Publikováno Leden 11, 200916 r tady mám ještě jeden dotaz odchází mě asi cca každých 15 000 KM termostat jeto normální???
Leden 11, 200916 r tady mám ještě jeden dotaz odchází mě asi cca každých 15 000 KM termostat jeto normální??? otazka: to poznas jak ? jak se to projevije a jakou znacku kupujes ? termostat bezne vydrzi 100 000 km
Leden 12, 200916 r Autor otazka: to poznas jak ? jak se to projevije a jakou znacku kupujes ?termostat bezne vydrzi 100 000 km Poznám to tak že je rozpadlej, a značku asi čína zadná tam není
Leden 12, 200916 r skus zmenit znacku termostatu normalny stoji asi 300 korun. ten je polsky ale asi lepsi jak cinsky .
Duben 9, 200916 r Mně se rozpadl původní termostat ve 115 000 km . Kousek plastu doteď cestuje někde v chladícím systému... Ale to teď už neřeším,Felda už je prodaná.
Prosinec 5, 200915 r zdravim.a neni jednodusi si udelat skrin doma?treba takto?a pokud mate nejakou pripominku tak napiste. http://img695.imageshack.us/content.php?pa...amp;via=mupload http://img695.imageshack.us/content.php?pa...amp;via=mupload http://img81.imageshack.us/content.php?pag...amp;via=mupload http://img81.imageshack.us/content.php?pag...amp;via=mupload
Prosinec 8, 200915 r vyroba je relativne jednoducha - stara skrin z favorita a upravit krcek z rozdelovace.ale jde mi o princip.tak koupim termostet kterej stoji cca 60kc, a dale nemusim resit ze to nekde tece ci ze je rozpadlej.
Leden 6, 201114 r V 9. 4. 2009 at 18:09, Pawouk napsal: Mně se rozpadl původní termostat ve 115 000 km . Kousek plastu doteď cestuje někde v chladícím systému... Ale to teď už neřeším,Felda už je prodaná. Ahoj lidi, Taky jsem vyměnil teď termostat na Felícii 1.3 MPI. Starý byl plastový a rozsypaný. Ulomily se na něm 2 plastový packy a ty už jsem v rozdělovači vody nenašel. Jsou někde uvnitř. Co s tím? mám se něčeho obávat?
Únor 26, 201114 r Ahoj lidi, Taky jsem vyměnil teď termostat na Felícii 1.3 MPI. Starý byl plastový a rozsypaný. Ulomily se na něm 2 plastový packy a ty už jsem v rozdělovači vody nenašel. Jsou někde uvnitř. Co s tím? mám se něčeho obávat? Jestli se máš obávat nevím,ale já s tím najel bez problémů 5000 km,než jsem Feldu prodal.
Září 19, 201212 r Zdravím, nedávno jsem nechal měnit na svoji feldě termostat, protože se motor nedostatečně zahříval. Vše bylo tak půl roku OK, držel teplotu těsně pod 90 °C. Ale nedávno to začalo dělat následující: po zahřátí motoru (ručička vyleze nad 90 °C) a následně spadne až skoro k 70 °C a po opětovném zahřátí už se zase drží u těch 90 stupňů po celou dobu jízdy. Setkal se s takovým problémem už někdo? Myslíte, že je ten termostat vadný nebo je to normální? Předem díky za rady.
Září 19, 201212 r Vítejté. Musiš vyprovázet vzduch z soustavy chldicí. Termostat je dobrý Upraveno Září 19, 201212 r od TOMUS
Září 20, 201212 r vytiahni čidlo teploty a nalievaj vodu..až ti začne cez neho vytekať von voda,daj ho naspäť a máš to
Září 20, 201212 r jestli máš hliníkovou skříň termostatu povol čidlo a buď ti poteče voda sama nebo dolej směs tak aby vytlačila vzduch, u plastové skříně vytáhni pojistku a opatrně povytáhni čidlo, dělej to radši za studena a můžeš to opakovat po další jízdě ale jednou to zpravidla stačí, ale já bych se tím moc nevzrušoval
Září 20, 201212 r Jde o to aby hlavně po prvním naplnění byl termostat zavodněn a tudíž odvzdušněn. Jinak NIKDY neotevře. Jakmile otevře, tak si to čerpadlo prožene celým okruhem. Takže stačí jen poprvé, při nalévání.
Září 23, 201212 r Zdarec, kdybyste si všichni pozorně přečetli příspěvek, tak z něj vyplývá, že ten termostat už má vyměněný půl roku a doteď vše fungovalo. Takže odvzdušněno určitě bylo provedeno. Já mám Feldu 1,3 MPi r.v.97 a když jsem ji koupil před čtyřmi lety, teplota motoru vylezla sotva na 60°C, tak jsem vyměnil komplet termostat se skříní a všechny hadice i s chladičem. Odvzdušnil přes snímač teploty a chová se to stejně, jako u Michajla. Myslím si, že předchozí majitel to někdy uvařil, takže je podfuknuté těsnění pod hlavou. Před zimou budu měnit. Pak dám vědět, zda-li to bylo příčinou. Čus-bus, Felicius!
Září 23, 201212 r proč vyměnit všechny hadice a chladič, chybí už jen voda, topení, trubky, spony, čerpadlo, čidla a vyrovnávačka s víčkem. Já po 100km zimním převozu nynější feldy hned měnil rozpadlý termostat za poláka (zatím funguje) a nepovažuju spadnutí teploměru po prvním otevření termostatu za zásadní závadu protože mu chvíli trvá než se přivře a reakce čidla teploměru není taky blesková. Až budu mít čas nahlídnu do Cedrycha co píše.
Září 23, 201212 r Kdyby sis jen trošku pozorněji přečetl příspěvěk pak by ses dočetl, že teplota motoru vyleze nad 90°C někde ke stovce a teprve až pak se otevře termostat, teplota klesne k sedmdesátce a pak je vše O.K., takže někde tam bude vzduchová bublina, nééé? Ale doplnil jsi mě správně, ještě jsem vyměnil expanzku s víčkem...
Září 24, 201212 r Tož sice to neleze až ke stovce, ale těsně nad 90. Ale tak to je detail. Jsem se na tady ten problém ptal i známých a prý to není nic abnormálního. No ještě jsem se neodhodlal to zkusit odvzdušnit, přiznám se, že se mi do toho moc nechce a do servisu s takovou prkotinou jezdit nechci. Tak jedině až před zimou, kdy určitě pojedu za jedním známým, aby mi změřil hustotu chladící kapaliny.
Září 25, 201212 r Kdyby sis jen trošku pozorněji přečetl příspěvěk pak by ses dočetl, že teplota motoru vyleze nad 90°C někde ke stovce a teprve až pak se otevře termostat, teplota klesne k sedmdesátce a pak je vše O.K., takže někde tam bude vzduchová bublina, nééé? Ale doplnil jsi mě správně, ještě jsem vyměnil expanzku s víčkem... právě že jsem četl dobře a nejedná se o nic dramaticky nenormálního, mohla by mu ještě pomoct nějaká babská rada typu proplachu octem ap. Upraveno Září 25, 201212 r od ben06
Září 25, 201212 r Njn, to máš recht! A ještě dej druhou radu, ať to napíchne na VAG, ten je lepší, než křišťálová koule!!!!
Březen 26, 201510 r Zdravim panové mám takovou prosbu než koupim novej termostat. v listopadu mi měnili komplet termostat original ale vždy mi otevřel až při 97 stupnich, pak spadl na 88, a +- se to tam drželo ale ted se to drží při 95 stupnich parkrát otevře ale jakmile stojim na křižovatce tak to vyleze skoro ke 110 ale už to sahara nestihá schladit a mám podežření že už to neotevře tak jak má. mohlo by to byt zavzdušnění nebo to je tim termostatem. diky moc za rady
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.