Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zkus nasadit na ten klič delší páku-mě to vždy pomohlo i když na druhou stranu bych vůbec neměl radit...minule mě to auto z heveru spadlo...musel jsem volat rodině na pomoc...no byla to prdel a zvládli jsme to :smich:

Vloženo

Kola jsem si přehazoval sám, ale při poslední návštěvě servisu jsem si pro jistotu nechal překontrolovat dotažení šroubů. A jak to tady čtu, tak asi bude prospěšné přibalit nějakou tu trubku, kdybych někde píchnul :feve: I když tak trošku doufám, že to dělají momenťákem. Výrobce předepisuje 120Nm pro Al i ocelové disky.

Vloženo

Tak uz mam taky prezuto. Dopoledne jsem na to vlitnul a za hodku bylo přebačkůrkováno :) Vždy si přehazuji kola sám a tak jsem zatim neměl problém s povolovánim šroubu. Sice jeden dneska drzel trochu vice, ale stacilo si stoupnout na klic a byl povolenej. Jinak prehozeno akorat vcas, po prehozeni kol jsem otevrel garaz a nestacil se divit, snezilo... :) Nicmene auti zustane v garazi az do patku, jeste delame zimni udrzbu (voskovani, sprejovani atd...) Auti je jak kdyby sjelo z vyrobni linky :)

Vloženo

já fakt nechápu, že si to dneska někdo přezouvá doma doslova "na koleni" ... já si teda před nasazením nechám kola vždy znovu převážit... a těch 450 kč za to radši dám... mám to za 15 minut hotový a bez problému s povolováním a správným utahováním...

Vloženo (editace)

no vidíš a já to zas nechápu obráceně. k dovažování nevidím důvod, je to pro mě práce na 50 minut, správný utahování neřešim, mám momenták, ale stejne to přetáhnu, jen se u toho člověk trochu zapotí...

navíc jak už jsem psal, když vidim jak se k tomu v tom pneuservise chovaj (a to je to dobrej známej) a potom co mi pistolí strhnul bezpečák, tak si to radši udělám na koleni

Viktor: myslim že vim jakej zvuk myslíš, to je normální

Editováno: , autor: Luke288
Vloženo

Taky utahuju momenťákem!!!!......vyprávěl mi známej z Jarova kolik tam už měli přetažených kolových šroubu že na to musel vzít páku jako kráva a i tak měl problém....dokonce i případy že to bylo dorvaní tak že to zvlnilo náboj kola....

Soused z chaty měl taky dobrej případ...tamu zase na Fábii zaoxidoval střed hliníku k náboji tak že kol.šrouby sice povolil lehoučce,ale kolo nešlo za boha sundat...tak do toho tak dlouho kopal až mu to sletělo z heveru...

To taky dělám že očistim kartáčem dosedací plochy na náboji a lehce to máznu vazelínou.......taky se mi ještě nikdy nestalo abych nesundal kolo!!!

Vloženo

vorlajz: doposud jsme s Octavkou taky právě jezdili do servisu na přezutí, ale letos jsme to chtěli přezout sami a odzkoušet si to aspoň, kdybychom někdy třeba chytli defekt a právě jsme byli nemile překvapeni neodbornou prací. Dneska mi řekl v servisu taky, že kdybych v zahraničí píchl kolo, tak bych s tím sám nic neudělal. Dneska jsem byl v jinám servise a tak to řádně zvedli, přehodili kola, přišroubovali tou "pistolí", pustili na kola a dotáhli momenťákem. Tak doufám, že na jaře už problém nebude.

Luke: tak to jsem rád, že je to normální.

Vloženo

předepsaných je právě 120... ale to je jedno.... já jezdím do jednoho servisu už x let a jsem tam spokojený... dělají to jak říká Viki... nahoře to zašroubujou pistolí, pustí dolů a dotáhnou momenťákem... :) no, ale každej si to bude stejně dělat jak chce :D

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit nový...