BorekCh Vloženo 15. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2013 (editace) Zdravím, tak já mám přesně opačný problém. Na Fábce mi už od koupě nesvítí kontrolky abs a asr při otočení klíčku a abs nefunguje. Dneska jsem kontroloval ty páskové pojistky a byla prasklá. Po výměně abs asi funguje, kola se mi nezaflekovali, ale kontrolky stále nesvítí. Zkusil jsem přes VAG test akčních členů a po spuštění mi začne auto pípat a rozsvítí se červená kontrolka ruční brzdy a naskočí kontrolka motoru. V řídicí jednotce motoru se mi objeví chyba: 18057, datovy BUS pohonu - chybejici sdeleni od ABS z ridici jednotky. Je možné, že by ti vocasové z bazaru odpojili datový kabel ABS z přístrojovky, aby tak umlčely kontrolky, které svítili kvůli té prasklé pojistce? Díky za rady Editováno: 15. Prosinec 2013, autor: BorekCh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomiNej Vloženo 27. leden 2016 Sdílet Vloženo 27. leden 2016 Dobrý večer.Mám stejný problém,pojistka byla přepůlená.Dnes výměna za novou,ale stále kontrolky svítí.Poradí někdo co dál?Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 27. leden 2016 Sdílet Vloženo 27. leden 2016 Podívej se na nožové pojistky. Tam bude problém! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomiNej Vloženo 28. leden 2016 Sdílet Vloženo 28. leden 2016 Tak vyřešeno,děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Renovacio22 Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Tak tohle znam taky. Fabi I, 2007, 1.4 tdi pd, 59kw.Nejdriv vypadlo servo, pak abs, asr, a brzda, problikavala predni svetla, praskaly zarovky, problikaval interiérove osvětlení, a pak se pridali i ostatni kontrolky, a mazou se mi kilometry, spotreba, a kolikrat nejde ani nastartovat, a ani zamknout auto. Probehla vymena alternatoru, odebrani denniho sviceni, a opet to zase blbne, tak jsem zvedav co se bude zase menit, neco se opravi, par mesicu je klid a zase to zacne. A tahne se to od konce podzimu zhruba. Uz nevim co stim, nejsem rocild.Odesláno z mého NEM-L21 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 A v jakém stavu máš elektrický svazek na levém nosníku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Renovacio22 Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 To netusim, vcera jsem odvezl auto znamemu, co dela auta, tak uvidim, co mi rekne, kdyz tak se ho na to poptam.Odesláno z mého NEM-L21 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Vypadá to u tebe totiž na kabeláž,nebo BSG jednotku podle mého. Dej pak vědět jak jsi dopadl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Renovacio22 Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Urcite pisnu jak jsem dopadl, jenon doufam ze to nebude jednotka, to bych se prohnul i za bazarovou cenu.Odesláno z mého NEM-L21 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Renovacio22 Vloženo 27. leden 2017 Sdílet Vloženo 27. leden 2017 Dneska vecer si jedu pro auto, tak jsem zvedav.Odesláno z mého NEM-L21 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Renovacio22 Vloženo 27. leden 2017 Sdílet Vloženo 27. leden 2017 Tak mi menil pojistky na baterce, ale ne ty bezne ( barevne), ale nejake zelezne, a privodni kabely k baterce, vice informaci vecer.Odesláno z mého NEM-L21 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. leden 2017 Sdílet Vloženo 27. leden 2017 Renovacio22 - zruš si hlášku z Tapatalku "Odesláno z mého NEM-L21 pomocí Tapatalk" - odporuje to pravidlům fora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Renovacio22 Vloženo 27. leden 2017 Sdílet Vloženo 27. leden 2017 Omlouvam se. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 27. leden 2017 Sdílet Vloženo 27. leden 2017 No jasně pásové pojistky na baterce. Měl jsem zato,že pojistky jsi prošel. To je první věc,po které se jde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Renovacio22 Vloženo 29. leden 2017 Sdílet Vloženo 29. leden 2017 Pojistky jsem prosel, ale asi spatne. Tak uvidim jestli to bylo tim. Pokud bude behem dvou mesicu klid, tak snad uz to bude v poho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deny Žeryk Lipowski Vloženo 24. leden 2019 Sdílet Vloženo 24. leden 2019 Ahoj, mám stejný problém jako kolega nahoře, mám 1.4 16V 74kW a při otočení klíčku nesvítí kontrolky ABS a ASR a ani jedno z toho nefungovalo. Dal jsem auto kolegovi na diagnostiku a překvapil mě tím, že samotná jednotka ABS sice žádné chyby nevykazuje, ovšem v celém systému jsou nahrané věci, které moje auto nemá, mimo jiné tam mám nahrané 4x4, servořízení a automatickou převodovku. Tyhle jediné 3 věci nejdou vymazat. Takže mi sdělil tyto možnosti: Buď to auto vyhazovalo nějaké chyby a předchozí majitel to vyřešil tak, že tam nahrál neexistující systémy, které ty chyby budou ignorovat/přebíjet a nebo tam je jiná řídící jednotka, která v tom autě nemá být. Ačkoliv mi kromě těch 3 věcí všechno ostatní vymazal a ABS s ASR začalo fungovat, kontrolky stále nesvítí. Možné řešení je to, že pokud to ABS + ASR funguje, mám to nechat být. Za druhé, může tu jednotku přeprogramovat a zkalibrovat tak, jak má být, ovšem s tím rizikem, že to to auto nemusí vzít a může se rozsvítit kdoví co. Setkal se někdo s tím, že měl v jednotce nahrané něco, co tam nepatří? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Embie Vloženo 28. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2019 (editace) Ahoj mám kuriózní problém u mé Fabie. Svítily kontrolky ABS + ASR. VAG psal LZ čidlo. Vyměnil jsem jak čidlo, tak celé ložisko s kroužkem, nicméně závada trvá. Někdy se rozsvítí kontrolky hned po pár metrech, jindy po ujetí pár kilometrů. Než se rozsvítí, ABS normálně funguje, po rozsvícení už ne. VAG stále píše stejnou závadu. Zkoušel jsem i číst hodnoty z čidel, když roztočím jednotlivá kola, VAG u každého normálně ukazuje rychlost. Zkoušel jsem už i kombinaci staré čidlo/nový ABS kroužek na ložisku, abych se ujistil, že mi neprodali špatné. Ještě jsem si všiml, že občas si při jízdě auto přibrzdí (samo od sebe, sotva znatelně) a pak se to většinou rozsvítí, akorát někdy po 2 s, jindy třeba po 40 s. Napadlo mě i, jestli nemůžou být prohozené nějakým způsobem kabely L/P strana, ale to je asi blbost. Už nevím, co zkusit, nemá někdo nápad? Editováno: 28. Prosinec 2019, autor: Embie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
th3_d3v1L Vloženo 20. leden 2020 Sdílet Vloženo 20. leden 2020 Prošel jsi pásové pojistky na baterce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karasoft Vloženo 20. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2021 Zdravím, mám Fabii RS 1.9 TDi, už delší dobu mi při lehkém sešlápnutí brzdového pedálu zabírá ABS a chvílemi to pomalu ani nebrzdí kvůli tomu, po chvilce se mi rozsvítí kontrolky ABS a ASR a vyřadí je a auto brzdí normálně… Diagnostika hlásí pravý přední snímač otáček… Čidlo vyměněno, ale děla to pořad a pořad ta samá chyba… Prosím o radu čím by to mohlo být??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.