libero Vloženo 9. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2013 vymeniť všetko a komplet ....načo to rozoberať 2x 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xpeter88 Vloženo 11. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2013 Vymenena spojkova sada po 143000km, spojka este celkom ok par desiatok tisic by snad zvladla, chrastenie zmizlo. Spojka ide krasne, makka a zmizlo aj sklbanie pri preradovani/podradovani. Tak ci tak by sa coskoronmenit musela. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 11. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2013 no vidíš ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 15. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2013 spojka? co to prosím vás je? 272 t km - stále origo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xpeter88 Vloženo 23. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2013 Tak to chrastenie je to tu zas (po 1000km) s tym rozdielom ze klepe/chrasti len za studena, ked sa motor zohreje vsetko sa zda byt ok. Asi si na to budem musiet zvyknut, dufam ze coskoro vymenim auto za nove ale Fabia to uz nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajfy Vloženo 25. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2013 Myslím, že to tu řešil rkonf. Koupil si za 3000Kč spojkovou sadu Sachs, namontoval a chrastilo, pak koupil novou spojkovou sadu Sachs přímo ale od škoda auto za větší peníz a chrastění přestalo. Ačkoliv obě sady byly od Sachs se stejným číslem, tak říkal, že tam byly rozdíly v tlouštce tlumících per. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xpeter88 Vloženo 25. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2013 Hmm tak to je divne, tak ci tak, co to ma vobec znamenat. Kazdy druhy clovek ma rovnake problemy a ak to chce spravit musi mat "stastie" co mu vobec dodaju. Chapem ze mohli nieco zmenit v produkte ale mali by minimalne zmenit cislo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 25. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2013 Tam je problem že prevodovka ma už vôlu a je hlučna kym sa motor nezohreje. Mnohkrat ticha prevodovka takto začne chrastiť po vymene spojky. Sôsobuje to odpruženie lamely nie tie velke pružiny ktore su viditelne ale vnutri su štyri take male. Ta tvrdosť tych malych pružin je zavisle od vyrobcu ake tam dava. A to tlmi kmity motora na volnobehu. (napr. ako dvojhmota u diesel) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 25. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2013 Přesně tak pánové a měl jsem v rukou novou lamelu Sachs z kterou když jsem klepl do dlaně druhé ruky tak chrastila. Sice se jednalo o feldáckou lamelu,ale to je přec jedno. Ta kvalita je čím dál horší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xpeter88 Vloženo 28. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2013 Mozem potvrdit ze spojkovu sadu ktoru mi montovali bola od vyrobcu Sachs. Teraz ako je vonku teplo +/- 10°C sa mi zda ze to chrasti o moc menej, po zohriati cca 20km takmer nic nepocut. Uvidime casom, je to tam nove tazko robit zavery. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Přesně tak to je jak píšeš,ale musím tě zklamat. Za studena to bude chrastit pořád. A časem čím dál víc. Provozem se uložení těch pružin pomalu,ale jistě vymačkává. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xpeter88 Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 (editace) No v kazdom pripade sa s tym musim zmierit, dalsiu spojku menit nebudem. Aspon viem ze ma to nauto nikde nenecha - koli spojke. Aj ked ten zvuk je neprijatelny.. Editováno: 29. Prosinec 2013, autor: xpeter88 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
centris610 Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 tak panove ten samy problem, trochu to chrastilo, servisak rekl ze je v hajzlu lozisko spojky, takze vymena cely, rikam mu ze sem cetl ze ten Sachs od prodejcu jinych nez Skoda je jina a na hovno, on tvrdi ze ne ze to montuje uz spousty let a zadny problemy s tim ... no tak to vymenil a chrasti to jeste daleko vic nez pred tim, hruza, navic pedal jde strasne z lehka ale az jakoby se propada az na podlahu a jde az tak zlehka ze ani pomalu nevim kde zabira ... (( jenze ten prodejce to asi bude chtit dat na reklamacni rizeni, tzn. nebylo by idealnejsi kdybych tam dal jen tu origo lamelu od skodovky? oni ve skodovce totiz neprodavaji sadu ale vše mají zválšť, lamela, přítalčák, ložisko jinak u škodovky když jim dáte tu původní tak nová vás vyjde na cca 3.800,- bez vrácení na 4.000,- ... ale treba ta Sachs od jinych prodejců je dražší a to 5.500,- ale pres znameho jsem ji mel jeste za min nez u skody ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
centris610 Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 jinak ten samy problem jak pisete sachs a sachs ... je to v prdeli ne jen ze jsem 3 dny auto nemohl mit protoze se tam toho menilo vic nez jen spojka ale dat ted tuhle novou na reklamaci s tim ze oni vam stejne daji jinou a bude to delat to samy tak jako nebudu 30dni jezdit nebo co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 (editace) Mi teda spojkovou sadu vyměnili za asi 3 hodiny (samozřejmě ale domluvený termín dopředu). Jo a spolu s výměnou spojky jsem ještě chtěl nechat spravit vrzání při šlapání na spojkový pedál. Tehdy namazali spojkový čep a bylo to dobré. Za měsíc se to vrátilo. S reklamací jsem problém neměl. Uznali, že to měli vyměnit hned a sice zase museli sundat převodovku, ale opět za pár hodin hotovo a bez keců. Editováno: 13. Únor 2014, autor: amissus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
centris610 Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 tak jako ok jasny, ze kdyz na to je cas ze to asi tak dlouho trvat nebude, ale ten muj to dela defacto v garazi doma po vecerech i kdyz vybaveni ma vse a jinak je servisakem v jiny firme ... ale jeste se mu tehnle problem nestal, docela se dobre zname vim ze by nic neochcal ... a imho me menil celou spojku, lozisko v prednim kole, prachovky, manzetu u prevodovky, namazal klouby, ocistil naky relatko a egr ventil a za praci si rekl jen 1400,- samo vse bez dokladu a cena za dily taky slusna ... jen me sere ta spojka no, jako budem to reklamovat (otazka esi to uznaji=dodavatel, kdyz na pohled je v cajku ale v aute chrasti .. ) a dat novou origo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaveloSK Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 Takže trocha ti chrastila spojka, servisák ti skoro až "nanútil" výmenu a po výmene to chrastí ešte viac? Že sa ti vôbec nehanbil dať späť to auto,,,, 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
centris610 Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 tak pry to tou spojkou neni, obvolaval servisak i dalsi firmy co zna a ze bezne se tahle sachsovka do fabek 1.2htpko dava a nikdy nikdo nic nereklamoval, uz to tolik nechrci ale zjistil i s kolegou z jinyho servisu ze to je v prevodovce, vule zubu nebo tak nejak ... vymenil me jeste i olej v prevodovce a je to lepsi ... az na ten pedal zvyknout si na tu lehkost bude asi trvat, ale pry to je normalni vzdy u nove spojky, a imho ten nekdo jak mu menili ve skodovce a dali mu dily s oznacenim X na konci tak to jsou repasovane dily, proste vzali si starou zpet a poslali na repas a tak mu tam dali i repasovanou spojku zrovna aniz by se ho zrejme optali coz zrovna asi neni nejlepsi ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 X-kové diely sú kvalitou rovnocenné s "normálnymi" dielmi,ale cenovo omnoho výhodnejšie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 Xkový díl mám já a v servise mi to bylo nabídnuto, jezdím tam už roky, neměl jsem důvod nevěřit. Spojka už má za sebou nějakých 40k km a šlape den co den. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
centris610 Vloženo 16. Únor 2014 Sdílet Vloženo 16. Únor 2014 jemu to nechrastilo, no a kdyz jsem dojel k nemu do prace servisu tak to nechrastilo skoro vubec, skoukli to jeste s kolegou a vymenili v prevodovce olej ale i tak rikali ze to neni tou spojkou ale prevodovkou, kdyz zahybes kolama tak je slyset cvakani(chrasteni) ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shakes Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 Dneska sem vezl fabku na výměnu spojky s tím, že cca 2roky zpět (což činí 15tkm) jsem ji měnil poprvní. A tehdy okamžitě po výměně sem zjistil, že po vymáčknutí spojky jakoby hučí ložisko. Sešlápnu a pohoda... Dva roky (15tkm) jsem to neřešil, ale jelikož mě ty zvuky strašně sr*ly, tak sem auto zavezl dneska do servisu, ať na to hodí oko.. Jinak předtím se měnila spojková sada sachs (koupil jsem ji nekde na netu asi za 2,3 k) a hned po výměně byly patrné tyhle doprovodné zvuky... No jsem zvědavý jak to dopadne, snad to bude ok. Jinak tehdy po servisu jsem ty zvuky absolutně neřešil, měnil jsem hlavu a další spoustu věcí a byl jsem rád, je auto zase v cajku! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskoRS Vloženo 24. leden 2015 Sdílet Vloženo 24. leden 2015 Aj mne chrastí ložisko spojky, keď stlačím spojkový pedál tak je ticho. Ale ako tu čítam niektoré príspevky, po výmene komplet spojkovej sady tak mám dosť zmiešané pocity. Vadí mi to chrastenie, mám na Fabii 2 najazdené cca 125 tisíc km, spojka aj radentamrýchlostí funguje bez problémov, aj som to chcel dať vymeniť. Najprv len ložisko, potom si hovorím že už radšej vymením celú komplet spojku. Ale teraz kašlem na to. Nedám sa im vrtať do auta, ešte aj zaplatím dosť veľké prachy a nakoniec to bude aj tak chrastiť, možno aj klepať alebo iné problémy. Počkám kým to nebude treba naozaj riešiť. Na starom Formane mi to tiež šuchotalo, aj na malom Ticu, dokonca na starej Fabii 1.9 SDI mi to ložisko začalo šuchotať pri cca 160 tis. km. Nabehal som na nej skoro 300 tisíc km, predal som ju,a spojku som nemenil - stále fungovala OK. Len ten zvuk je tam. Samozrejme keby sa zvuk zmenil, alebo sa jemne zmenila funkčnosť spojky, tak by som to okamžite riešil. Toť môj názor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 24. leden 2015 Sdílet Vloženo 24. leden 2015 esko. ,, Aj mne chrastí ložisko spojky, keď stlačím spojkový pedál tak je ticho.,, Ale uvedom si že ty nie spojku počuješ ale prevodovku ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 25. leden 2015 Sdílet Vloženo 25. leden 2015 Tak, Tak-ložisko v převodovce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.