koldas Vloženo 12. Únor 2009 Sdílet Vloženo 12. Únor 2009 Pokud budeš chtít maxidot tak já Can nedoporučuju Dík za info. Ale já vůbec netuším o čem tu píšeš. CAN vím že je řídící jednotka ale maxidot??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 12. Únor 2009 Sdílet Vloženo 12. Únor 2009 CAN je komunikacna zbernica, maxidot je zjednodusene ten velky display uprostred budikov. Najdes tu o nom dost aj s fotkami. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koldas Vloženo 15. Únor 2009 Sdílet Vloženo 15. Únor 2009 CAN je komunikacna zbernica, maxidot je zjednodusene ten velky display uprostred budikov. Najdes tu o nom dost aj s fotkami. dik za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 16. Únor 2009 Sdílet Vloženo 16. Únor 2009 Pokud budeš chtít maxidot tak já Can nedoporučuju cosby muzes napsat proc ne tuto kombinaci?dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 16. Únor 2009 Sdílet Vloženo 16. Únor 2009 no,pokud uvažuješ o maxíku a navi,tak je lepší A navi,ta jde na maxíku bez TMC boxu a je Ne canová.Sice Canovou jednotku MF volantu můžeš nakódovat pro komunikaci s navi i bez canu,ale potom nejde podsvit volantu.Ono je taky předem si určit,jaké budeš mít rádio či navi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xerxer Vloženo 23. Červen 2009 Sdílet Vloženo 23. Červen 2009 Já tedy uznávám Cosbyho jako jednoho z Guru zdejšího fora, ale domontovával jsem MF volant do auta k Dx typ A a použil jsem CANovou řídící jednotku MF volantu a vše mi funguje. Ovšem bez problémů to nebylo... Fungoval podsvit, tempomat ale navi ne a ne ovládat. Až jednoho dne po X-tém resetu Gateway najednou vše fungovalo. Dodnes si to neumím vysvětlit, ale tak to prostě bylo. Tím, že je navi A jsem si absolutně jist, protože ukazuje na maxiku a TMC nemám a CANovou jednotku mám taky, protože jsem to zapojoval podle neCAN schématu a furt jsem se divil, že mi to nechodí. Až pak jsem přišel na to, že chybí 2 drátky do CANu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelka Vloženo 19. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2009 (editace) Zdarec přečetl jsem toho dost a jsem s toho Mám O1 9/99 1,9 81kw má dálku, stahování oken přední, zadní ,radio symphony CD a také Multifunkční volant a není funkční je asi jen namontován a aktivován airbac. Poraď te Co dělat ?? Aby makal a co to bude asi stát ?? Editováno: 19. Prosinec 2009, autor: Pavelka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bimboTV Vloženo 27. Únor 2010 Sdílet Vloženo 27. Únor 2010 Prosím o radu. Kúpil som si oct.I r.v.03, výbava L&K, mám tam orig. navigáciu, ale žiaľ nemám multifunkčný volant. Potreboval by som vedieť, či stačí len prehodiť volant, alebo je tam potrebné niečo dokúpiť. Ďakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 27. Únor 2010 Sdílet Vloženo 27. Únor 2010 je potřeba kabeláž a jednotka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 2. Červen 2010 Sdílet Vloženo 2. Červen 2010 kabeláž + jednotka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 5. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2010 Mám dotaz na kubicek545: Měnil jsi i podvolantové páčky? Nebo jsi tam nechal ovládání tempomatu z levé páčky a může se to ovládat ze dvou míst? Moc díky za odpověď, taky se na to chystám, zatím dávám dokupy díly... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubicek545 Vloženo 5. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2010 Zdarec. Packy pod volantem jsem nechal puvodni s tempomatem. Mam to zapojene tak ze kdyz vypnu tempomat na pacce tak je vypnuty i na volantu (tak je to podle schamatu) tlacitko na pacce se da pouzit tak jak bylo ( jde ovladat jak z packy tak z volantu) Ale ja si na tlacitko dodelal ovladani garazovych vrat :-) Takze zapojit muzes dle libosti. Z packy lezou signaly +12V a z jednotky multifunkce take, klidne to muzes propojit nebo zapojit jen to co chces. Tak at ti to brzy chodi, je to parada na volantu oproti pacce :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 5. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2010 Děkuji. Tak už vím. Dobře. Tak si ještě projedu schémata a ještě musím doshánět airbag, volant a jednotku mám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 9. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2010 (editace) Ahojte, ještě jeden dotaz k MF volantu do OI: Chci si ho dodělat do OI 2003, mám tam navigaci typu B, tmc box z Fabie 3B0 919 895A, maxidot. Vše tedy jede po CANu. Bez problému. A teď: když jsem si projížděl všechny příspěvky k tomuto tématu na fóru, objevil jsem, že cosby v jednom příspěvku nedoporučuje právě tuto kombinaci. Doporučuje nekomunikovat mf volant po CANu. A moje otázka zní: proč? Vím jen, že je nějaký rozdíl v Canu mezi Navi a TMC boxem... Tzn., že ty povely z mf volantu ten tmc box sežere? Nebo to jde nějak zprovoznit a jak? Nerad bych to kódoval na ne-can, protože prý pak nejede podsvětlení mf. volantu. Mám totiž už sehnaný materiál a dvě řídící jednotky mf volantu a obě canové, tedy s indexem A. Podotýkám, že jsem si seštudoval dílenskou příručku, i schémata a tohle je jediná věc, která mě zatím zarazila... Díky předem za odpovědi. Editováno: 9. Červenec 2010, autor: Řehoř Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 9. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2010 Tak si pokusím odpovědět sám... Teď jsem dlouze koukal do DP Superba a tam to je napojené přes CAN komfortu, takže jsem se trochu uklidnil. Mělo by to jet. TMC box to pro navigaci převede (viz schéma zapojení komfort CANu v Superbu)... Prosím jen některé znalé o potvrzení mé teorie. Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubicek545 Vloženo 9. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2010 Ja TMC box ani navi nemam, nemohu totiz potvrdit ani vyvratit. Ale dle meho nazoru by to pres CAN melo bez problemu chodit. Mozna by nebylo na skodu napsat cosbymu nebo vašovi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 12. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2010 Takže včera konečně dokončeno. Vše funguje tak jak má, na první zapojení... MF volant, navigace s TMC boxem, maxidot, tempomat. Nebylo třeba ani dělat reset Gateway, chodilo to hned, i když jednotka byla zprvu nakódovaná špatně na 00008. Nyní je kódování 00118, zapojení je sice dost drátů, taky rozebírání bylo dost. Ale je to dobrá věc, hlavně kvůli tempomatu na volantu... Pár fotek z montáže... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubicek545 Vloženo 12. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2010 Šikovny, blahopřeji :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 12. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2010 Děkuji, však i Tvoje zkušenosti mi pomohly... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
claasa Vloženo 24. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2010 zdravim všechny mam škoda octavia r.v 2002 koupil jsem multifunkční volant,řídící jednotku 1j0907487 A je tam original radio simfony zapojuje to autoelektrikař a nějak mu to nechce mezi sebou komunikovat za rady díky všem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 30. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2010 (editace) Tak za prvé použij tlačítko "hledat", už se toho tady kolem mf volantu řešilo hodně... Ale příčinou může být krom špatného zapojení to, že je blbě nakódovaná jednotka mf volantu, nevím, jestli se taky Symphony nemusí nakódovat, aby umělo se nechat ovládat z mf volantu a konečně dost lidí psalo (já to dělat nemusel, mně to fungovalo bez toho...), že bylo třeba provést reset Gateway. Co to je a jak se to dělá zde najdeš... Edit: a taky pokud budeš chtít ovládat Symphony po canu, tak dá rozum, že tam do rádia musí být can zapojený... Editováno: 30. Listopad 2010, autor: Řehoř Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 30. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2010 taky záleží jestli to "elektrikář" zapojil po canu nebo po jendom drátu s rádiem.. a pokud je rádio canové tak to musí zapojit a nakodovat jako can, pokud není tak zapojit a nakodovat s radiem po jednom drátu... výhodou téhle jednotky je možnost obou zapojení... taky je důležité jak je radio nakodované.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 1. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2010 No vždyť, to jsem mu právě zdůrazňoval. Já když něco dělám, tak si o tom načtu všechno dostupné a pak se pustím do práce. A teprv, když něčemu nerozumím, tak se ptám... Ale každý jsme jiný... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lewap1250 Vloženo 13. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2012 Všechny Vás zdravím. Mám O II rv. 2004 a v ní multifunkční volant který ale většinou nefunguje (ani klakson). Funguje jen velmi zřídka, když auto stojí třeba půl dne na slunci. Zkoušel jsem vyměnit kroužek pod volantem, ale žádná změna. Napadá mě řj pod volantem nebo ve volantu. Uměl by někdo poradit nebo pomoci, nerad bych zase něco za nemalé peníze koupil a zjistil že to tím nebylo. Všem předem moc díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 13. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2012 chce to diagnostiku, ale tipoval bych to na jednotku ve volantu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.