Publikováno Září 19, 200816 r Tak konecne mam zavadu na svem AG SGI,snad nekdo poradi,nez se pohrnu do servisu. Auto se ohreje na 40,prepne na plyn,pohoda.Ale jakmile se ohreje na provozni teplotu,je problem s volnobehem pri vyrazeni rychlosti,stava se,ze kdyz dobrzduju motorem nez zastavim,tak kdyz vyradim,otacky se zhoupnou ve smyslu 500-1500-0.Provedl jsem tyto ukony: vycistil filtr tekute faze v reduktoru,odkalil reduktor(nic),zkontroloval kabelaz + hadice a hadicky,vycistil elmag. ventil na reduktoru(pekne zakarbonovany-to vyresilo jen cuknuti pri prepnuti na plyn-uz necuka ).Tohle nijak nevyresilo muj problem.Co mam jeste v planu: vycistit elmag. ventil na nadrzi-az vyjedu vsechen plyn,natankovat u jine pumpy.Najeto mam 108000,takze mozna uz je membrana v reduktoru v haji + nejake cidlo s tremi vyvody na reduktoru,ale s tim uz sam nehnu.Co vy na to,zkusenejsi?Jeste neco,na benzim problemy nemam,vse je perfektni,pri jizde na plyn nepozoruji cukani,nizsi vykon atd. co by naznacovalo treba nedostatek paliva a tak.Pouze chcipne pri vyrazeni.Prikladam fotky reduktoru. Upraveno Září 19, 200816 r od milosk
Říjen 6, 200816 r Mám stejný,resp. podobný problém. Od července mám ve voze namontované LPG (AG-systém SGI). A to firmou, která je doporučována LPG klubem (TC101 v Praze). Od té doby mám však s autem potíže. Při volnoběhu mi motor točí místo 800ot 1000-1200ot po zahřátí, někdy dojde ke kolísání ot až ke 2500ot. Dokonce mi za jízdy při delším sešlápnutí spojky (v zatáčce) zhasínal motor, neudržel otáčky. V servise mi vyměnili váhu, lambdu, čistili škrtící klapku, a až na to, že mi to už "nechcípá", je to stejné. Od montáže LPG jsem jezdil jen na plyn, celkem asi 8000km. Teď mi řekli, po poslední návštěvě, že mám ujet cca 3 nádrže na benzín, aby si řídící jednotka opět upravila údaje ze škrtící klapky. A když to nepomůže, výměna klapky. Auto má najeto 125 000 km. Chování je stejné jak při benzínu, tak i při plynu, nastalo to však vše až po montáži plynu. Další věcí je spotřeba LPG, všude jsem četl že by měla být asi o 5-10% vyšší, u měj to ale až 25%! Tj. z původních 7.8 na 9.7, nekdy i přes 10.5! Nevíte někdo co s tím? Děkuji. Upraveno Říjen 7, 200816 r od Syd
Říjen 9, 200816 r Autor No to je teda podel.Ja myslel,ze tam jsou to machri,no nic.Co zkusit reklamovat a reklamovat a pripadne pozadovat uvedeni do puv, stavu a vratit penize,snad s tim pak neco udelaj.Ja jsem vyresil.vyjel jsem nadrz do prazdna,jsem ani nevedel,ze na to najedu 600km.Pak jsem natankoval jinde,mezitim vycistil elmag. ventil a zda se ze je to vse v poradku,ne 100%,ale uz to nechcipa,zakolisda,ale nechcipa.Ja si teda na AG nemuzu stezovat,spotreba opravdu +10%,vykon dobry,krome te stare membrany je vse super.Otacky mam stejne jako na benzin,proste to nepoznas.Reklamuj to,mas 2 roky zaruku!!!.Hod im to doslova na palici,jestli nebudou ochotni,obrat se na COI o radu jak dal.Jsem priklad toho,ze AG SGI je bezchyby,co se tyka elektroniky a rizeni motoru.
Říjen 23, 200816 r ................tyka elektroniky a rizeni motoru. Ty vaše 3 dráty je čidlo. Jinak kolik máte najeto na membránách v reduktoru? Do AG zatím nedělám, ale pokud to dříve nedělalo a začalo to až teď, tak bych viděl buď problém v reduktoru nebo ve vstřikách - opotřebení nebo zanesení. Baj-očko.
Červen 8, 201114 r naprostý souhlas - nejsem spokojen asni s prací, ani se zařízeními TC101. www.lpgdiagnostika.webnode.cz
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.