Vrbi Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Dobrý den potřeboval by jsem poradit - 3dny jsem nechal zapnuté světla, baterka se úplně vybila, nefungoval centrál, ani hodiny na budíku. Po oddělání krytu baterky jsem zjistil, že kabel co vede od baterky ke startéru je dost silně zkorodovaný. Zkoušel jsem nahodit auto kabely z baterky jiného auta, ale startér jen klapne a nic se neděje i když jsem zapojil kabely přímo ke startéru motor nemá nejmenší snahu naběhnout, kontrolky světla všechno normálně naběhne. Benzín v nádrži mám.Před třemi dny auto jelo bez nejmenších problémů, se startováním nikdy nebyl problém. Neví někdo co se mohlo stát? Mám fabii r.2000 1,4MPI 50kw...Děkuji moc za radu nevím si vůbec rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technikus Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Zkus si půjčit baterku ... nebo jak dlouho si nabíjel přes kabely ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vrbi Vloženo 26. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Přes baterku jsem nenabíjel, zkoušel jsem přímo propojit kabely z kamarádovy fabie na moje kontakty bez mojí baterky pak i s ní, baterku má fungl v pořádku , pořád stejný efekt:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vrbi Vloženo 26. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Přes baterku jsem nenabíjel, zkoušel jsem přímo propojit kabely z kamarádovy fabie na moje kontakty bez mojí baterky pak i s ní, baterku má fungl v pořádku , pořád stejný efekt:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technikus Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 (editace) Baterku máš dobrou ty, nebo kamarád ??? A nabíjel bez baterky... to je co ? Editováno: 26. Listopad 2008, autor: technikus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vrbi Vloženo 26. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Ne baterku mám úplně vybitou, dnes ji dám nabít, vyměním kabel k startéru, ale bojím se že to ten problém nevyřeší...přece auto by se mělo nastartovat i z baterky jiného auta, to by na to nemělo mít žádný vliv??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dusik Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Když startuješ přes kabely, tak druhé auto musí mít puštěný motor! A mínusový kabel ve tvém autě není připojen na baterku, ale na blok motoru. Měl by si to mít popsané a nakreslené v manuálu ke startovacím kabelům. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vrbi Vloženo 26. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Tohle jsem přesně udělal, auto bylo nastartované a taky jsem ho zkoušel připevnit na blok motoru i na kostru nic nepomohlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dusik Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Tak to potom nevím. Když mám vybitou baterku, tak mi právě startér klape, přesně jak popisuješ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Je mozne ze pokud mas nejake nekvalitni kabely, tak ubytek na nich je tak velky ze maji silu jen na sepnuti civky starteru ale uz nemaji silu na toceni starterem. Poradne nabij baterku a uvidis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vrbi Vloženo 26. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Jasný díky moc za odpovědi, nějak to vyzkouším a snad to půjde...nabiju baterii a kabel a uvidím...kdyby měl někdo podobně zkušenosti nebo radu tak se ozvěte díky moc.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vrbi Vloženo 26. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Neví někdo náhodou kolik stojí červenočerný kabel na propojení mezi starterem a baterkou??? Dá se koupit zvůášť? Děkuji.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amigo Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 kabel nie je akutny najskor dobi baterku a ked bude auto jazdit ries skorodovany kabel. niekedy pri startovani su ozaj niektore kable hlavne z tasca vhodne do smetiaka. starter aspon cvaka alebo nereaguje vobec.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vrbi Vloženo 26. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Startér normálně cvaká a kabel je opravdu z Tesca, tak kdyby zde byl zakopaný pes bylo by to úplně nejvíc v pohodě, ale kabel musím opravdu koupit, je celý zkorodovaný... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amigo Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 nabitu bateriu svacni do auta kable z tesca zahod . ako nabijas na nabijacke alebo za jazdy.? nastartuj kamosovou baterkou daj tam svoju a chod sa odviezt tak 200km a baterka jak nova. este ak mas dolievaciu skontroluj mnozstvo elektrolitu v baterii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vrbi Vloženo 26. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 No modlím se aby to bylo těmi kabely, ale je pravda že auto před vybitím baterky fungovalo při startování bez problémů, kabely jsem měl půjčený a ani je nechci:) musím baterku dát do nabíječky, je úplně vybitá a kabely kvůli tomu kupovat nebudu. Nenaběhne nic ani palubový kontrolky, auto by plě mě ani nechytlo při roztlačení jen koupím kabel na propojení se startérem. Díky moc za radu! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amigo Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 dobre to robis potom daj vediet ako to dopadlo. nech sa dari Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukynoo Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Mne klakla baterka zo dňa na deň a motor som nenatočil ani káblami z druhého naštartovaného auta, ani roztiahnutím. Ani budíky, ani centrál nefrčal. Dal som novú baterku a na prvý šup chytila. Inak pravda, je že na kábloch z Tesca je bužírka hrubá aj 5 mm a kábel má tak 3mm. A na dĺžke káblov aspoň 2m to má straty ako svina. Aspoň ja som mal také : Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldo Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 nabitu bateriu svacni do auta kable z tesca zahod .ako nabijas na nabijacke alebo za jazdy.? nastartuj kamosovou baterkou daj tam svoju a chod sa odviezt tak 200km a baterka jak nova. este ak mas dolievaciu skontroluj mnozstvo elektrolitu v baterii Pri naštartovanom aute by som zásadne baterku neodpájal, diódam v altíku by sa to nemuselo páčiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vrbi Vloženo 26. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Díky moc za cenné rady, vyzkouším to a dám vědět, jen se modlím aby se dal koupit zvlášt kabel mezi baterkou a startérem, že to není součást nějaké sady...zajdu dnes do servisu, je total zkorodovaný a uvnitř je bílý prášek:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Hod sem foto jak ten zkorodovany kabel vypada. Pokud je zkorodovany jen na povrchu tak by to nemelo vadit, hlavne aby nebyly zkorodovane kontakty, zajdi za nejakym elektrikarem at se ti na to podiva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirik64 Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 (editace) No podle toho co ty popisujes by to mohl byt spise spinac zasouvaci elektromagnet. číslo dílu z etky 001 911 287 nevím jestli tenhle odpovídá tvému motoru - jsou tam 3 verze. Nevím jestli to je řešené stejně jak u škody 120, tak tenhle díl se ti stará zasunuti pastorku starteru do ozub. kola na motoru (tady už asi bude ovladat spojku ve starteru). Dokud v tomhle se nesepne spinac kterej znaci ze pastorek je zasunutej tak se ti neroztoci starter. Jo u skody 120 pomahala vhodne mirena rána na tenhle elektromagnet se spinacem . Ale prvne skus nabit tu baterku!!! Pravě je divne ze ti to nechytlo ani pres ty tesco kably - vetsinou fungujou... Editováno: 26. Listopad 2008, autor: jirik64 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vrbi Vloženo 28. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 28. Listopad 2008 Tak problém byl vyřešen..opravdu to bylo těmi slavnými TESCO kabely, takže doporučuji nebrat!!! Stačily jen na nahození palubovky, světel, ale na nastartování ani prd. Díky moc za rady, pomohly mi. Tesco wires are dead!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amigo Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 tak si to uzivaj a tesco cable nekupovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.