Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

• 4 měsíce později...

SWAG - 8000,-

LMI - 11000,-

• 2 týdny později...

Ten LMI je komplet s cepy rizeni atd? A na prumer 16mm? Stejne nevim,proc je spis uvadenej prumer 21,kdyz naprosta vetsina supu uz ma 16 myslim..

správný údaj je 22mm

většina supů má 22mm....16mm jsou dražší a LMI nemá sady v nabídce...pouze ramena zvlášť

Tomu moc nerozumim..16mm se uvadi od r03 vys.Takze vetsina musi byt 16mm.Ja jsem zatim na dvou supech(03,04) mel 16mm a predpokladam,ze na soucasnem 07 je to taky tak.

pošli VIN a řeknu ti co tam máš ;)

To jsou fakt origo?

ŽÁDNÁ DRUHOVÝROBA?

Ve škodovce si za ně řekli 40 000Kč.... to je divný ne?

mno origo to nebude, to totiž momentálně dělá LMI a to by sis trochu připlatil

toto bude pravděpodobně TRW, tam by se taková cena dala čekat a bude tomu i odpovídat kvalita.

Taky jsem koupil "origo" za podobné peníze (i v sáčcích VW, AUDI, ŠKODA) a vydržely asi jen 10.000km :-) Bez možnosti reklamaci = prý špatně provedená montáž (montoval, ale kamarád ve značkovém=autorizovaném VW servise).

Pak jsem měl Herzog (asi 15.000km a KO) a skončil jsem u MEYLE HD (ZÁRUKA 4 ROKY!) a je to již dlouho OK :-)

Díky, a na kolik vyšly ty Meyle? Jde mi o to že mi tam klepe na leve strane neco, mechanik rikal ze je to urcite spodni rameno a vi presne ktery, rikal ze ho objedna za 3000 a vymeni...ale nevim jestli uz neni lepsi vymenit vse nez to takhle pytlikovat?

no než měnit jedno tak je lepší celá sada, protože další budou následovat

Meyle se pohybuje kolem 10tis, je to celkem slušná náhrada bez větších problémů...na záruku nekoukej, stejně ti jí nikdo neuzná ;)

Pokud chce to nejlepší na trhu tak LMI.

No vzhledem ke konstrukčním vylepšením vůči původnímu řešení ramen od VW group a vzhledem k plné záruce 4 roky je dle mého názoru a i mých zákazníků nejlepší sadou na trhu Meyle HD. Na záruku koukej - je to základ úspěchu :palec2: Koukni na www.sadaramen.cz

ramen jsem prodal už minimálně na 100 aut a věř, že lepší než LMI není ;)

záruku ti většina dodavatelů neuzná: špatná montáž

sranda je v tom, že většina mechaniků neumí tyto ramena opravdu montovat

Vozím je napřímo z DE a záruku uznávám (a následně můj dodavatel). Prodal jsem jich taky pěknou řádku a moje zkušenost je : Meyle HD = řada konstrukčních zlepšení oproti sadám od VW group a i LMI a záruka 4 roky (koncový spotřebitel nesmí mít IČO aneb např. taxikáři mají klasickou záruku 2 roky).

V praxi : např. kterej kulovej čep vydrží déle? s menším nebo s větším průměrem (=větší dosedací plochou) ? :palec2:

no asi to bude věc názoru

spíš si polož otázku: pokud jsou nejlepší tak proč je ještě nemontuje a nikdy nemontovali do prvovýroby?

Věc názoru ano, ale já radši věci porovnávám z pohledu faktů : technických specifik a délky záruční doby. Proč je nemontují? Protože se už Superb I. a Passat B5.5 nevyrábí. Obě auta přešla (nebo se spíš vrátila) na levnější řešení přední nápravy. Meyle si zaplatilo svůj výzkum a na základě poznatků uživatelů a servisů zrealizovali vylepšenou verzi sady Meyle HD.

to všechno bych chápal, ale těch 22mm se prodává absolutně nejvíc a to samé kupují i značkové servisy a když se podíváš na OE sadu tak tam najdeš LMI

vůbec nejde o to, že se již nevyrábí daný model

Těžko spekulovat co objednávají značkové servisy a proč, ale vždy je tam ekonomické hledisko. Dnes přece ani není problém si říct co chcete za značku ramen a nebo si je koupit a nechat jen namontovat.

myslel jsem samozřejmě ramena co jim přijdou z origo sítě ;)

Tak to je otázka nákupu VW group co dodává do servisní sítě a hlavně za kolik od jakého dodavatele nakupuje. Dost často se ale najde lepší řešení než "originál", který je kompromisem ceny a kvality.

Shodneme se ale určitě na jedné věci : základem úspěchu je správně provedená montáž.

to máš recht...montáž je nejdůležitější...samo i s druhým máš recht...hodně věcí ve fabrice nemusí být to nej :)

jinak nákupem to nebude, ty Meyle HD jsou levnější...bude to spíš nějakým atestem, TÜV atd...

Chlapi a ono to jde namontovat špatně ?vždyť to je jen na šroubech a čepech a pak samozřejmě geometrie........co se tam dá zmastit ?

ilustrační foto mé výměny :smich:

post-66585-0-86895200-1317668236_thumb.j

Upraveno od stankra6

Chlapi a ono to jde namontovat špatně ?vždyť to je jen na šroubech a čepech a pak samozřejmě geometrie........co se tam dá zmastit ?

ilustrační foto mé výměny :smich:

mno tak to vítej do klubu špatně namontovaných ramen ;)

ten smích není moc na místě, 90% všech podobných montáží ty ramena již odešli ;)

:feve: A jaký je teda postup ? Jak se to má montovat ? celou výměnu jsem u toho byl a přišlo mi,že mechoš věděl co dělá :help: :help:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.