Přejít na obsah

Umytí motoru

turepe

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny. Při nedávné výměně oleje, když jsem měl dole kryt motorů, zdál se mi motor celkově zaprášený. U ventilu vedle turba jemně orosený olej, jak se to tady už někde probíralo. Chci se zeptat jak myjete, nebo jestli vůbec motor. Mám takový spešl spray, který se nastříká na motor a potom se to má opláchnout vodu. Ale, mám strach že jak motor opláchnu, odnese to elektronika nebo něco jiného. Jaké jsou vaše zkušenosti ??????? NECHAT HO TAK ?????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 týdny později...

Je fakt, že když občas někdo otevře kapotu a tam ty kusy chleba a ťápoty od myší není nic moc pěknýho ale jak to má napucovaný tak to vypadá jinak a je vidět že o to člověk pečuje.Nemám rád ty argumenty jako že do motoru nelezu a když tak jen doleju ostřikovače a tak.Já beru auto jako celek a podle toho to má vypadat ;)

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
Kdy plánuješ dovolenou - čekám , čekám ;)

Já teda na všech autech co sem zatím měl sem myl motor arvou.Sundám pastovej kryt na motoru a rozprašovačem nastříkám arvu.Na místech kde je víc nečistot,tak to rozšmrdlám štětcem.Pak ho omyju tlakem vapky.Nikdy se mi nestalo nic s elektrikou.Motor jer pak jak novej a na kryt používám oživovač na plasty.Můj názor je,že po otevření kapoty se ukáže jak se člověk o auto stará.Zvenku to spousta lidí protáhne myčkou,ale tím to není vše.Můžu hodit foto mýho mazlíka. kol5

Odkaz ke komentáři

Já teda na všech autech co sem zatím měl sem myl motor arvou.Sundám pastovej kryt na motoru a rozprašovačem nastříkám arvu.Na místech kde je víc nečistot,tak to rozšmrdlám štětcem.Pak ho omyju tlakem vapky.Nikdy se mi nestalo nic s elektrikou.Motor jer pak jak novej a na kryt používám oživovač na plasty.Můj názor je,že po otevření kapoty se ukáže jak se člověk o auto stará.Zvenku to spousta lidí protáhne myčkou,ale tím to není vše.Můžu hodit foto mýho mazlíka. kol5

Naprosto souhlasím :palec2: :palec2: :palec2: :palec2:

Odkaz ke komentáři

To Marek: Prosímtě, co máš za rok výroby? Já mám u Fabule 06, kryt motoru mám stejnej, ale ten kryt na baterku, chtěl bych ten co máš ty a místo něj mám nějakej novější, je to jen takovej rámeček :feve: Chtěl bych do bud. nalakovat pár plastů a tento rámeček mě k tomu zatím odrazuje, než seženu jinej kryt.

Jinak abych se držel tématu :) Mám zatím najeto málo km, tak není potřeba motor umejvat, ale plasty a jiný věci, který jsou třeba zaprášený, nebo se staly katem pro hmyz, umejvám klasicky vlhou hadrou + oživovač. Ale co jsem slyšel od ostatních, tak motor bez obav wapkou.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...