Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Prehoď prívod z poistky ( u mňa 41) na poistku spínanú otočením kľúča X kontakt ( u mňa 37). Keďže mám zapalovač len medzi sedadlami, natiahol som nový kábel z poistky 37 na zakúpený zapalovač a namontoval do schránky pred spolujazdcom.Ukostrenie je v pohode za schránkou.

Editováno: , autor: Effendi
Vloženo

no ja potrebujem ten ten povodny tak prerobit co je ako si pisal medzi sedadlami za rucnou, cize hovoris, ze staci len prehodit kabel z poistky č. 41 na č37? no velmi sa tomu nerozumiem, ale skusim to ;)

• o 6 měsíců později...
Vloženo

Ahoj,

no začal mi stejný problém, nejde mi zapalovač.

Zkoušel jsem zapnutí / vypnutí zámku na dveřích řidiče, nejde.

Podotýkám,že zadní okna mi nestahují (stahovačky jsou v háji), ale i když zapnu nebo vypnu zámek, sice slyším relé, někdy ale cvakne dvakrát.

Potom když zkusím  stáhnout zadní okna, slyším i na levém tak i pravém okně cvaknutí motorku ,nezáleží ,zda je vypnutý či zapnutý zámek.

Na stejném ovládácím panelu kde je zámek , je i tlačítko na odemknutí/zamknutí, jedno mi nejde.

Tak teď nevím, jestli by to mohl být tím ovládacím panelem nebo relé?

Mohli byste mi někdo najít případně číslo dílu a jaké je relé (tuším č.53) z Etky?

Díky moc za pomoc

Vloženo

Neporadí nikdo?

Potřebuju vědět, jestli je více pravděpodobné relé nebo špatný ovládací panel na dveřích.

Na dveřích mi nefunguje zamykání a při zapnutí/vypnutí dětské pojistky slyším v zadních dveřích pouze kliknutí motorku,

žádná snaha na stahování oken.

Díky moc

• o 1 měsíc později...
Vloženo

také mám s tímto problém.. pročetl jsem celé forum.. aktivovanou pojistku nemám, pojistku prasklou také ne, štekr v zapalovači také cajk ale nefunguje ani podsvícení.. je možné, že je to tím, že mi nejde ovládací panel na dveřích u řidiče, pouze podsvětlení? Dále mě zajímá, k čemu slouží pod řadičkou svazek cca pěti kabelů stejné barvy ( šedá s bílím pruhem) a zdali maji bít všechny společně propojené.

Vloženo

Dále mě zajímá, k čemu slouží pod řadičkou svazek cca pěti kabelů stejné barvy ( šedá s bílím pruhem) a zdali maji bít všechny společně propojené.

1. Jestli jsou propojené, tak asi mají být propojené.

2. Jestli mají všechny stejné barevné značení tak je to jako jeden drát = mají být propojené.

3. Zrovna ten drát na na který se ptáš je vedení K-Line = něco jako datové propojení řídících jednotek v autě a taky vedení pro diagnostiku.

Vloženo

ale proč končí defakto pod řadičkou a nemá žádný štekr? je to obnažené.. vypadá to jako laická práce která je tam vedena zbytečně do slepé uličky :) myslel jsem si že je to nějaká příprava od výroby ale i tak by měla na konci nějaký konektor ne?

Vloženo

Končí, protože tam je uzel. Tam se jednoduše scházejí dráty z několika ŘJ.

Jesti to máš obnažené, znamená to, že se v tom někdo vrtal, nějaký "odborník", protože v originálu je to v takové lisovací izolované čepičce.

V DP jsou ty místa vždy popsané a označené.

Je to běžná věc a takové uzly mají i jiná vedení, patří mezi ně i ukostřovací body.

• o 1 rok později...
Vloženo

Ahoj, mam 1.9TDi, rv 2000, predfacelift, komfortka 2,5. gen.

Mel jsem taky problem s napajenim zapalovace. Fungoval opravdu na heslo - posledni dobou se stav trvale zhorsoval. Zejmena v nejblizsi minulosti (nevim jestli to mohu prisuzovat vetsim teplotnim rozdilum) mi zapalovac kolikrat naskocil az po nekolika minutach od startu. Nekdy nenaskocil vubec a nekdy zase ihned. Nekdy jsem jel delsi cestu a behem cesty se automaticky prerusilo napajeni do zapalovace a az po nejake dobe se zase automaticky obnovilo - tohle se stavalo i nekolikrat behem cesty v nerovnomernych casovych intervalech. Nekdy treba zdirka zapalovace nebyla vubec celou cestu napajena. Tak ze sporadicke fungovani a zahada.

Pojistka je OK. Pojistka napajeni zapalovace a zavirani zadnich oken (mam vsechna okna v elektrice) je vymacknuta, tedy ve stavu kdy by mela jit do zapalovace stava a vsechna okna jdou otevrit.

Rele bylo taky OK, nicmene jsem jej vymenil pro jistotu za nove a situace se opakovala.

Jeste chci zde rici, ze problem byl urcite spojen se svorkami 85 a 86, ktere pokud rele napaji, sepnou obvod napajeni k zapalovaci, ktery ma v ceste jeste 15A pojistku cislo 42. Dale neni problem v korozi kontaktu zapalovace. Ten mam v dobrym stavu.

RozhIdl jsem se tedy pro radikalni krok. Zjistil jsem si v jake fazi klicku rele spina. A kdyz to zrovna fungovalo, tak spinalo az ve druhe fazi, ted nevim jestli s klimatronikem, nicmene az po relatkach v uplne spodni rade (I. - IV.). Rozhodl jsem se tedy ze vyuziji privody do 85 a 86 relatka II. - odlehcovaci rele svoprky X a ty pripojim natvrdo na misto dosavadnich svorek 85 a 86 na preoblematickou oblast - tedy na rele na pozici 8 - cislo 53 o kterem zde pisi (to ktere jsem menil a nepomohlo vyresit muj problem).

To puvodne zapojene rele od zapalovace 53 na pozici 8 cvakalo drive (kdyz to zrovna fungovalo a slo to otestovat) pri otoceni klicku (pozice tesne pred startem) = sepnuti a napajeni zapalovace.

Provedl jsem sice sice bastl, ale funguje to ted k me spokojenosti. Pojistka je stale v ceste, nebot jsem nijak nenarusil okruh primeho napajeni 12V zapalovace (na stejnem rele c.53 svorky 30 a 87), pouze okruh kdy ma rele sepnout a kdy rozpojit rele c.53. Jedinou zatim nezadouci eventualitou, kterou pozoruji, je fakt, ze prestalo fungovat osvetleni zeleneho krouzku kolem zapalovace v momente, kdy jsou zapnuta potkavaci svetla. Ale to me fakt netrapi. Zatim zapalovac jede kdy ma a nejede kdy nema. Jsem nekurak, tak ze vyuzivam 12V zapalovac pouze k dobijeni spotrebicu (telefon, kamera, antiradar, atd..).

Pokud nekoho z vas napada, cim mohl byt zpusoben muj problem, budu rad kdyz se semnou o to podelite. Vratit do puvodniho stavu to mohu vzdy. Puvodni napajeni svorek 85 a 86 jsem ucvaknul a zaizoloval. Problem bude nekde v puvodnim napajeni rele 53 na poizici 8 do svorek cislo 85 a 86, ktere rele spinaji. Tam jsem pozoroval sporadicke chovani.

Dekuji.

5176706970.jpg

pomocne-spinacie-rele-c-447-c-373-alebo-c-53-skoda-octavia-fabia-6u0-906-061-a.jpg

ScreenHunter_01 Jul. 18 10.01.jpg

Vloženo

Mikrospínače mě nezajímají, mě když takhle zlobil zapalovač, tak zároveň nešlo i vnitřní osvětlení a měl jsem studeňáky na relátku v komfortní jednotce. Zapalovač je stejně napájen přes komfortku, takže si myslím, že tam budeš mít studeňák.

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Prosím o radu. Nefunguje mi zapalovač a osvětlení kastlíku u spolujezdce na Oktě 1 97r.v. - má to nějakou společnou pojistku nebo jak to vyřešit prosím? Děkuju

Vloženo

A zkoušel jsi tu pojistku vyměnit?
Jinak, světlo v popelníku a zapalovač společnou pojistku určitě nemají.
Světlo v popelníku odchází tak, že umře žárovka.

Vloženo (editace)

Spoločnú poistku to nemá. Osvetlenie kastlíku je č. 3 hodnota 5A a zapaloveč je č. 41 hodnota 15 A.

Tak už odpoveď tu je, kým som  naďatloval...

Editováno: , autor: Effendi
Vloženo

Děkuju oběma,

Wojnare - světlo na zapalovači svítí, ale nefunguje - zapojím nabíječku a nejede, ani kamera... Takže může to být pojistkou, jo? Není světlo na stejné pojistce jako popelník, chápu správně?

Vloženo

Ano, může být (teď nemám po ruce návod), teda světlo na zásuvce a světlo v popelníku.

Však Ti píši: Světlo v popelníku odejde tak, že umře žárovka.

Na napětí v zásuvce máš odpověď výše.

Vloženo

Zdravím mám problém so zapaľovačom, svetielko svieti ale nefunguje, skúšal som aj vymeniť poistku a stále nič, vedeli by ste mi prosím poradiť? Mám škoda Octavia 1 74kW 2006

Vloženo
před 2 minutami, noxik600 napsal:

Někde tady na fóru jsem to četl, že když máš zaplou dětskou pojistku na okna a dveře, tak nejde ani zapalovač.

Nemám zapnutú detskú poistku

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...