Únor 15, 201213 r halo já jsem polský já mám skoda fabia 2 PD 1,9tdi Sport 2007 Chce Tentýž systém namontovat nevím, kde mám signál rychlosti Jak a kde kabel ? Zbytek je stejný jako f1, Já nevím, jestli to vadí, ale mam ecu EDC17 Díky a pokud jde o
Únor 23, 201213 r Já xenony na auto nikdy nedám,,vám nevadí ti co je mají?vždy když se míjím s autem ktery má xenony div neslepnu,,tohle je zbytečné..snad se mnou někdo souhlasí.
Únor 28, 201213 r Právě proto je u xenů automatická nivelace a ne ruční.. aby se vždycky sklopily a neoslňovaly..
Únor 28, 201213 r Tak v tom případě je to téměř každy druhý vůz co je ma na svícení do ksichtu,chjo ta bezohlednost...
Únor 28, 201213 r Nebo je to taky tím,že neumíš jezdit :-) Ono koukat i do seřízených světel není žádná lahůdka.
Duben 6, 201213 r Ani ta nejlepší a nejrychlejší nivelace nezabrání situacím, kdy může dojít k oslnění. Předpis nařizující vazbu (vysocesvítivých světlometů) s automatickou regulací sklonu (a zařízením na automatické čištění) je napsán v dobré víře, ale problém oslnění nikdy nevyřeší. Je to stejné, jako když ty ostřiky řidič prostě nepoužije. Znal jsem jednoho vola, který jezdil s téměř neprůhledným čelním sklem (zaneřáděným od much a komárů), ale stěrače (a tím pádem i ostřikovače) zásadně nepoužíval. Jak vypadalo jeho svícení se xenony nemusím vysvětlovat...
Duben 8, 201213 r Sorry za OT, ale říká se, že o mrtvých jen dobře. Byl sice divný, ale jeho úděl bych nepřál nikomu... rakovina...
Duben 8, 201213 r Holt Kmotra Zubatá to k němu vzala zkratkou... asi se už na to prasení taky nemohla koukat...
Únor 24, 201411 r zdravím mám roomstra 2009 (před fl) a chtěl bych čočky osadit xenony(HID)..... je mi jasný že bez automatickýho sklonu budou problémy s STK a s Policii. Proto se ptám lze namontovat automatika z F1 ?
Únor 24, 201411 r Budou technický proublems, ne jenom na STK - nevím, jestli sklonový serva z FI budou pasovat do výřezů ve světlech FII/R. Jinak by to jít použít MĚLO - FI ještě netahala data z náklonovýho snímače na zadní nápravě po CANu, ale analogově po drátu přímo spojujícím snímač a světla. Ten snímač na zadní nápravu budeš muset domontovat. Do světlometů FII s corner funkcí to ale pasovat nebude určitě - je v nich jiná mechanika než jen náklonová. Ale hlavně - legislativní problémy budou i s namontovaným ostřikem a rychlým náklonem z FI, protože FII/R NEMÁ NA ROZDÍL OD FI žádnou verzi v ČR homologovanou s xenonovýma světlama... Auta přišlý do výroby po roce 06 neboli právě room a ef-dvojka už ty data MĚLY MÍT po sběrnici CAN (původní typovej návrh s tím počítal), jenže Vlkohrad do nich xenony neschválil ... Tudíž v zapojení ŘJ a komfortek se i původně s takovou možností počítalo, jestli je ale aktivovatelná i v produkčních verzích, to nevím - pak by totiž šlo dát xenony s rychlým náklonovým mechanismem i do cornerů.
Květen 7, 201411 r Jenom Ekkara poopravím - FI (jako jediný model Škoda) nemá "rychlý" náklon, tzn. dynamickou regulaci, pouze statickou.
Květen 7, 201411 r A pro Roomstra by se ještě musela ta nivelační jednotka použít z O1, protože Room má z O1 zadní nápravu. Což by mohla být další komplikace. A to pouze při řešení jako z F1, nikoliv tím datovým, jak popisuje Ekkar.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.