mildash Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Jelikož je situace v naší Republice neunosná, kradou se už i nákladní vozidla za několik milionů korun! Mám elektrotechnické vzdělání tak jsem vymyslel ovládní SSR relé, které bych chtěl použít na spínání startérů motoru. Když vypnu motor "kontakty relé" se rozepnou a na startér nebude připojeno napájení. Případný zloděj by neměl nastartovat! Nevím jestli je to použitelné, nebo není. Nato se chci zeptat tady! Žádné schéma vozu jsem neviděl, je to pouze předběžná věc kterou bych chtěl co nejdříve realizovat! Jedná se octavii I r.v. 99 děkuji za připomínky a návrhy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Aky to ma vyznam??? . :smich: Take auto nastartujem roztiahnutim a je FUC. Ak si Elektrotechnik tak rozpoj nieco ine. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildash Vloženo 22. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 (editace) A co myslíš že tím relé budu dělat? rozpojím napájení na startér, jedná se o TDI ty by se roztahovat neměly , to snad zloději ví ne? Jinak co bys doporučl jako odborník k rozpojení? Editováno: 22. Listopad 2008, autor: mildash Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Zlodejovi je jedno ci sa auto moze roztiahnut alebo nie!!!!! ON ho chce ukradnut. Staci obycajny vypinac za 20 .- a rozpojit s nim obvod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildash Vloženo 22. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Chci tomu dát trochu úroveň, ne machanicky rozpojovat vypínaš za 20,-, ale řízení přez jednočip, nejspíš to provedu tak,že se zeptám někoho povolaného co by bylo efektivní. Ten mě odpoví vic než 2 smajlík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Ked nestojis o moje radi .Tak si tam daj co chces Hezky den. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Startér je k prdu, radši dej pryč diagnostickou zásuvku na místo kde to budeš vědět jen ty ( i když takových moc není ) nebo jí aspoň odpojit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildash Vloženo 22. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Ono se dá startovat přez diag. zásuvku? Chtěl bych co nejefektivnější řešení. Konstrukce už by snad neměla být problém, ale do autoelektriky nevidím, musím nejprve zjístit informace a pak stím můžu něco dělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbaz Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Jojo při roztahování mu přeskočí rozvoďák a muže jít krát jiný auto . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildash Vloženo 22. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 jojo, nejsem žádný auto mechanik a moc tomu nerozumím jenom ze základy nějaké základy z techniky. Ale o rozvoďáku jsem něco slyšel, že diesl se nesmí roztahovat, že by se to mohlo stat. Jinak mě tedy zatím napadá, rozpojit startér + nějak očekovat žhavení, aby nežhavylo. To už by mohlo dat někomu velikou práci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 TDi chytne i bez žhavení a zloděj to klidně pustí z kopce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
burek Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 pokud jse o zhaveni,me to minulou zimu chytalo celou zimu bez zhavicu.az na jare pri vymene rozvodu me je merily a zjistily ze jsou vsecny spatne.ja mam vychytany palubni napeti.takze u me by tocily tocili a stejne by jim to nelaplo.a nez by to rozlouskali tak... teda doufam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildash Vloženo 22. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 (editace) nechápu jak to myslíš vychytané palubní napětí? Nechápu co to ovlivňuje? Jinak teda když to zhrnu, tak startér, žhavení, to jsou věci co by teda neměli moc velkou váhu, ještě teĎ mě napadá, jestli je elektricky ovládané čepradlo nafty??? Viděl jsem dokonce elektrický ovládaný ventil přívodu nafty, myslím, že ten by vyřešil vše:) Jinak kdyby ses trochu rozepsal stím palubním napětím:) Editováno: 22. Listopad 2008, autor: mildash Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Co odpojit? Budíky, ŘJ motoru, čerpadlo... Co takhle nastartovat a tahat pojistky jednu po druhé, kdy ti to chcípne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildash Vloženo 22. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 (editace) To Viktor X řešíme tady jak sis všiml zabezpečení auta . Nevím jsou to jenom názory, nevím co by bylo efektivní. Toho bych se chtěl nějak dobrat, kde zapůsobyt aby pokus o krádež skončil jenom vylomeným zámkem, rozbytým oknem. Editováno: 22. Listopad 2008, autor: mildash Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 mildo, ved Viktor poradil ako najjednoduchsie najst okruh na rozpojenie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
burek Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 myslim to tak,ze kdyz dejme tomu nejakej vypinac zapnu tak me nejde proud na palubni napeti.tudiz muzes motat starterem jak chces ale stejne nechyti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Pisal som to hned na zaciatku vypinac za 20.- :smich: Ale on tam chce mat niake SCI-FI :palec2: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Odpoj cerpadlo a klidne i starter tim nic nezkazis.... Odpoj to pres rele a mas to. Ovladani si dej kam chces a jeste si dej jinam Diagnosticku zasuvku a misto ni si dej jinou hluchou .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 ne on si chce jen doma ukuchtit něco takového: http://www.i-mob.com/press.asp (nej je 1 )............. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildash Vloženo 23. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 23. Listopad 2008 ty videa jsou fakt dobré, ale já se budu držet při zemi. Někdy v příštím týdnu bych pomalu realizoval. Děkuji vám za vaše postřehy a nápady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 23. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2008 Tdi by se roztahovat nemělo,to ostatně ani benzíňáky,ale roztáhnot to jde,a nepřeskočí to. Veřte mi samožrejmě pokud nemáte na rozvody najeto 200 tisíc a roztahujete to s citem a ne na jedničku. Jednou jsme na dovolený tahali naftovou Astru a nedávno kámošovovo Stilo JTD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildash Vloženo 23. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 23. Listopad 2008 Ohledně roztahování sám jsem z kopce pustil MITSUBISHI L200 2.5TD. To auto jezdí do dnes! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalik Vloženo 27. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2008 Cau vseci, odpojovat starter je naprosta kravina. Zlodej to bud roztlaci, nebo si to pod kapotou natoci kusem dratu, a profik zlodej to stejne nalozi na odtahovku. Idealni je GSM+GPS, se zalozni baterii. Kdyz uz neco odpojovat, tak napajeni RJ "po klicku" apod. Jo a jeste k tomu roztlaceni a roztahovani - firemni TDi roztahujeme pomalu obden vzdycky celou zimu (slabe zhavice, nechce se do toho investovat), a to i dost nesetrne, a nikdy nic nepreskocilo a lita jako drak :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mildash Vloženo 30. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2008 Tak jsem zakoupil elektrický palivový ventil. Ventil buď nechám namontovat v servise, nebo se to pokusím zbastlit nějak sám. Ale nějak netuším jak je vedené potrubí palivové po autě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.