Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak jsem měl blbej nápad, opláchnout motor, kdy už jsem měnil svíčky. Nechal jsem to oschnout, normálně nastartoval a přeparkoval. Ale druhý den nic. Startér točí, ale zapalování ani ťuk. Byla vadná pojistka zapalování - výměna a při zapnutí zapalování opět vypadla. Při kontrole zapalovacího modulu jsem zjistil, že má zespoda rozpraskaný plášť a vlhkost mohla krásně dovnitř. Vyměnil jsem tedy zapalovací modul, pojistku, ale opět nic - nenastartuje, pojistka OK, jiskru nehází, po pár pokusech byl cítit benzin. Na VAGu jsem žádnou chybu nevyčetl. Tak se začínám bát, že mi se zapalovacím modulem odešla i řídící jednotka. Mám tam ŘJ 06A906019F. Poradí někdo co stím, případně kde jinde hledat závadu. Díky

Vloženo (editace)

Tak já myl motor už 2x(Wapkou) a jen si chviličku šla nepravidelně na volnoběh než odpařila vodu kolem svíček. Pak už všechno normální. A nemusí se po výměně zapalovacího modulu vymazat závada v ŘJ??? Že by odešla jednotka to je dost nepravděpodobné.

Editováno: , autor: TomášT
Vloženo

Tak závada odstraněna. Je to hodně zvláštní, ale nový zapalovací modul byl také vadný. Půjčil jsem si jiný od kamaráda a hned to nastartovalo. Takže ještě vyreklamovat modul a můžu jezdit. Všem děkuji za rady.

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Zeptám se tady. Začali mi okta docela dost škubat, vag napsal chyba zapalování na 2 a 4 válci. Myslím, že mi z minuty na minutu neodešli dva kabely ke svíčkám, dvě svíčky nebo třeba dva vstřikovače a docela se přikláním k zapalovacímu modulu. Já si myslím, že je rozdělenej na dvě části a to pro 1 a 3 válec a pro 2 a 4. Je to opravdu tak jak myslím? Jinak mám ten modul v autě cca 1,5 roku, takže je ještě v záruce, jen nevím jestli s tím mám ject hned do servisu, nebo to může dělat něco jiného.

Vloženo

Takže jestli tomu dobře rozumím, 2 a 4 válec prostě zapaluje stejná část v té cívce. Ostatní válce jiná část cívky. Takže by to ta cívka mohla fakt být.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...