Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Čau lidi, předevčírem mi volala vyděšená manželka, že když jela z práce, tak asi po 2km jí začalo blikat žhavení. Auto ale jelo beze změn, to je v pohodě. Večer jsem to jel zkusit projet, jestli to uvidim, ale žádné blikání už nebylo a do dneška už taky nic. Nevíte, čím by to mohlo být? Samozřejmě, když se spolehnu, že manželka neměla vydiny :o) Je to Octavka 1.9 TDI 66kw 2000. Svíčky jsem měnil před 3 roky a startuje v poho i při nízkých teplotách. Někde jsem četl, že to může snad být i signalizace na špatné světlo brzd, ale to jsem fakt jen četl na nějakém starém foru o VW.

Co vy na to?

Čau lidi, předevčírem mi volala vyděšená manželka, že když jela z práce, tak asi po 2km jí začalo blikat žhavení. Auto ale jelo beze změn, to je v pohodě. Večer jsem to jel zkusit projet, jestli to uvidim, ale žádné blikání už nebylo a do dneška už taky nic. Nevíte, čím by to mohlo být? Samozřejmě, když se spolehnu, že manželka neměla vydiny :o) Je to Octavka 1.9 TDI 66kw 2000. Svíčky jsem měnil před 3 roky a startuje v poho i při nízkých teplotách. Někde jsem četl, že to může snad být i signalizace na špatné světlo brzd, ale to jsem fakt jen četl na nějakém starém foru o VW.

Co vy na to?

zkus tohle, třeba to pomůže.... http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...&hl=žhavení

voda brzdy baterie svicka zhaveni olej staci jsi jen vybrat :):palec2:

Udělat diagnostiku hlásí to nějakou chybu......je to zároven kontrolka jako u benzínů motor.......

delalo me to tež bzl to vadnz brydovz spinac

• 3 týdny později...

Kolik stojí výměna toho vadného brzdového snímače?

Jak je to složité? zvládnu sám nebo musím do servisu?

Díky

I s kavou to mas za 15 minut, jen sundat ten dekl nad pedalama a hned ho uvidis

I s kavou to mas za 15 minut, jen sundat ten dekl nad pedalama a hned ho uvidis

Jo sundat dekl je pohoda... ale za aretovat nové čidlo je docela skušená prácička.... Skurvil jsem ze začátku asi 3 než jsem se to naučil.... :aggressive:

je to hned vyměněné ale musí se opravdu opatrně......pokud použiješ nové je to horší než použité dobré....!!

Jo sundat dekl je pohoda... ale za aretovat nové čidlo je docela skušená prácička.... Skurvil jsem ze začátku asi 3 než jsem se to naučil.... :aggressive:

ty jsi ale nešika

• 5 měsíců později...

Pánové, poraďte. Bráchovi občas bliká kontrolka žhavení (má ALH 66kW+powerbox PROBASS. S tím to už koupil). Brzdová světla fungují. Na VAGu se ukazuje jedna chybová hláška, která s tím zřejmě souvisí. Popis je následující: 17970 - ovladač množství (N146) horní dorazová hodnota, P1562 -35-10 - sporadicky. Pokud chybu smažu, okamžitě se objeví znovu. Na tom powerboxu jsou čtyři pozice (1-0-0-R). Je nastavený na druhé nule zleva. Nedalo by se to nějak poštelovat?

Upraveno od Tomas_TDi

Pánové, poraďte. Bráchovi občas bliká kontrolka žhavení (má ALH 66kW+powerbox PROBASS. S tím to už koupil). Brzdová světla fungují. Na VAGu se ukazuje jedna chybová hláška, která s tím zřejmě souvisí. Popis je následující: 17970 - ovladač množství (N146) horní dorazová hodnota, P1562 -35-10 - sporadicky. Pokud chybu smažu, okamžitě se objeví znovu. Na tom powerboxu jsou čtyři pozice (1-0-0-R). Je nastavený na druhé nule zleva. Nedalo by se to nějak poštelovat?

No kazdopadne to ma souvislost s powerboxem. Ten totiz neumerne zveda davku dokud nastavavovac mnozstvi nedosahne sve maximalni regulacni hranice a nespadne do nouzaku.Vyhodtew box a zkuste bez nej. Potom uz jedine pridreny nastavovac, coz znamena nova hlava cerpadla. Posledni nejmene pravdepodobna altetrnativa by byla, ze je problem nahore v cerpadle kde je ponorena elektrika do nafty. Tam jsou ruzne snimace pro pohyb nastavovace atd..

Souhlas s TDIfunem, vyndat powerbox a zahodit ho co nejdál od auta. A pak si nechat poladit od někoho, kdo to umí :) Třeba od TDIfuna ;)

• 1 rok později...

Poradte cim by to mohlo byt.... U Golfu 4 1.9 TDi 66kW blika kontrolka zhaveni. Proste i po nastartovani furt blika. Nejake napady? :)

Koukni se jestli ti svítí brzdové světla :) .

Upraveno od brunoos

Zkontroluju, dekuji za tip ;)

Bylo to ono ;) Diky moc ;) i VAG to potvrdil. Inzenyri v Golfsburgu opravdu premysleli hlavou, kdyz kontrolce zhaveni dali i tenhle vyznam :D

To je snad logická funkce: Bliká kontrolka žhavení = porucha brzdových světel - nechápu jak to že tě to nenapadlo :D :D :D :D :D :D :D

• 5 měsíců později...

Má docela zajímavý problém. Začíná se mi stávat čím dál častěji ( ted po cca po 400km)že během jízdy mi blikne kontrolka žhavení a auto se jakoby nachvilku zasekne a pak jede dál. Je to jako bych rychle dupl na brzdu a hned pustil. Čím to může být? Auto nemá asr ani esp

Zadní brzdy, ERG ventil, palivo, rozvody, kompresor kliímatizace který nefunguje, nějaké čidlo,ABS ?

Už se mi to stalo v zimě i ve 130km/h

bez diagnostiky motoru jen a jen a jen dohady o ničem

JJ bez diag to nepůjde, ale asi vadná spínačka nebo napájecí rele RJ motoru.

Dělá to relátko žhavení č.91

Dělá to relátko žhavení č.91

děkuji zkusím.

• 4 týdny později...

děkuji zkusím.

neni to rele č103? relátko žhavení č.91 nemůžu nikde sehnat

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.