným tématu jsem psal, že mi z motoru na volnoběh občas něco kope, jeden názor byl, že by to mohl být setrvák.

Díky za vaše zkušenosti

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Na své Octě 1,8 r.v. 1997 bez turba mám najeto poctivě servisovaných 220 tisíc a komplet spojka ani žádná její část zatím nebyla měněná. Neprokluzuje, zabírá dobře. Dřív byla ježděná spíš na dálku, dneska hlavně Praha se vším co k tomu patří. Je třeba nechat ji vyměnit preventivně při takovým nájezdu? Jde mi o to, aby se neodporoučela za jízdy (teda hlavně aby neznehybnila auto) Jaký máte se spojkou nájezd Vy? V jiným tématu jsem psal, že mi z motoru na volnoběh občas něco kope, jeden názor byl, že by to mohl být setrvák.

Díky za vaše zkušenosti

Ja mam tez origo - najeto na 1.6 74kW - 170 000km - je sice nahore pedal ale jeste najede dost. Typnu si tak do 250 000 coz na origo spojku poklona :palec2:

Odkaz ke komentáři

Ja mam tez origo - najeto na 1.6 74kW - 170 000km - je sice nahore pedal ale jeste najede dost. Typnu si tak do 250 000 coz na origo spojku poklona :palec2:

Tak já mám právě teď těch 250.000 km a pedál mi bere o něco výš už od 150.000 km. Takže asi posouvám laťku spojky na 300.000 km ;)

Odkaz ke komentáři

Ahoj,ja mam sice 1,8 turbo (AGU,1999)a mam zhruba 110 tisic km najeto a spojka je v pohode.Vcera shodou okolnosti jsem byl v servise ,ze mi taky neco klepe nepravidelne ve miste kde je spojka. A tam mi reli po vyzkouseni ,ze to asi je dvouhmotnostni setrvacnik a ze neni zcela v poradku.Ale nemam se bat,ze to v pohode vydrzi dalsich x-km,ze to mam resit az to bude skubat motorem.Pry v prevodovce to nebude,ze se tyto prevodovky vubec nekazi.

Nejhorsi je,ze doma mi to klepalo tak pet krat vic jak kdyz jsem prijel do servisu,tak ted nevim co si mam o tom myslet.Tot moje zkusenost.

Odkaz ke komentáři

Jak to tady čtu, tak koukám, že se vám postupně mění chod podálu. Já si myslel, že spojka je ovládaná hydraulikou a ta se sama šteluje a ten chod by měl být po celou životnost spojky stejnej. :mellow: Jinak myslím, že na tom benzíňáčku spojka v pohodě 250 tisíc km. :)

Odkaz ke komentáři

Já diesel. Na první Octě 1,8 20V se odporoučela při 220tis. auto šlo do světa a u té současné při 210 tisících. a spojka vyměněna ;) .

Nejdřív se to projevovalo že při spátečce občas cvrnkla o kola. A to dělalo dost dlouho a furt držela a pak občas proklouzla a pak nešlo řadit a to byla v hazlu.

Každopádně stálo to 10ku a preventivně měnit je blbost.

Editováno: , autor: zabiak
Odkaz ke komentáři

Já diesel. Na první Octě 1,8 20V se odporoučela při 220tis. auto šlo do světa a u té současné při 210 tisících. a spojka vyměněna ;) .

Nejdřív se to projevovalo že při spátečce občas cvrnkla o kola. A to dělalo dost dlouho a furt držela a pak občas proklouzla a pak nešlo řadit a to byla v hazlu.

Každopádně stálo to 10ku a preventivně měnit je blbost.

Díky za info všem!

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...