Přejít na obsah

Sportovní pružiny Eibach

TomášT

Doporučené příspěvky

Byl jsem požádán známým, abych se zeptal na následující věc: Dostal sportovní pružiny EIBACH a ptá se jestli je při jejich osazení na Oktu potřeba i vyměnit tlumiče(asi za kratší nebo co...)

Auto je Octavia 1.9 TDi 66Kw MR 2002.

Dík předem za odpovědi.

A omlouvám se pokud se to již někdy probíralo.Mám teď málo času na hledání ;)-_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mu řeknu ať to nechá s těmi origo tlumiči.Ačkoliv když jezdí po těch tankodromech tak asi bude furt na dorazech :feve:
Hodně záleží jak moc velké to snížení má pokud je to sada pro-kit tak není problém nechat stávajíci tlumiče ,ale jestli je to sada pro -sport tak tam to snížení je větší než 30mm a to už se tlumičům líbit nebude
Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
  • o 7 let později...

Dobrý den, mám O1 RS, uvažuji nad výměnnou pružin (zadní lehce vržou), mám tam original pružiny. 

Líbí se mi http://www.hothatchshop.cz/skoda/octavia-1u-96-10/podvozek/pruziny/sportovni-pruziny-eibach-pro-kit-30mm-skoda-octavia-1-8-1-8t-2-0mpi-automat-1-9tdi-1516.html ale nevím jaké to bude, jestli jsou např. tvrdší oproti rs, zatím vím, že jsou jen snížené, tak bych se chtěl zeptat jestli je někdo máte a nebo srovnání oproti rs pružinám, popřípadě jaké byste mi doporučili. 

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Takže pružiny jsou už doma. Problem je, že mi bylo řečeno, že na RS nebudou pasovat. Zadní uložení ale pasuje, takže to zkusím namontovat a uvidím. 

Nedalo mi to a zadní pružiny jsem vyměnil. Padlo to tam krásně (nová miska, uložení a pružina), jen já trouba jsem zapomněl změřit výšku auta před a po. takže teď nevím, jak moc si to sedlo, i když to vypadá že trochu jo, tak 0.5 - 1 cm.

Byl to boj ale je to tam, přední pružiny vyměněny. Mé poznatky jsou dosti zajímavé, teoreticky si auto mělo sednout něco kolem 1 cm ale auto si nesedlo vůbec, mám furt 32,5 cm, spíš si sedl zadek. tuhost mám přibližně furt stejnou, takže by se dalo říct, že tyto pružiny jsou podobné orig, RS pružinám. Taky mi bylo řečeno z BSR, že by teoreticky neměly pasovat nebo tam nebude to snížení, což je asi pravda ale na RS by měly pasovat z VW Bora.  

Editováno: , autor: Daniel20
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...