Publikováno Duben 3, 200619 r Ahoj mam fabii 1.4 r.v. 2002 nemám ve výbavě el okna a mám jí v černé perleti...v létě je to sebevražda...v aut. servise by mi to prý udělali za 18.000 ale tolik nemám...nenajde se někdo kdo by to zvládnul levněji...přijedu kamkoli...díky Martin.
Duben 3, 200619 r Zdarec, v jednom dobrém servisu v Brně, který se specializuje na ozvučení a zabezpečení vozidel (a mám s nimi dobré zkušenosti) mi asi před rokem nabízeli montáž el.ovládání předních oken za tuším 4500,- až 5000,-Kč. Ale to ovládání tuším nebylo originální, ale Made in Jablotron, což asi kvalitou není špatné. Sám jsem si později koupil auto, co mělo el.okna už z výroby, takže jsem této jejich nabídky nevyužil, ale pokud máš zájem, můžu Ti na ně dát kontakt a můžeš se s nimi domluvit.
Duben 3, 200619 r Montáž el. okien je pre čo len trošku zručného človeka brnkačka, konkrétne u fabie len vymeníš mechanizmus klučky za motor, bez zložitej demontáže a montáže. Odporúčam hneď namontovať aj automatiku dojazdu.
Duben 3, 200619 r Práve sa snažím nájsť najjednoduchšiu,ale spolahlivú cestu k el.otváraniu predných okien....Koldo môžeš to upresniť???
Duben 3, 200619 r Pozri si toto: http://www.jablotron.cz/autotechnika.php?p...oducts/ew-400fb Inštalácia spočíva v demontovaní pôvodného mechanizmu sťahovania okien - len osku páčky s prevodovým kolieskom (tri skrutky) a jeho nahradení motorom + natiahnutie kabeláže k spínačom a napájanie (pozri si obrázok na stránkach Jablotronu). Pre komfortnejšiu obsluhu doplň modul automatického doťahovania okien (pre každé okno treba zvlášť), potom dokážeš ovládať okná alarmom ... a hlavne jedným stlačením tlačitka úplne otvoríš okno a naopak - nemusíš držať stlačené tlačidlo počas celej doby. Potrebuješ demontovať len tapacírungy dverí a dostať sa k + 12V, napr. nad BSG. Spínače na ovládanie sú súčasťou dodávky, ja som ich umiestnil do popolníka.
Duben 4, 200619 r ten jablotron vyzera fakt dobre,,nasiel som to na nete tak okolo 7-8 tis....to sa mi ale zda dost +este tie doťahy okien.....nevie to niekto lacnejsie dodat ?
Duben 4, 200619 r Koldo..inak diky....ty si to kde kupil? (cena?)....mohol by si dat foto ako mas tie spinace umiestnene v popolniku?ani mne sa velmi nepaci to umiestnenie na panel pod radio
Duben 4, 200619 r Dělávám sady od Molpiru a fungujou naprosto bezvadně.Nejsou na to žádné reklamace a ovládací část je k nerozeznání od originálu.
Duben 4, 200619 r to DIAGNOSTIK...vies dat nejake foto dielcov?alebo pdf navod?...link na www ??? ...a ceny su ake???...je to nahrada za mechanicke ovladanie?alebo len tiahlom spojene s kluckou? a teda ovladacie spinace su na dvere? AKO JE TO S DORUCENIM NA SVK ?
Duben 4, 200619 r zdeno21, www.molpir.sk tam maju co potrebujes... ak si z ba, tak si to tam mozes kupit kedykolvek
Duben 5, 200619 r aha ,tak molpir je o cca 1000 sk drahsi ako jablotron...s umiestnenim ovladacich spinacov na madlach dveri este + dalsiu tisicku
Duben 5, 200619 r Kupoval som v Blave, Alarmy sro na Cablkovej, cena podla cenníka Jablotronu. Použil som časť originál rámiku, spínače sa zmestia do popolníka, len som trochu upravoval kabeláž, kvôli tenším prierezom vodičov a zmene podsvietenia na červené - origo je zelené. Elektronika dojazdov je pri releovom bloku pod palubkou. Nemám skúsenosti s Molpirom, Jablotron (ono to nie je ich výrobok) je max. spoľahlivý - mám ich vymontovaných viacej, úplne bez závad.
Duben 5, 200619 r Ještě že nekouříš, odklepávat do kabelů by asi nebylo to pravé. Já osobně jsem šel do origa a neměnil bych.
Duben 5, 200619 r Nadruhou stranu když to tak pěkně zabudoval do popelníku nevidím duvod proč by to nešlo dát na místo jak jsou originální ovladače okýnek...
Duben 5, 200619 r Nechcelo sa mi prerábať plasty dverí a ak by som to dával tam, potreboval by som ďalší spínač - 2x strana šoféra, 1x spolujazdec - kvôli ovládaniu z oboch strán. Takto som to vyriešil k spokojnosti oboch, bez potreby ďalšieho spínača (zložitejšia kabeláž). Popolník bol aj tak nevyužitý a kupovat origo sa mi nechcelo, kôli cene.
Duben 5, 200619 r tak zajtra idem objednat jablotron...malo vy to byt cca 6000...ak by niekto mal zaujem..cena na nete je cca 7200,-..ale zatial nejdem davat tie dotahovacie moduly KOLDO diky
Duben 5, 200619 r No,když tak počítám: 2×origo stahovačka s origo kabeláží=3000 komfortka=800 spínače s plasty tak 1000 Svorkovnice do A sloupku s piny 4 dráty z každého A sloupku Myslím,že okolo 6-7000 se to dá udělat a z origo věcí
Duben 5, 200619 r Cosby... to je v Sk ci Kč ????....lebo mne to tu zratali v servise na nejakych 12 tisic bez dph aj s montazou...a to je velaaaaaaa
Duben 5, 200619 r ved prave ...ale aj tak to stoji za zvazenie...vie to niekto seriozne vsetko dodat???...aj na SVK ?..teda v podobnych cenach ??pripadne namontovat?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.