vorlajz Vloženo 16. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2008 on je to ale jenom pocit, že to jede líp... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makov Vloženo 17. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2008 kua uz to nemozem vydrzat stale sa porovnava nejaka 1,4 benzin stmosfera s 1,9 turbom, ste normalny to je jasne ze to nema cenu porovnavat.zrovnajme 1,9TDi s 1,8 TFSI priblizne rovnaky objem a obe maju turbo a ma sancu ta 1,9 proti tej 1,8. ja myslim ze ani najmensiu p.s.: uz aby bola na trhu 1,4 TSI vo fabii a TDI sa konecne zobudia s tej ich iluzie tahu a padnu na zem s oblakov ak by som niekedy ostal pri znacke tak 1,4 TSI samo ze vzadu iba stitok 1,4 a TDI-ckari mate po chlebe to vam budu sanky padat az na zem ze 1,4 vam usla fuuuuuuuuuuha konecne som to dostal zo seba a uz neporovnavajme co taha a co nie to by museli byt rovnake podmienky. je jasne ze 1,9TDI musi tahat lepsie ako nejaka 1,4 atmosfera ved preboha ta 1,9 ma turbo to by bolo keby nesla lepsie to uz by som ani nevidel ziadnu vyhodu TDI resp. uz by nemalo ziadnu pozri si nadpis a to co sa pyta kolega v prvom prispevku. Nechce porovnat motory ale chce odporucit ktory z tych motorov si ma vybrat. chce postrehy a skusenosti majitelov. Ty trpis komplexom nazvaným 16V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colins Vloženo 17. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2008 (editace) to nie komplex ! to uz je diagnoza...... DG16: houmrensis sextus decimus abnormis Editováno: 17. Červenec 2008, autor: colins Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 17. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2008 Houmrak :smich: ,raz im to natreme,neboj .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makov Vloženo 17. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2008 ty uz si si vyklepal svojho klepotaka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 17. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2008 ty uz si si vyklepal svojho klepotaka? Jaaaaaj ty smiesko jeden Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 17. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2008 makov: k uzivatelovi co zalozil temu nic nevycitam aj ja sam som mu napisal ze TDI pojde lepsie, ale nechapem ked potom zacne niekto porovnavat o par prispevkou nizsie ze TDI pojde lepsie proti 1,4 ved to je proti zdravemu rozumu nie ? ja netrpim ziadnym komplexom. to je len priblizovadlo z bodu A do B a nic ine. to je ako keby som zacal porovnavat fabiu 1,4TDI a 2,0 MPI alebo este lepsie 1,9 SDI a 1,4 16V 74kW, to sa neda. ani v zavodnych sutaziach nejazdia vsetci spolu ale su tam kategorie a to iste treba zohladnit aj pri porovnani motorov urcite kategorie aby bola rovnake podmienky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 17. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2008 kua uz to nemozem vydrzat stale sa porovnava nejaka 1,4 benzin stmosfera s 1,9 turbom, ste normalny to je jasne ze to nema cenu porovnavat.zrovnajme 1,9TDi s 1,8 TFSI priblizne rovnaky objem a obe maju turbo a ma sancu ta 1,9 proti tej 1,8. ja myslim ze ani najmensiu p.s.: uz aby bola na trhu 1,4 TSI vo fabii a TDI sa konecne zobudia s tej ich iluzie tahu a padnu na zem s oblakov ak by som niekedy ostal pri znacke tak 1,4 TSI samo ze vzadu iba stitok 1,4 a TDI-ckari mate po chlebe to vam budu sanky padat az na zem ze 1,4 vam usla fuuuuuuuuuuha konecne som to dostal zo seba a uz neporovnavajme co taha a co nie to by museli byt rovnake podmienky. je jasne ze 1,9TDI musi tahat lepsie ako nejaka 1,4 atmosfera ved preboha ta 1,9 ma turbo to by bolo keby nesla lepsie to uz by som ani nevidel ziadnu vyhodu TDI resp. uz by nemalo ziadnu No a co chceš jinýho porovnávat, když ve fabii I žádné TSI není, dvoulitrů je jako šafránu možná ještě míň a tyto motory stojí proti sobě z pohledu tabulek (stejné zrychlení, stejná Vmax, stejný výkon), navíc se tazatel ptal na tyto motory A to že je každý motor z úplně jinýho těsta, to neřeš, lidi tohle dělaj... Když to přeženu, tak někdy vybíraj mezi sporťákem a rodinným vozem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 17. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2008 one-z: to ano ze vyber niekedy nema logiku a rozum a hlavne ked chce niekto 1,4 atmosferu a vidi 100 koni tak mysli ze je to zavodak, potom urobi zavodak s 1,9 TDI. ked chce niekto vykonne auto nech ho nehlada u fabie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Hero Vloženo 17. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2008 Ale proč chceš Škodovku vždyť jsou mnohem lepší auta a levnější! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
don carlos Vloženo 20. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2008 Běž do 1,9 TDI. MOŽNÁ nebudeš nadšený, ale určitě nebudeš litovat. Můj nájezd je cca 1600 měsíčně. Taky sem chtěl 16V,ale kalkulačka měla hlavní slovo. Mám chip, jezdím po Valašských kopcích (jenom zvasvěcení ví, co to znamená)a dlouhodobá spotřeba 5,2. Navíc jsem se ještě nesetkal s člověkem, který by se od nafty vrátil k benzínu. Teď se samozřejmě ozvou všichni, co nesnáší dehet, a pojedete pořád do kolečka. Ale nikdo z nich nemá aspoň půl roku v kuse TDI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 20. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2008 don carlos: to vies ze nafta patri do traktora a kachiel, benzin zase do sekacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malcolm Vloženo 21. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2008 Běž do 1,9 TDI. MOŽNÁ nebudeš nadšený, ale určitě nebudeš litovat. Můj nájezd je cca 1600 měsíčně. Taky sem chtěl 16V,ale kalkulačka měla hlavní slovo. Mám chip, jezdím po Valašských kopcích (jenom zvasvěcení ví, co to znamená)a dlouhodobá spotřeba 5,2. Navíc jsem se ještě nesetkal s člověkem, který by se od nafty vrátil k benzínu. Teď se samozřejmě ozvou všichni, co nesnáší dehet, a pojedete pořád do kolečka. Ale nikdo z nich nemá aspoň půl roku v kuse TDI. To je pravda, najel jsem s dieslem od VW v OI pár set km a hned jsem věděl, že nebudem kamarádi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 21. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2008 malcolm: co narobis skodovacke diesle uplna slabota, to iste aj benziny, teda cely koncern vw podla mna zaostava za konkurenciou agregatmi, ved dohromady nemaju co ponuknut ( okrem 2-3 motorov ) nic pouzitelne, bud je to stare alebo problematicke. cely koncern vw a hlavne vw by sa mal nad sebou namyslet a urychlene nieco spravit lebo to je tragedia preco nenechaju vyvoj motorov audi ty to aspon vedia na rozdiel od nich, uz aj ty sikmaci kia, hyundai maju lepsie motory ako vw, ked sa este zlepsia v oblasti spracovania ( tam uz tiez spravili pokrok ) kua ako som bol odporca kie tak ked vidi ceed sw tak to je parada a do toho nejaka 1,6 CRDI a mozem cely vw p.s.: nenadarmo sa nehovori ze vw to su ako komanci tiez sa nevedia uz odputat od tej ich archaickej 1,9 TDI to chcu zivit este asi 20 rokov a s priplatkom ako za formulu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malcolm Vloženo 21. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2008 (editace) Až budou naftové motory ve škůdce aspoň na úrovni laciného Fiatu, začnu možná uvažovat o změně stanoviska. Cosi kultivovaností a jízdními výkony na úrovni nových 1,6 JTD bych ve Fabce klidně snesl Editováno: 21. Červenec 2008, autor: malcolm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 21. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2008 malcolm: tak to hej 1,6JTD (fiat), 1,6 HDI ( psa ), 1,6 CRDI ( kia ) su vykonostne uplne inde ako vw 1,9TDI a to iste plati aj o benzine kia ma 1,4 77kW a 136Nm ( celkom slusny zaklad ), 1,6 ma 93kW cca 150Nm to je motor nuz ale co to su len nase zbozne priania aby sme take cosi mali v nasich milacikoch no mozno sa za 10 rokov dockame teda ak nedojde trpezlivost a nepresedla sa na inu znacku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malcolm Vloženo 21. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2008 Nejde mi jen o výkon, ale i o kultivovanost a vnější projev motoru, a to je nebe a dudy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.