Michal N Vloženo 16. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2008 Ahoj, chtěl bych se zeptat na praktické zkušenosti se systémem RDS-TMC. Mám za to, že v ČR se tento systém již pomalu rozbíhá (v omezené míře funguje již déle) viz. dopravniinfo.cz a pokud vím, tak některé navigace, např. Columbus (Trinax) jsou TMC přijímačem vybaveny. Uvítám ale samozřejmě zkušenosti i z jiných navi, typu TomTom, atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 16. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2008 tady je celkem jedno, která navigace, ten systém funguje spíš kontraproduktivně než produktivně. Prostě zácpy a jiné problémy to většinou nehlásí a naopak to dává falešné hlášky, které třeba byly aktuální ale dávno je to pryč. mám ho, ale nepoužívám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 17. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2008 Tomáš má pravdu. Někdy tam jsou dobré tipy, ale 70% je blud, takže si zajedeš kde si nic neděje a v zácpě stojíš. Mám zkušenost z Německa a tam je to iné kafé. Ale třeba se k tomu taky dopracujeme, prt. za poslední dva roky je to velký skok kupředu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cippis Vloženo 17. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2008 Tomáš má pravdu. Někdy tam jsou dobré tipy, ale 70% je blud, takže si zajedeš kde si nic neděje a v zácpě stojíš. Mám zkušenost z Německa a tam je to iné kafé. Ale třeba se k tomu taky dopracujeme, prt. za poslední dva roky je to velký skok kupředu. v čechách to mám vypnuté, protože se na to nedá spolehnou. O zácpách to obvykle neví, když jo, tak je třeba v protisměru a měto vyhání z dálnice. Prostě naprd. Německo, Rakousko je jiné kafe, tam to funguje na jedničku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvaki Vloženo 22. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2008 Tomáš má pravdu. Někdy tam jsou dobré tipy, ale 70% je blud, takže si zajedeš kde si nic neděje a v zácpě stojíš. souhlas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 23. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2008 Nikdy jsem to nepoužíval a musím říct, že to zatím je stejně o ničem. Informace nejsou aktuální a hlavně je jich málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 24. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2008 btw z čeho si to vycucává ty, u nás zatím nepravdivé, info o dopravě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 24. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2008 provozuje to společnost telasist http://www.teleasist.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 24. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2008 Tomáš má pravdu. Někdy tam jsou dobré tipy, ale 70% je blud, takže si zajedeš kde si nic neděje a v zácpě stojíš. Mám zkušenost z Německa a tam je to iné kafé. Ale třeba se k tomu taky dopracujeme, prt. za poslední dva roky je to velký skok kupředu. Přesně tak, jen bych řekl, že spolehlivost u nás je tak do 10%. V Německu jak to něco zahlásí, tak to tak i je. Naposled jsem se takhle chytil u Mnichova, kdy jsem nedal na slova varovná a půl hoďky jsem pak pobyl v koloně. U nás to furt hlásí něco, v Německu jen zřídka, ale bývá to pravda. U nás se na to nedá spolehnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 24. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2008 btw z čeho si to vycucává ty, u nás zatím nepravdivé, info o dopravě? bere to myslím ze signálu z rádia. Některé stanice to vysílají a anténa navigace si to naladí(chytí) a přijímá. Navigace musí být ale napájena z popelníku, jinak to RDS TMC nefunguje. Musíš mít spešl držák a anténu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 24. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2008 to já všechno mám, mám GO920 napájenou z palubní sítě (snad chápeš co tim myslim, nemam to prostě píchlý do zapalovače), RDS TMC anténku mam taky, vždycky to načte nějaký info, jen mě zajímalo z čeho to čerpá. takže jako třeba z dopravního zpravodajství Radia Impulz? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 24. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2008 myslím, ýe Impuls je zrovna jedno z těch odkud se to tahá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 24. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2008 No nevím jestli zrovna Impuls, hlavně je to Český rozhlas, který to vysílá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 24. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2008 tak to kua vysílaj nějak slabě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 24. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2008 Jak to myslíš? Jako signálem nebo obsahem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 24. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2008 ani nevím jak to myslím, jenom vim, že muj TT s tim pracuje tak, že ty info jsou k ničemu, viz to co psali ostatní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 24. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2008 Věřím, že to brzo bude lepší...před třema rokama když jsem měl nové auto a v něm Nexus, nefungovalo to u nás téměř vůbec, nebýt toho, že jsem to viděl v Německu, ani bych nevěděl na co to je. Teď jsme myslím o pěkný kus dál, tak třeba brzo doladí i ty mouchy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 25. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2008 zatím to jsou pořádný masařky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal N Vloženo 26. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 Šíří se to zatím pomocí rádií RDS signálem zdarma (stejně jako třeba názvy písniček nebo stanic) ČRo Regina 92,6 MHz (v Praze) ČRo 1 Radiožurnál (celá ČR) nebo internetem (tady se ale platí poplatky za data mobilním operátorům), ale protože právě tyto subjekty nemají ani nemohou mít nikdy 100% aktuální informace (většinou čerpají od lidí co jim volají, případně z netu) bylo využívání téhle funkce na špatné úrovni, což jasně dokazují předchozí příspěvky. Osobně mám stejnou zkušenost, právě ze zahraničí, kde to funguje perfektně. Jenže tam tyto informace vysílá stát, který jediný má dokonale propracvovaný sběr dopravních informací. Jak náročný to musí bejt si asi každý dovede představit. Koho by to zajímalo víc TADY si o tom může přečíst podrobné informace. Já jsem se původně ptal proto, že nás pan stát se již nějakou dobu chlubí, že toto rovněž spustí a to od 1.1. 2009. Dokonce již nyní běží zkušební provoz a to právě ZDE tudíž mne zajímalo jak jim to jde, protože sám přijímač RDS-TMC zatím nemám, ale pokud by to fakt makalo, rád si jej pořídím. Nicméně jak tak koukám na Vaše zkušenosti zatím fakt moc nic No alespoň ušetřím nějakou kačku za přijímač, zaplať pánbůh za tahle fóra, že Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 super, dík za osvětu. zítra vyjíždím přes rakousko do itálie, tak uvidim, jak jim to bude fungovat tam, i když radši bych byl, aby nefungovalo, tj aby nebyly zácpy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 My vyrážíme na Valašské Meziříčí, tak pak porovnáme zkušenosti, ok? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 ted nevim, jestli joke nebo fakt, ale klidně porovnáme, 4.ledna dám vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 Myslím to vážně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 pořád nechápu. jak to chceš srovnávat, když v ČR to není využitelný, protože to nefunguje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 Funguje, už několik let to funguje a poslední rok se to rozmáhá, tak jen ze zvědavosti budu zítra cestou monitorovat ta hlášení byť se jimi normálně neřídím a Ty můžeš totéž udělat cestou na hory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.