Přejít na obsah

1.6 74Kw AKL - neháže jiskru, vadná ŘJ ?


jsmolda

Doporučené příspěvky

Tak jsem měl blbej nápad, opláchnout motor, kdy už jsem měnil svíčky. Nechal jsem to oschnout, normálně nastartoval a přeparkoval. Ale druhý den nic. Startér točí, ale zapalování ani ťuk. Byla vadná pojistka zapalování - výměna a při zapnutí zapalování opět vypadla. Při kontrole zapalovacího modulu jsem zjistil, že má zespoda rozpraskaný plášť a vlhkost mohla krásně dovnitř. Vyměnil jsem tedy zapalovací modul, pojistku, ale opět nic - nenastartuje, pojistka OK, jiskru nehází, po pár pokusech byl cítit benzin. Na VAGu jsem žádnou chybu nevyčetl. Tak se začínám bát, že mi se zapalovacím modulem odešla i řídící jednotka. Mám tam ŘJ 06A906019F. Poradí někdo co stím, případně kde jinde hledat závadu. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já jsem měl asi to samé, ale u mě to byla ta cívka. - http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...94&hl=pomoc V servisu mi tvrdili, že řídící jednotka tak lehce odejít nemůže a hned tuto možnost vyvrátil. Jaká pojistky shořela tobě? Mám sice jinej motor, ale docela podobnej. Já bych to viděl někde v tom zapalování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já myl motor už 2x(Wapkou) a jen si chviličku šla nepravidelně na volnoběh než odpařila vodu kolem svíček. Pak už všechno normální. A nemusí se po výměně zapalovacího modulu vymazat závada v ŘJ??? Že by odešla jednotka to je dost nepravděpodobné.

Editováno: , autor: TomášT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zeptám se tady. Začali mi okta docela dost škubat, vag napsal chyba zapalování na 2 a 4 válci. Myslím, že mi z minuty na minutu neodešli dva kabely ke svíčkám, dvě svíčky nebo třeba dva vstřikovače a docela se přikláním k zapalovacímu modulu. Já si myslím, že je rozdělenej na dvě části a to pro 1 a 3 válec a pro 2 a 4. Je to opravdu tak jak myslím? Jinak mám ten modul v autě cca 1,5 roku, takže je ještě v záruce, jen nevím jestli s tím mám ject hned do servisu, nebo to může dělat něco jiného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...