Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

halo

já jsem polský

já mám skoda fabia 2 PD 1,9tdi Sport 2007

Chce Tentýž systém namontovat

nevím, kde mám signál rychlosti

Jak a kde kabel ?

Zbytek je stejný jako f1,

Já nevím, jestli to vadí, ale mam ecu EDC17

Díky a pokud jde o

Já xenony na auto nikdy nedám,,vám nevadí ti co je mají?vždy když se míjím s autem ktery má xenony div neslepnu,,tohle je zbytečné..snad se mnou někdo souhlasí.

Oslepneš z takových, které nejsou seřízené, nebo nefunkční nivelace.

Právě proto je u xenů automatická nivelace a ne ruční.. aby se vždycky sklopily a neoslňovaly..

Tak v tom případě je to téměř každy druhý vůz co je ma na svícení do ksichtu,chjo ta bezohlednost...

Nebo je to taky tím,že neumíš jezdit :-)

Ono koukat i do seřízených světel není žádná lahůdka.

heh,tak asi je rozdíl seřízeny a neseřízeny pozna i laik

• 1 měsíc později...

Ani ta nejlepší a nejrychlejší nivelace nezabrání situacím, kdy může dojít k oslnění. Předpis nařizující vazbu (vysocesvítivých světlometů) s automatickou regulací sklonu (a zařízením na automatické čištění) je napsán v dobré víře, ale problém oslnění nikdy nevyřeší. Je to stejné, jako když ty ostřiky řidič prostě nepoužije. Znal jsem jednoho vola, který jezdil s téměř neprůhledným čelním sklem (zaneřáděným od much a komárů), ale stěrače (a tím pádem i ostřikovače) zásadně nepoužíval. Jak vypadalo jeho svícení se xenony nemusím vysvětlovat...

Znal jsem jednoho vola....

Kdyby si čistil sklo,mohl být ještě mezi námi :kol-26:

Sorry za OT, ale říká se, že o mrtvých jen dobře.

Byl sice divný, ale jeho úděl bych nepřál nikomu... rakovina... :rip:

Holt Kmotra Zubatá to k němu vzala zkratkou... asi se už na to prasení taky nemohla koukat...

• 1 rok později...

zdravím :) mám roomstra 2009 (před fl) a chtěl bych čočky osadit xenony(HID)..... je mi jasný že bez automatickýho sklonu budou problémy s STK a s Policii. Proto se ptám lze namontovat automatika z F1 ? :)

Budou technický proublems, ne jenom na STK - nevím, jestli sklonový serva z FI budou pasovat do výřezů ve světlech FII/R. Jinak by to jít použít MĚLO - FI ještě netahala data z náklonovýho snímače na zadní nápravě po CANu, ale analogově po drátu přímo spojujícím snímač a světla. Ten snímač na zadní nápravu budeš muset domontovat. Do světlometů FII s corner funkcí to ale pasovat nebude určitě - je v nich jiná mechanika než jen náklonová.

Ale hlavně - legislativní problémy budou i s namontovaným ostřikem a rychlým náklonem z FI, protože FII/R NEMÁ NA ROZDÍL OD FI žádnou verzi v ČR homologovanou s xenonovýma světlama...

Auta přišlý do výroby po roce 06 neboli právě room a ef-dvojka už ty data MĚLY MÍT po sběrnici CAN (původní typovej návrh s tím počítal), jenže Vlkohrad do nich xenony neschválil ... Tudíž v zapojení ŘJ a komfortek se i původně s takovou možností počítalo, jestli je ale aktivovatelná i v produkčních verzích, to nevím - pak by totiž šlo dát xenony s rychlým náklonovým mechanismem i do cornerů.

• 2 měsíce později...

Jenom Ekkara poopravím - FI (jako jediný model Škoda) nemá "rychlý" náklon, tzn. dynamickou regulaci, pouze statickou.

A pro Roomstra by se ještě musela ta nivelační jednotka použít z O1, protože Room má z O1 zadní nápravu. Což by mohla být další komplikace.

A to pouze při řešení jako z F1, nikoliv tím datovým, jak popisuje Ekkar.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.