tomasz. Vloženo 12. Září 2008 Sdílet Vloženo 12. Září 2008 (editace) To je nějaké divné že, ty tam máš jednu baterku sice 2032 a já dvě 2016. Jak 2032 tak i 2016 jsou baterky 3V. A že máme stejné klíče a každému by fungovalo na jiné napětí to se mi moc nezdá(ale asi ano). Zkusil jsem tam tedy strčit jen jednu baterku 2016 přihnul jsem kontakt co tlačí na vrchní pól baterky, aby to mělo kontakt, složil jsem, zkusil jsem a nic ani kontrolka se nerosvítila. Dal jsem tam tedy zpet i tu druhou, složil jsem a ejhle začalo to fungovat(zatím). Tak to vypadá že, celý problém byl ve vrchním kontaktu, který tlačí na mínusový pól baterie. Hurá vyřešeno A ted jak to udělat abych měl i druhý klíč pokud možno stejný a funkční, ale abych nemusel jet do škodovky kde by za to chtěli 3 000kč. Je nějaká možnost sehnat starší a předělat to na moje auto ? Dík Editováno: 12. Září 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuckyLuke Vloženo 14. Září 2008 Sdílet Vloženo 14. Září 2008 Jedna varianta je pomocí toho alarmu kde vyzískáš DO (možno i v klíči - vytřelovacím ) jen bys musel dokoupit imobilizer - resp. tyčku imobil. - nabízí to i ta firma RAKSO jak jsi našel Nebo druhá varianta stavit se v nějaký podobný firmě jako je tato http://www.gasta-coupek.cz/cz/ ale netuším cenu. Ale určo to bude levnější než origoš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda Drahoš Vloženo 7. leden 2009 Sdílet Vloženo 7. leden 2009 zdar a sílu škodovkám .... mám problém na dálce na oktávce - měnil jsem baterku v ovládání a nejde mi resynchronizovat - dal jsem klíč do zámku a i do auta do spínačky a mačkal a vyzkoušel jsem i tu možnost s dáním do polohy nula a držením a pak 3x zmáčknout :-( jednou jsem našel supr návod podle kterýho to šlo ale teď už týden hledám a nenašel :-( fotka dálkáče je v příloze - omlouvám se za kvalitu - je to z oktávky 1, 1.6 2001 prosím případné další návody nebo rady mi písněte !!! předem moc díky Drahoš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 7. leden 2009 Sdílet Vloženo 7. leden 2009 zdar a sílu škodovkám .... mám problém na dálce na oktávce - měnil jsem baterku v ovládání a nejde mi resynchronizovat - dal jsem klíč do zámku a i do auta do spínačky a mačkal a vyzkoušel jsem i tu možnost s dáním do polohy nula a držením a pak 3x zmáčknout :-( jednou jsem našel supr návod podle kterýho to šlo ale teď už týden hledám a nenašel :-(fotka dálkáče je v příloze - omlouvám se za kvalitu - je to z oktávky 1, 1.6 2001 prosím případné další návody nebo rady mi písněte !!! předem moc díky Drahoš Toto nie je origo SKODA D.O. Je to dorobeny alarm alebo len D.O. k centralu. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda Drahoš Vloženo 7. leden 2009 Sdílet Vloženo 7. leden 2009 je to jen na central ... tenkrat jsem ten nahral taky nejak pres to držení obou tlačítek a potom mačkání ale už nevím jak má být klíč v spínačce a jak to mačkat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 7. leden 2009 Sdílet Vloženo 7. leden 2009 Skus na obidvoch D.O. stlacit naraz rovnake tlacitko napr: zamknutie a potom odomknutie. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda Drahoš Vloženo 7. leden 2009 Sdílet Vloženo 7. leden 2009 ok - zatim ti díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
batezip Vloženo 9. leden 2009 Sdílet Vloženo 9. leden 2009 (editace) Zdravím... Na O1 MR01 rok 2000 mám dva originální dvoutlačítkové dálkové ovladače. Když jsem loni na jaře auto koupil, tak jedna dálka fungovala tak na 1 pokus z dvaceti a druhá dálka fungovala dobře, jen občas nešla, přestala i blikat dioda. Poslední dobou začal dost blbnout i dobrý druhý dálkáč. Postupně jsem musel běhat kolem auta a několikrát mačkat ovladač, než jsem vůbec zamknul auto. Zkoušel jsem i nové bateky. Vždy se to trošku zlepšilo, ale pořád to nebylo ono. Až včera dálkáč vypověděl službu úplně. Jen občas bliknul, ale auto nereagovalo vůbec. Už jsem byl skoro rozhodnutej, že si koupím neorigo dálku s vystřelováky a nainstaluju si to do auta. Ale ještě mě napadlo dálkáče rozebrat a zkusit propájet součástky na plošném spoji ukrytém v ovladači. A hle světe div se, oba ovladače teď fungují naprosto spolehlivě na 100%. Součástky jsem proletovával postupně od největších a nejsnadnějších a postupně jsem zkoušel funkci ovladače. Nakonec jsem proletoval i ty dva integráče a až pak začali ovladače fungovat. Vypadá to, že mačkáním tlačítek se uvnitř klíče prohýbá plošný spoj a časem popraskaj spoje mezi součástkami (hlavně integráči) a deskou a vznikají tak studené spoje. Na pájení jsem použil klasickou mikropájku. Pistolovou bych to nezkoušel . Doufám, že moje zkušenost někomu pomůže. Editováno: 9. leden 2009, autor: batezip Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 14. leden 2009 Sdílet Vloženo 14. leden 2009 Nefungoval mi klíček pouze díky studenému spoji na integrovaném obvodu. Studený spoj nešel téměř vůbec vidět ani pod lupou. Na fotce je znázorněn šipkou spoj který byl špatný. Na integrovaný obvod tlačí konec jednoho z pólů z baterie (viz.fotot červená šipka). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yoshimura Vloženo 9. Únor 2009 Sdílet Vloženo 9. Únor 2009 Měl bych dotaz trosku mimo.Da se objednat ve Skodovce maly plastovy znacek Skoda do origo vytrelovacich klicu?Vyloupl se mne a nekde se mne ztratil.Pokud jo a vite obj. cislo, budu rad.Díky za radu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 9. Únor 2009 Sdílet Vloženo 9. Únor 2009 Skus pohladat tu v bazari, tusim v stalych nabidkach niekto tie znacky ponukal. V skodovke pochybujem, ze budu samostatne a ak, tak za neuveritelnu cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
partyman Vloženo 25. Březen 2009 Sdílet Vloženo 25. Březen 2009 http://www.skodaoctavia.cz/Fotky-velke5/Klice10.JPG poradil by někdo prosím jaké baterie do tohoto klíče? v jednom z nich mám 2032 a jede, ale ve druhém 2x2016 spojené plíškem, na jednu 2032 to nejede, lze jenom uzamknout, otevírat nelze, ale bliká. Myslíte spárovat? v tom funkčním jsem po výměně nic nepároval a fungoval ihned. popř. mrkněte někdo na polaritu těch dvou 2016, nerad bych to popletl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepinoTDi Vloženo 25. Březen 2009 Sdílet Vloženo 25. Březen 2009 http://www.skodaoctavia.cz/Fotky-velke5/Klice10.JPGporadil by někdo prosím jaké baterie do tohoto klíče? v jednom z nich mám 2032 a jede, ale ve druhém 2x2016 spojené plíškem, na jednu 2032 to nejede, lze jenom uzamknout, otevírat nelze, ale bliká. Myslíte spárovat? v tom funkčním jsem po výměně nic nepároval a fungoval ihned. popř. mrkněte někdo na polaritu těch dvou 2016, nerad bych to popletl doporučuji zajet do škoda servisu tam ti to vymění se zárukou a budeš spokojený a funkční..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
partyman Vloženo 25. Březen 2009 Sdílet Vloženo 25. Březen 2009 doporučuji zajet do škoda servisu tam ti to vymění se zárukou a budeš spokojený a funkční..... jako vždy je u mne servis až na posledním místě nehodlám je krmit, když o nic nejde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z-man Vloženo 26. Březen 2009 Sdílet Vloženo 26. Březen 2009 vcera jsem menil, ovsem ve vystrelovacim klici (teda rovnou v obou klicich) .. byla tam CR 2032 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
partyman Vloženo 26. Březen 2009 Sdílet Vloženo 26. Březen 2009 chlapi, kdo máte přesně tenhle klíč na foto, mrkněte prosím jestli tam máte jednu 2032 nebo 2x2016. Zajímá mne hlavně polarita těch dvou 2016, prtože klíč není funkční. Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 26. Březen 2009 Sdílet Vloženo 26. Březen 2009 Su tam baterie 2x 2016, + ide smerom dolu do plastu klucu. smerom na plosny spoj ide - Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carlos Vloženo 26. Březen 2009 Sdílet Vloženo 26. Březen 2009 mám tam 2x2016 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
santafe Vloženo 14. Duben 2009 Sdílet Vloženo 14. Duben 2009 Neviem presne ake tam idu,ale kamos mal problem a zasiel k chalanovi ktory opravuje hodiny a on mu to vymenil. Doteraz funkcne,zaplatil iba za baterky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peteres Vloženo 16. Duben 2009 Sdílet Vloženo 16. Duben 2009 A není jednodušší vyndat původní, podívat se že má 3V, koupit za cca 40kč tu samou plochou v každém elektro obchodě mají a neřešit? Jinak co se týče tohoto klíče, musim napsat zkušenosti s otevíráním: než tam cpát šroubovák a otlačit plast dle návodu, klíč jakoby v půli doslova zlomit, přičemž palec ruky tlačí do místa pro šroubovák jakože druhá strana této foto, nic se neponičí a krásně se bez následků oddělí části od sebe, pak jen ovladač na dvě půlky a opatrně vyjmout baterii ... ale u vystřelováku bych šel do servisu, na ten nevim jak, a běda jestli bude jakkoli porušen, či jen náznak odření kdekoli ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kkkalous Vloženo 15. Červen 2009 Sdílet Vloženo 15. Červen 2009 vcera jsem menil, ovsem ve vystrelovacim klici (teda rovnou v obou klicich) .. byla tam CR 2032 Dobré odpoledne, prosím o radu, měnil jsem taky baterii ve 2 tlač.vystřelovacím klíči, byla tam 2xCR 1620 (OI, r.v.1999) a taky u obou klíčich.Při pokusu otevřít auto DO jsem náhradními klíči auto odemknul ale s původníma nikoli.Přitom jsem baterii vyměnil i u náhradního klíče. Prosím o radu. Myslíte jsi, že problém bude v synchronizaci??? K. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Demonicus Vloženo 27. Únor 2010 Sdílet Vloženo 27. Únor 2010 (editace) Zdravím škodovkáře Jsem čerstvým majitelem Fabie 1,4 MPI. Dostal jsem k ní i DO, který mi fungoval tak 2x, pak přestal svítit. Vyměnil jsem baterii, bohužel potřebuje synchronizovat - dle toho co jsem tu četl. Bohužel vůbec nevím, jak na to - přikládám fotku DO, protože ani nevím jestli je to originál, nebo nějaký univerzál. Předem děkuji za rady. EDIT: Tak už jsem na to došel - nenapadlo by mne, že majitel namontuje DO pro Octavii do Fabky, každopádně, kdyby měl někdo stejný problém, tady je návod: Postup : 1) odemkneme auto klíčkem, vlezeme dovnitř, zavřeme dveře a klíč strčíme do zapalování (neotáčet, jen zastrčit!) 2) podržíme najednou oba "čudlíky"na dálce (kontrolka začne blikat) tak dlouho, než kontrolka zhasne. 3) otočíme klíčkem až se rozsvítí kontrolky na palubce 4) zmáčkneme 3x po sobě tlačítko na odemknutí, mezi zmáčknutími uděláme krátkou pauzu (2-3 sec) 5) při 3-tím zmáčknutí se rozblikají blinkry a je hotovo návod jsem našel zde http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/dalkaOvladani.htm Editováno: 27. Únor 2010, autor: Demonicus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 27. Únor 2010 Sdílet Vloženo 27. Únor 2010 to dálkový je originál příslušenství jak jak pro Fabie tak Octavie nevim co je na tom divnýho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Demonicus Vloženo 28. Únor 2010 Sdílet Vloženo 28. Únor 2010 Mě docela překvapilo, když jsem se koukal na fotkách tady co kdo má, nikdo tento typ DO neměl a podle internetu se jedná o DO Octavie. Neznám každé DO, jsem uživatel auta, které mám navíc týden Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ravo Vloženo 7. Březen 2010 Sdílet Vloženo 7. Březen 2010 Ahoj, mám na svoji O1 starší typ klíče s dvoutlačítkovým DO - nevystřelovací (obr. viz příloha). Baterie CR2032, označení klíče: HELLA 434 MHz 008444 0678 5FA 008548 Cca po měsíci po výměně za úplně nové baterie přestane fungovat, dioda nebliká, baterie se pak jeví jako vybitá (naprázdno cca 2,7V po stisknutí tlačítka cca 1,5V). Dělají mi to oba klíče. Hledal jsem tady na foru, ale všude se řeší frekvence, předělávky na vystřelovací klíč, přizpůsobení, nastavení IMMO atd atd (btw. nic systematického, jen chaos a zmatky, žádný jasný a srozumitelný návod typu "Když máš toto, potřebuješ toto")... ale ohledně tohoto problému jsem se nikde nic pořádnýho nedočetl. Je to jenom můj problém, nebo je to "vlastnost" těchto hloupých klíčů a nejlepší je je hodně daleko zahodit a předělat na vystřelovací? Díky za jakoukoliv radu vedoucí k vyřešení problému, jen kvůli designu nechci předělávat na vystřelováky (a vyhnout se celkem velkém finančnímu vydání a problémům s přizpůsobováním atd.) Fotky rozebraného klíče i desky PS z DO klidně přihodím, jeslti to k něčemu bude (desku jsem lupou kontroloval a žádný studeňáky ani vlasový trhlinky cest jsem nenašel...nicméně nevylučuji že by tam nemohly být. Zatím jsem nic nepropajoval, nemám mikropájku, jen klasickou trafopáječku). Díky za plodné příspěvky k tématu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.