Březen 27, 20178 r Ahoj, po zimě mám problém s nastartováním Felicie. Přišel jsem, vložil baterii (nabitou), otočím klíčkem do první polohy a začalo bzučet v pojistkové skříňce u spolujezdce nějaké relátko (resp.je tam u nich takovej bzučák a ten bzučí), ten po cca 3s přestane bzučet a když začnu startovat, tak motor točí jako blázen a nic. Pročítal jsem co by to mohlo být, takže jsem začal svíčkami, ty dávají jiskru, potom výměnou palivového filtru, potom čerpadlo (to tlačí benzín) a teď jsem skončil u toho, že benzín jde až k motoru, ale svíčky jsou úplně suché. Tady jsem se dočetl o nějakém snímači otáček, ten najdu kde? Mohl by někdo poradit jak ho vyměním? Jo a ještě jeden poznatek, když odpojím svorkovnici čerpadla, tak po otočení klíčku nezačne bzučet u těch relátek, jak to připojím, zase to bzučí. Díky za rady!
Březen 27, 20178 r snímač otáček nejdeš nahoře na převodovce, přístup dobrý, výměna snadná. Pokud je úplně mrtvý, tak to VAG pozná, pokud jen blbne, tak často chybu nevyhodí. to bzučení ale cosi značí - buď nějaký špatný spoj nebo jiskří relátko - může to být také příčinou. Chtělo by to minimálně vizuálně zkontrolovat
Březen 27, 20178 r Wittmann:Používám ji jen do lesa - už není na značkách, takže do servisu na diagnostiku nedojedu. Relátka jsem vyměnil a bzučí to pořád, jestli to není známka zkratu možná, ale kde to hledat...Je divné, že jak odpojim to čerpadlo, tak to nebzučí, každopádně když jsem odpojil hadičku nahoře u motoru a zapl klíček, benzín teče, takže je chyba někde v motoru, když svíčky jsou suché.Malta:Byla zavřená ve stodole, všude je sucho, max vzdušná vlhkost.
Březen 28, 20178 r Tak tady je info ohledně motoru dle VIN: Škoda Felicia Combi GLXi 1.3 BMM 46kw, model year 1996, production number 261223 A tady je video, co to dělá: https://ulozto.cz/live/!JHod2UrzYDlh/mov-0023-mp4 A tady je někde vidět to čidlo otáček?
Březen 28, 20178 r Ne, imobilizer ne. To by to chytlo na cca 2 vteřiny (spálit benzín) a chcíplo. Pro začátek bych tipoval to výše zmíňované čidlo otáček: Nejsou otáčky = není benzín.
Březen 28, 20178 r Tak jo, zkusím sehnat čidlo, to je pro všechny motorizace stejné, nebo je třeba hledat konkrétní typ?
Duben 1, 20178 r Tak výměna snímače nepomohla [emoji19] Další nápady? Jak zjistím co bzučí v té pojistkové skříňce a co to signalizuje?
Duben 2, 20178 r tady je schéma zapojení relátek http://skoda.panda.cz/clanek.php?id=183 jediné, které by mohlo mít vliv na chod motoru je R5, ostatní jsou světla, cyklovač atd zkus vyndavat pojistky, kdy přestane bzučení. Upraveno Duben 2, 20178 r od McMatej
Duben 3, 20178 r V 27. 3. 2017 na 22:18, Stringo napsal: Je divné, že jak odpojim to čerpadlo, tak to nebzučí, každopádně když jsem odpojil hadičku nahoře u motoru a zapl klíček, benzín teče, takže je chyba někde v motoru, když svíčky jsou suché. Ještě mně napadlo, když to při odpojeném čerpadle nebzučí, tak by mohl být problém v čerpadle. Protože všechno ostatní tj. vedení od pojistek a relé k čerpadlu bylo zapojené.
Duben 4, 20178 r Jestli jde až do vstřiku to nevím, ale odpojil jsem hadičku co vede nad motor ke klapce vzduchu a když jsem otočil klíčkem, tak benzín vytékal, tak mě ještě napadá, nemá třeba mít i nějaký tlak ten benzín od čerpadla? Vystříklo to celkem solidně, ale možná s tím čerpadlem něco být může, že sice tlačí, ale nemá tlak (pokud na tom záleží). Jak odpojim čerpadlo nebzučí to, jak ho připojím bzučí to a dnes odpoledne skočím zjistit které to relátko to dělá a dám vědět.
Duben 4, 20178 r Tlak musí být, někde bude i jeho hodnota.Kdysi dávno, otec měl Renaulta 11-ku, pro nás první seznámení s něčím, čemu se říkalo vstřik, něco se stalo s čerpadlem, spravovali jsme ho, tlak byl, auto jelo, ale když bylo třeba přidat, nebo jet do kopce, byl konec.
Duben 4, 20178 r Tak to bzučí relé R5, když ho vyndám nic nebzučí, separátně s tím, když odpojim čerpadlo a relé je zapojené, tak to taky nebzučí... Takže zkusit vyměnit čerpadlo?
Duben 4, 20178 r Není mně jasné proč by při poruše čerpadla mělo relé bzučet. Spínané kontakty (30 a 87) a ovládací cívka relé (kontakty 85 a 86) jsou dva různé obvody (aby to nebylo někde jen blbě ukostřené). Psal si, že už si relé měnil, ale stejně, zkus vyměnit relé R5 a R4 (vyhřívání zadního skla). Podle schematu v odkazu výše by měla být stejná. Nebo půjčit (na zkoušku vyměnit) čerpadlo ze zdravého auta. Propojit drátem kontakty 30 a 87 je už dost velká partyzánština i když by se nemělo nic stát, je tam pojistka. To už nechám na vkusu každého soudruha. :-) Tady jsem narazil na video s "diagnostikou palivového čerpadla", sice jiný motor, ale podobnost tam nějaká bude. Upraveno Duben 4, 20178 r od McMatej
Duben 4, 20178 r Tak, výměna relé R4 a R5 nepomohla - bzučí to stejně. S tou kostrou mě to napadlo taky, ale nenapadl mě způsob, jak to zjistit a kde hledat.
Duben 5, 20178 r Zjistit by se to dalo tak, že si z pinů v desce pro relátko vytáhneš dráty do relátka kontakty 30 a 87 a na cívku relátka ( kontakty 85 a 86) přivedeš napětí třeba rovnou z baterky. Nevím, já bych to asi zkusil, ale někomu to radit .... záleží na tobě, jak jsi zdatný a odvážný. :-) I když stejně je to divný, proč to nebzučí, když je čerpadlo odpojené??? Napájení (ukostření) relátka je pořád stejné.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.