radano Vloženo 24. Březen 2008 Sdílet Vloženo 24. Březen 2008 Ahoj chlapy ! Mám takový problém. Mám fabii 1.9 sdi r.v 2003 kombi naj. 158 tis. km a mám takový vzláštní problém. Když nastartuji auto a rozjedu se tak slyším takové pravidelné cvakání v kabině auta. Čím rychleji jedu tím rychlejší je cvakání. Je to slyšet pouze v kabině auta a to jen od místa řidiče, od spolujezdce je to skoro neslyšitelné. Další poznatek, čím víc se teplota motoru ustaluje na provozní telpotu, tím je cvakání méně a méně slyšitelné. Od motorového prostoru není absolutně žádný pazvuk slyšet. Další poznatek je ten , mám v nějaké poloze plynový pedál a je to cvakání slyšet, ale stačí minimálně ubrat,nebo přidat plyn a uplně to přestane,ale stačí zase hnout s pedálem a cvakání je znovu slyšet. Hydroštely vyměněný, vstřiky vyměněný, ventil n75 odšroubovaný od šáska a nic nepomohlo! Nevíte náhodou co to může dělat? V práci máme stejnou fabku 1.9 sdi a ta to nedělá a má stejný počet km. Soused má taky takovou fabku ale hatchbaka a tomu to taky nedělá a má najeto více km. Tak co s tím může být? Spotřeba nafty cca 4.5 až 5.5 lt podle PP a dle počasí. Starty OK! Jízda bez kouře! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liapor Vloženo 24. Březen 2008 Sdílet Vloženo 24. Březen 2008 Mám najeto úplně stejně jako ty a dělala mi ledacos,ale tohle tada ne! A co přední náprava ev. převodovka ?? A chci se zeptat co je ten ventil n75 kde ho najdu a k čemu je???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 24. Březen 2008 Sdílet Vloženo 24. Březen 2008 (editace) radano: neporadim jedine skusat, pozerat, ci nie je nieco uvolnene a tak. p.s.: prosim ta v slove chlapi je i a nie y to len tak na okraj nie som dokonali ale udrelo to do oci na takomto prikladnom slove ja viem plati porekadlo tolko ing a tolko hrubok. Editováno: 24. Březen 2008, autor: houmr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montas Vloženo 24. Březen 2008 Sdílet Vloženo 24. Březen 2008 Ahoj chlapy ! Mám takový problém. Mám fabii 1.9 sdi r.v 2003 kombi naj. 158 tis. km a mám takový vzláštní problém. Když nastartuji auto a rozjedu se tak slyším takové pravidelné cvakání v kabině auta. Čím rychleji jedu tím rychlejší je cvakání. Je to slyšet pouze v kabině auta a to jen od místa řidiče, od spolujezdce je to skoro neslyšitelné. Další poznatek, čím víc se teplota motoru ustaluje na provozní telpotu, tím je cvakání méně a méně slyšitelné. Od motorového prostoru není absolutně žádný pazvuk slyšet. Další poznatek je ten , mám v nějaké poloze plynový pedál a je to cvakání slyšet, ale stačí minimálně ubrat,nebo přidat plyn a uplně to přestane,ale stačí zase hnout s pedálem a cvakání je znovu slyšet. Hydroštely vyměněný, vstřiky vyměněný, ventil n75 odšroubovaný od šáska a nic nepomohlo! Nevíte náhodou co to může dělat? V práci máme stejnou fabku 1.9 sdi a ta to nedělá a má stejný počet km. Soused má taky takovou fabku ale hatchbaka a tomu to taky nedělá a má najeto více km. Tak co s tím může být? Spotřeba nafty cca 4.5 až 5.5 lt podle PP a dle počasí. Starty OK! Jízda bez kouře! Mě se podobný pazvuk line na služební z budíků. Zatím to řeším zesíleným rádiem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radano Vloženo 25. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2008 Ahoj Děkuji za vaše náměty, Zkusím to dále sledovat. Omlouvám se za hrubku ve slově ,ale psal jsem to dost rychle a moc jsem se nekontroloval. Jinak je to zvuk záhadný a budu to dále sledovat a uvidím co se z toho "vyklube". jo a ještě další můj překlep není to ventil n 75 ale n 18 a je to elektromagnetický ventil pro zpětné vedení výfukových plynů. Jinak v převodovce olej vyměněný je tam olej VAToil SYNTrag 75W/90 1.9 lt, celkově se agregát utišil řazení chodí stále bezchybně. Ná nápravě vyměněný tyčky stabilizátoru. vše v poho! měl jsem před touto fabií1.9 sdi jinou fabii a to 1.4 Mpi sedana a tam mi tyčky stabilizátoru odešly po 30 tis km!!!!. A to byla funglovka!!! a hned poté mi odešly silentbloky stabilizátoru s tou silonovou výplní. Musím říci, že až na tem záhadný zvuk je to sdi-čko moc dobrý auto! myslím si že mne motor přežije! S autem nezávodím, když mne někdo chce předjet tak ať mne předjede, stejně se na prvních semaforech sejdeme. Akorát každý s jinou spotřebou!!! Jinak mám doma ještě felicii 1.9 d a ta je taky dobrá akorát,že hnije před očima. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.