Přejít na obsah

Octavia III


gigi

Doporučené příspěvky

každý chápe,že se nedá srovnávat krátká verze G7 a OIII lift..jen jsem chtěl napsat že např. větší rozvor ještě nemusí znamenat výhodu většího vnitřího prostoru.. :kol-47: a o délce vozu nemluvě..

 

ale v tom právě nemáš pravdu a chtěl jsem ti to demonstroval na Yetim, O I long a mohl bych pokračovat s dalšími auty, ale buď jsi to nečetl nebo nepochopil....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se nepletu, tak O3 Combi má objem kufru 610 litrů a G7 Variant 605 litrů. Ovšem netuším, jestli to berou s rezervou nebo bez :) ale asi bez, třeba F2 Combi taky píšou velikost kufru 505 litrů, ale bez rezervy. S rezervou to je pouhých 480 litrů.

 

Co se týče rozvoru, ono když posuneš přední kola o 2 cm dozadu a zadní 3 cm dopředu, tak to změní rozvor, ale na prostoru auta se moc nezmění. Stačí dát kratší palubku, užší sedačky a prostoru může být víc nebo stejně nebo méně. Ale je to v rámci posouvání celého auta, takže ve finále to skoro člověk nepozná. O3 a G7 jsou dvojčata, společně s Leonem trojčata, takže nějaké výrazné velikostní rozměry tam nehledejte. Jde jen o to, jak moc nafoukli plasty v interiéru a kolik zabírají zbytečného místa, které by mohlo být využito jinak. 

 

Rozhodování mezi O3, G7 a Leonem není o prostoru, ale o vzhledu a poměru cena/výbava :) 5-10 litrů v kufru o takovém rozměru fakt nikdo řešit nebude. Jestli budu mít 595 litrů nebo 610 litrů už je fakt jedno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Co se týče rozvoru, ono když posuneš přední kola o 2 cm dozadu a zadní 3 cm dopředu, tak to změní rozvor, ale na prostoru auta se moc nezmění.

Když jsme u koncernu VW, tak toto platforma MQB podle dostupných informací neumožňuje - je to jediný parametr (vzdálenost pedálové skupiny od přední nápravy), který je pevně daný pro všechny modely.

post-32075-0-10434800-1385022282_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pawouk: jasně, to jsem jenom tak plácnul. Myslel jsem tím, že když se nějaká náprava někam posune, neznamená to nutně, že je méně prostoru uvnitř auta. Že by se kvůli tomu, že se zadek posune o 5 cm dopředu museli třeba posouvat sedačky o 5 cm dopředu, jen se ty sedačky jinak vymodelují a napasují se úplně stejně, jako jsou v O3, akorát je prostě menší rozvor. Nemluvě o tom, že v O3 jsem seděl, měl jsem přední sedačku nastavenou na sebe, sedl jsem si dozadu a furt jsem tam měl cca 15 cm místa na kolena a mojí výšku znáš (skoro 2 metry), takže i kdyby G7 měl o 5 cm posunuté zadni sedačky dopředu, tak se tam pořád normální člověk vejde a místa bude mít až až na to, v jaké třídě je O3 nebo G7 zařazeno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s tím bych moc nesouhlasil, O III má hodně krátké zadní sedáky, které jsou navíc posunuty víc v kufru (s tím souvisí jejich relativně velká kolmost - to měla i O II).... podobně i kratší přední sedáky než G7, proto je v G7 jakoby méně místa a to při ještě o něco menším rozvoru náprav... naopak je v G7 vice místa na šířku protože G7 je širší než O III

Editováno: , autor: Hravec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seděl jsem jen v G7 GTI a tam jsou sedačky úplně něco jiného :) takže tohle nemohu porovnat, ale že by mi v O3 nějak vadily kratší sedáky to se říct nedá. Sedělo se mi tam dobře a byl jsem spokojený. S autem jsem najel nějakých 60-70 km po Praze. Spíš mi vadil tvrdý podvozek v kombinaci s 18" koly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no nevim nevim...

 

končím, protože jak už tu psal Pawouk, tobě se nedá argumentovat, protože ty si vždy najdeš ale nebo změníš zcela podstatu debaty...

 

až si opravdu nějaké auto alespoň objednáš (o čemž tady pochybuje 80 % lidí - možná jen to u Abrexu) můžeme ve věcné debatě pokračovat,,,

Editováno: , autor: Hravec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

třeba ve městě se hodí menší vnější rozměry,ne? :kol-47: při zachování totožného vnitřního prostoru..a komu se líbí obě praktické verze,rozhoduje už pak jen cena..třeba G7 věřím mají model od Abrexu v ceně.. jako pozornost,což se u jiných říct nedá.. :kol-28:

Editováno: , autor: manfroto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...