fabia Vloženo 20. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2008 (editace) Ahoj zajímám mě rozdíl mezi motory AZQ a BME, jestli je lze zaměnit Editováno: 7. Červenec 2018, autor: fabia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
056152 Vloženo 20. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2008 Ahoj potřebuji vyměnit motor na 1,2 htp 47 kw r. v .2004 a zajímám mě rozdíl mezi motory AZQ a BME, jestli je lze zaměnit ,pokud by někdo měl motor a ozve se mi budu rád, Děkuji. jaari.k@seznam.cz Ty motory jsou skoro stejné rozdíl je jen ve snímačích ty musíš nechat z puvodního motoru, výměnu ale nedoporučují auto neprojde STK a na úřadě ti to nepřepíšou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabia Vloženo 21. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2008 (editace) Děkuji za odpověď _______________ 56152 napsal: Ty motory jsou skoro stejné rozdíl je jen ve snímačích ty musíš nechat z puvodního motoru, výměnu ale nedoporučují auto neprojde STK a na úřadě ti to nepřepíšou. Editováno: 7. Červenec 2018, autor: fabia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makov Vloženo 22. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2008 AZQ ma spetne vedenie vyfukovych plynov do sanie a BME nema. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mode Vloženo 23. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2008 AZQ ma spetne vedenie vyfukovych plynov do sanie a BME nema. vysvetli mi prínos tejto zmeny dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 23. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2008 to by mělo snižovat emise, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 23. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2008 vysvetli mi prínos tejto zmenydík. no že AZQ má EGR ventil a BME ne, což znamená že ti zůstane kabeláž k EGR ventilu který by jsi nakonec neměl, takže by se asi ŘJ s tím těžko poprala Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mode Vloženo 27. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2008 to by mělo snižovat emise, ne? mám tomu rozumieť že emisie znížia iným spôsobom (ERG znižuje emisie?!) - akým Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SPEEDY_TDI Vloženo 27. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2008 Ano, EGR částečně vrací výfukové plyny zpět do sání -> snížení emisí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mode Vloženo 27. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2008 tam smerovala moja otázka - na "novšom" motore zrušia erg ktorý znižuje emisie - pomohli si niečím iným? lebo trend je jasný - novšie motory , nižšie emisie! (len ma to technicky zaujíma) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SPEEDY_TDI Vloženo 27. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2008 Už dvakrát jsi to napsal blbě, tak jen poopravím, že se jedná o EGR, nikoliv ERG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
domino666 Vloženo 27. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2008 to 'mode' EGR ventil nedavaju, lebo usetria peniaze a motor splna normu Euro4 aj bez neho, u novsich motoroch ma motor vyssie volnobezne otacky a tym padom sa skor zahreje, cize emisie sa znizia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 28. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2008 Jen bych doplnil, ze to rozdeleni, co uvedl Malta, neni uplne spravne. Mam motor BME a EGR ventil mam. Tusim, ze ke zruseni doslo az od MR2006. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wassermann Vloženo 28. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2008 Fabia: mohu se zeptat, kolik máš najeto? A v čem vidí servis příčinu těch závad, co popisuješ? Zanedbaná údržba, nedodržení intervalů výměny oleje, špatný druh oleje nebo byla veškerá péče dodržována, jak má být a přesto se Ti motor takto vysypal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 28. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2008 Jen bych doplnil, ze to rozdeleni, co uvedl Malta, neni uplne spravne. Mam motor BME a EGR ventil mam. Tusim, ze ke zruseni doslo az od MR2006. dík za rozšíření obzorů , myslel jsem že už s tím přestali u faceliftu, kdy začali šetřit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mode Vloženo 28. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2008 to 'mode' EGR ventil nedavaju, lebo usetria peniaze a motor splna normu Euro4 aj bez neho, u novsich motoroch ma motor vyssie volnobezne otacky a tym padom sa skor zahreje, cize emisie sa znizia myslíš že egr ventil pracuje len pri zahrievaní motora a pri voľnobežných otáčkach? (Ja mám 47kW-MR07 a volnobeh cca 900/min) - to už bude asi bez neho nie? Aj tak by ma zaujímalo o čo všetko som prišiel (alebo získal že ho asi nemám)! Zväčša som sa dočítal že bez neho to lepšie "ťahá".... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 29. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2008 no hlavně se nemá co posrat a tudíž to nestojí peníze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 mám egr a ani o něm nevím, mám najeto 213.000km a pořád vše o.k., ale souhlasím, že když tam není tak se nepose-e Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 Mam sice jen 63 000km, ale jinak naprosto souhlasim s JaKrem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.