Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
čau jaké máte zkušenosti se 100w žárovkami do O2.

U OII mám jen xenony tak nemohu říct,ale vim od kolegů třeba u Passatu B5 před faceliftem ještě ze skleněn.světlama jim ty skla světel při použití 100W žárovek praskali.........OII má sice ty světla z nějakýho plastu,tak tam asi prasknutí nehrozí,ale aby se to vevnitř nějak nepeklo.

Vloženo
já bych řekl, že i 80W je příliš takže na to zapomeň. Pokud si na světlech nechceš opejkat buřty.. lol

a ještě se zeptám, proč se o to zajímáš? dík

měl jsem v octavceI a tam to bylo super a žádnej problém tak to chci šoupnout i do O2.

Vloženo
tak asi všichni si radši tam naperou xenony. je vás tady dost a neříkejte že tam nikdo nedal 100w.

Myslim, ze je to cesta do pekel :

- reflektory na to nejsou stavene, takovou tepelnou zatez dlouho nevydrzi, je to samy plast, a 100W zarovka ma temer 2x vetsi ztratove teplo, nez ta doporucena 55/60W - zarovky nejsou dobre vetrane, budou odchazet, co je ale horsi, casem si poskodis vlastni (dost drahy) reflektor

- budes tim samozrejme oslnovat protijedouci, ne nadarmo nejsou tyto zarovky schvalene pro bezne pouziti, a jsou zejmena videt na ruznych soutezich a rallye

- s tim oslnenim si potom nezadas s chytraky, kteri maji dodelavane HID bez automat. regulace sklonu (vymlouvaji se na kolecko ;) )

Cestu bych spise videl v pouziti (pokud nemas na HID s automat. sklonem) modernich a ucinnejsich H4 zarovek, napr. PIAA, o kterych jsem zde toho take jiz dost napsal (hledej) - maji pri stejnem prikonu (a stejne tepelne emisi) vetsi svetelny tok, a bilejsi svetlo, blizici se (dle modelu) i HID vybojkam. "Cenou" za jejich pouziti je relativne nizka zivotnost (v tlumenych svetlech pri stalem sviceni cca 1-1,5 roku) a vysoka cena v Evrope... Sam jsem si je kdysi pravidelne vozil ze Statu.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Nazdárek, včera jsem namontoval do OII 100W žárovky a asi po 3 minutách se linul z konektoru hroznej zápach asi se něco vypalovalo..:-))?? Tak nevím jestli je nevyměním zpátky za klasiku. Ale co tam v tom případě dát aby to lépe svítilo?

Vloženo

Martingeff: jestli chceš, aby ti halogeny líp svítily, tak kup celý nový lampy s projektorovou čočkou.. světlo je pak podobně rovnoměrně rozptýlený jako u xenonů a svíti to opravdu líp.. kamarád je koupil v místním bazaru a je spokojenej.

Vloženo
Martingeff: jestli chceš, aby ti halogeny líp svítily, tak kup celý nový lampy s projektorovou čočkou.. světlo je pak podobně rovnoměrně rozptýlený jako u xenonů a svíti to opravdu líp.. kamarád je koupil v místním bazaru a je spokojenej.

To bude asi pěkná pálka dát tam nový reflektory...kolik to tak koštuje??

Zkoušel někdo ty 100W žárovky?? Co to dělá s plastovým světlem??

Vloženo

ty si ale trouba :-) nic ve zlém.. dají se sehnat žárovky s výkonem na patici 55W a světelným výkonem 130W , má je Vorlajz ale jinak neblbni.. to je přece jasný že se Ti ty lampy roztečou..

a nebo pak xenony nebo projektory.. Rolbař ti udělá xenony za cca 15ct tisíc.. už je dělal jednomu klukovi tady.. má to jako z výroby... náklony se vším všudy..

Vloženo
namontoval do OII 100W žárovky a asi po 3 minutách se linul z konektoru hroznej zápach. Ale co tam v tom případě dát aby to lépe svítilo?

Zkus Philips Night Guide 55W nebo VisionPlus 50% 55W. Se 100W zničíš celý reflektor a výměna vhodných žárovek je nejrychleší a nejlevnější řešení.Samozřejmě jak ti radí kolegové vyměnit celé reflektory za čočkové či xenony lze ale je to podstatně dražší cesta.

Vloženo

ty si ale trouba :-) nic ve zlém.. dají se sehnat žárovky s výkonem na patici 55W a světelným výkonem 130W , má je Vorlajz ale jinak neblbni.. to je přece jasný že se Ti ty lampy roztečou..

Díky za poklonu .. .:-)) Předpokládal jsem, když se 100W žárovky normálně prodávají, že se dájí použít ke svícení v jakýchkoliv reflektorech, ale zřejmě jsem se spletl a vystavím si je na poličku..:-)).

Nechám si dle vaší rady nainstalovat ty xenony.

Vloženo
Zkus Philips Night Guide 55W nebo VisionPlus 50% 55W. Se 100W zničíš celý reflektor a výměna vhodných žárovek je nejrychleší a nejlevnější řešení.Samozřejmě jak ti radí kolegové vyměnit celé reflektory za čočkové či xenony lze ale je to podstatně dražší cesta.

Ty philipsky jsou nějaky nový tip?

Vloženo

O žárovkách tady bylo už napsáno opravdu moc,je fakt ,že kokta 2 nesvítí zrovna super(halogeny).Pro toho kdo nemá xena a než do ní mastit uni přestavbove sady nebo 100W,je asi nejpřijatelnější koupit kvalitní žárovky(piaa,philips,osram).Já jsem dal H7+H1 osram night breaker (cena sice 1000kč za 4 ks), ale konečně už něco v noci vidím.

Vloženo
O žárovkách tady bylo už napsáno opravdu moc,je fakt ,že kokta 2 nesvítí zrovna super(halogeny).Pro toho kdo nemá xena a než do ní mastit uni přestavbove sady nebo 100W,je asi nejpřijatelnější koupit kvalitní žárovky(piaa,philips,osram).Já jsem dal H7+H1 osram night breaker (cena sice 1000kč za 4 ks), ale konečně už něco v noci vidím.

Tak jsem včera koupil taky Osram Night Breaker a vypadá to, že snad budou svítit celkem dobře. Ještě jsem nejel ve tmě tak uvidím zítra ráno.

Koupil jsem je za 310,-Kč/ks v obyčejné mototechně.

• o 2 týdny později...
Vloženo
Nazdárek, včera jsem namontoval do OII 100W žárovky a asi po 3 minutách se linul z konektoru hroznej zápach asi se něco vypalovalo..:-))?? Tak nevím jestli je nevyměním zpátky za klasiku. Ale co tam v tom případě dát aby to lépe svítilo?

Nevím, nevím, bud neumis cist, nebo nechces, nicmene jen o jeden prispevek pred Tebou jsem Ti myslim dost jasne vysvetlil aspekty pouziti tech 100wattovek v O2. Polozit pote otazku "co to udela s plastovym svetlem", opravdu neumis cist ?

A to jsem samozrejme predpokladal, ze jsi si zde predem podrobne a dukladne procetl veskere prispevky o zarovkach a zkusenosti s nimi.

Proto me prekvapuje, ze nejen ze napises takovou kravinu "ze jsou 100W zarovky bezne v prodeji, a ze proto se domnivas, ze by mely byt pouzivany", ale i proto, ze nakonec napises o Osram Nightbreaker, o kterych se zde psalo tuny a tuny prispevku, vc. mych zkusenosti s nimi, kdyz se jeste bezne u nas neprodavaly. Mimochodem na kazde 100W zarovce je obvykle napsano, pro jaky provoz a kam je urcena (?), cetl jsi si to nekdy ?

To je bud ignorantsvi, nebo totalni nepochopeni principu dizkusnich for.

Vloženo
Díky za poklonu .. .:-)) Předpokládal jsem, když se 100W žárovky normálně prodávají, že se dájí použít ke svícení v jakýchkoliv reflektorech, ale zřejmě jsem se spletl a vystavím si je na poličku..:-)).

Nechám si dle vaší rady nainstalovat ty xenony.

ano prodavaji se , ale nejsou homologovany , mam dojem , ze by na nich melo to bejt i napsano , ze tyto zarovky nejsou schvaleny pro provoz na pozemnich komunikacich , pripadne by te mel upozornit prodejce .

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...