Publikováno Prosinec 20, 200816 r Ahoj zajímám mě rozdíl mezi motory AZQ a BME, jestli je lze zaměnit Upraveno Červenec 7, 20187 r od fabia
Prosinec 20, 200816 r Ahoj potřebuji vyměnit motor na 1,2 htp 47 kw r. v .2004 a zajímám mě rozdíl mezi motory AZQ a BME, jestli je lze zaměnit ,pokud by někdo měl motor a ozve se mi budu rád, Děkuji. jaari.k@seznam.cz Ty motory jsou skoro stejné rozdíl je jen ve snímačích ty musíš nechat z puvodního motoru, výměnu ale nedoporučují auto neprojde STK a na úřadě ti to nepřepíšou.
Prosinec 21, 200816 r Autor Děkuji za odpověď _______________ 56152 napsal: Ty motory jsou skoro stejné rozdíl je jen ve snímačích ty musíš nechat z puvodního motoru, výměnu ale nedoporučují auto neprojde STK a na úřadě ti to nepřepíšou. Upraveno Červenec 7, 20187 r od fabia
Prosinec 23, 200816 r AZQ ma spetne vedenie vyfukovych plynov do sanie a BME nema. vysvetli mi prínos tejto zmeny dík.
Prosinec 23, 200816 r vysvetli mi prínos tejto zmenydík. no že AZQ má EGR ventil a BME ne, což znamená že ti zůstane kabeláž k EGR ventilu který by jsi nakonec neměl, takže by se asi ŘJ s tím těžko poprala
Prosinec 27, 200816 r to by mělo snižovat emise, ne? mám tomu rozumieť že emisie znížia iným spôsobom (ERG znižuje emisie?!) - akým
Prosinec 27, 200816 r tam smerovala moja otázka - na "novšom" motore zrušia erg ktorý znižuje emisie - pomohli si niečím iným? lebo trend je jasný - novšie motory , nižšie emisie! (len ma to technicky zaujíma)
Prosinec 27, 200816 r Už dvakrát jsi to napsal blbě, tak jen poopravím, že se jedná o EGR, nikoliv ERG
Prosinec 27, 200816 r to 'mode' EGR ventil nedavaju, lebo usetria peniaze a motor splna normu Euro4 aj bez neho, u novsich motoroch ma motor vyssie volnobezne otacky a tym padom sa skor zahreje, cize emisie sa znizia
Prosinec 28, 200816 r Jen bych doplnil, ze to rozdeleni, co uvedl Malta, neni uplne spravne. Mam motor BME a EGR ventil mam. Tusim, ze ke zruseni doslo az od MR2006.
Prosinec 28, 200816 r Fabia: mohu se zeptat, kolik máš najeto? A v čem vidí servis příčinu těch závad, co popisuješ? Zanedbaná údržba, nedodržení intervalů výměny oleje, špatný druh oleje nebo byla veškerá péče dodržována, jak má být a přesto se Ti motor takto vysypal?
Prosinec 28, 200816 r Jen bych doplnil, ze to rozdeleni, co uvedl Malta, neni uplne spravne. Mam motor BME a EGR ventil mam. Tusim, ze ke zruseni doslo az od MR2006. dík za rozšíření obzorů , myslel jsem že už s tím přestali u faceliftu, kdy začali šetřit
Prosinec 28, 200816 r to 'mode' EGR ventil nedavaju, lebo usetria peniaze a motor splna normu Euro4 aj bez neho, u novsich motoroch ma motor vyssie volnobezne otacky a tym padom sa skor zahreje, cize emisie sa znizia myslíš že egr ventil pracuje len pri zahrievaní motora a pri voľnobežných otáčkach? (Ja mám 47kW-MR07 a volnobeh cca 900/min) - to už bude asi bez neho nie? Aj tak by ma zaujímalo o čo všetko som prišiel (alebo získal že ho asi nemám)! Zväčša som sa dočítal že bez neho to lepšie "ťahá"....
Prosinec 30, 200816 r mám egr a ani o něm nevím, mám najeto 213.000km a pořád vše o.k., ale souhlasím, že když tam není tak se nepose-e
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.