Marek Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 a jaké je to řešení???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
liborch Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 JJ...v záruce ještě je. Dělá to ložisko na hnacím hřideli cena ložiska cca 1500,- Kč plus mraky práce kolem toho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 Dík moc. Zajedu s tím do servisu. Uvidíme, co s tím provedou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Makyn20 Vloženo 23. Únor 2010 Sdílet Vloženo 23. Únor 2010 Cvaknutí při nastartovaném motoru při sešlápnutí nebo vyšlápnutí spojky je normální, připojuje se převodka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza 29 Vloženo 24. Únor 2010 Sdílet Vloženo 24. Únor 2010 No jistě,to je normální.Může se stát,když je zima tak to může být slyšet víc,protože olej je ztuhlý.Nehledal bych problémy kde nejsou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 26. Únor 2010 Sdílet Vloženo 26. Únor 2010 Většinou tyhle "klepavé" zvuky dělá spojkové ložisko, pokud už je něco více najeto...ale i to na hřídeli to může být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterv Vloženo 1. Březen 2010 Sdílet Vloženo 1. Březen 2010 Ahojte, mne tiez zacala hucat prevodovka (pri cca 27 000 km), pri vysliapnutej spojke bol klud. Reklamacia uznana, popis opravy v prilohe. IMG.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 2. Březen 2010 Sdílet Vloženo 2. Březen 2010 (editace) (smazáno, přehlédl jsem něco) Editováno: 2. Březen 2010, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaR Vloženo 16. Březen 2010 Sdílet Vloženo 16. Březen 2010 Zdravím, mám FII Htp a problém. Při volnoběhu a sešlápnuté spojce je všechno v pořádku, ale když ji pustím tak se mi začne ozývat takový rachtavý zvuk . Sešlápnu - přestane. Pustím - začne. Je dobře slyšet když se sehnu k levému kolu u řidiče. Najeto 5000 km. Nemá někdo tip co by to mohlo být ? Toto mi dělala Felicie 1,3/50kw z roku 95. Mechanik to považoval za normál, sice to prý šlo opravit, ale za nerentabilní cenu. Pak jsem dával jinou převodovku z modelu po faceliftu, řazení se celkově zlepšilo, ale do dvou let to tam bylo zas. Převodovka byla z vrakoviště... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Makyn20 Vloženo 17. Březen 2010 Sdílet Vloženo 17. Březen 2010 Ahoj, mám stejný problém, když mám volnoběh ráno kdy auto celou noc stojí tak je motor trochu hlučnější a když sešlápnu spojku tak se to ztiší ale příjde mi to normální nebo jte to někdo řešil? Po cca 3km to už nedělá jenom na volnoběh když to zkouším Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Makyn20 Vloženo 6. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2010 Tak mi záruku uznali a vyměnili ložisko převodovky ale výsledek je stejný. Řešil jste to někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karcent Vloženo 11. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2010 Zdravím všechny, je tu už dávno co jsem se přidal k tomuto tématu, přeně dne 25.5.2009, 7:36. Co se týká toho řachtavého zvuku, který se nám ozývá z převodovky, někde v servisech říkají, že je to normální, ale není to normální !!!!!!!! Byl jsem s tím v servisu a ještě ten den zdělali převodovku a bylo skutečně vadné ložisko na spojce. Pokud máte někdo ještě tento problém a auto v záruce, rozhodně neváhejte a upalujte do servisu a nenechte si nakecat, že to je normální. Myslím, že si jen ulechčují práci. Mohlo by vás v budoucnu stát více, než jen vyměněnu spojkového ložiska. ...Potvrzuji tuto skutečnost, na první a druhý rychlostní stupeň to vadávalo zvuk, jako když se roztáčí setrvačník, výmena ložisek na spojce, jsem s tímto problémem už druhé auto na firmě, najeto 90 000km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr2b Vloženo 8. Březen 2012 Sdílet Vloženo 8. Březen 2012 Ahoj koupil jsem si Romstra 2008 1.2 htp 51kw najeto 42tisic km, jak tady spousta lidi popisuje nastatuji studeny motor a je sliset lehke cvakani seslapnu spojku a je ticho hlavne to dela jen kdyz je motor studeny, cemu mam verit? nekdo rika NIC TO NENI JE TO NORMALNI ale nekdo zase uplny opak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ruger Vloženo 28. Březen 2013 Sdílet Vloženo 28. Březen 2013 Dělá to ložisko na hnacím hřideli cena ložiska cca 1500,- Kč plus mraky práce kolem toho Musí se vyndávat motor nebo se převodovka vytahne ze spodu? Co všechno výměna ložiska obnáší? Taky mě to docela hučí a při vyšlápnutí spojky ztichne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 31. Březen 2013 Sdílet Vloženo 31. Březen 2013 podľa toho čo tu popisujete robí to aj mne keď som bol v servise tak mi povedali že je to normálne, že maximálne aby som vymenil olej v prevodovke ale po prečítaní témy o tejto závade som zistil že sa jedná o hlavné ložisko hriadeľa, ktoré stojí cca 50€ lenže tá oprava tej prevodovky podľa cenníkov je okolo 400€ takže čo s toho vyplýva či už original ŠKODA servis alebo bežný servis túto závadu radšej hovoria že je to normálne, že máme to riešiť až v tedy keď sa bude na tej prevodovke buď zle preradovať alebo niečo podobné, lenže v tedy tá prevodovka je už väčšinou zrelá do zberných surovín. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 31. Březen 2013 Sdílet Vloženo 31. Březen 2013 Já jsem vyndával převodovku zespodu, auto jsem měl na kozách, žádný problém, je to zdlouhavější, ale když je náčiní , tak to jde. To ložisko hřídele by mělo odcházet tak po 200000km, jako mě, ale určitě ne ve 40titících. Výměna není složitá, ale jsou na to nutný přípravky, dílenská příručka, kde je vše popsáno a lis. Už to studuju delší dobu, protože mám oněch 225000najeto, řazení jde v pohodě, ale ložisko kolísavě hučí, při vyšlápnutý spojce je klid. Pokud neseženou zachovalou převodovku, tak jí opravím, protože repas převodovky stojí 12000,- Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
The_DoctoR Vloženo 31. Březen 2013 Sdílet Vloženo 31. Březen 2013 Chci se zeptat, mám novou (2500km) Fábii II 1,2HTP 51kw a spojka mi zabírá více nahoře, než u mého ojetého vozu Fabia II 1,2HTP 47kw (77000km), kde zabírá hezky uprostřed. Je každé auto nastavené jinak z továrny? Nebo může to být nějakej problém? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 31. Březen 2013 Sdílet Vloženo 31. Březen 2013 Casy: popisuješ presne to čo je aj môj prípad nabehané mám 180500km takže to aj celkom sedí. Len kde zohnať ten lis a sťahovák to je to najhoršie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ruger Vloženo 2. Duben 2013 Sdílet Vloženo 2. Duben 2013 Mě to hučí při 65000km. Pozoruju to od podzimu a zhoršuje se to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 2. Duben 2013 Sdílet Vloženo 2. Duben 2013 (editace) Jenom pro představu, viz. doc. jsou přípravky, které by šly nahradit vychytvkama nebo si je vyrobit. Lis by člověk někde snad domluvil. Přípravky.doc Editováno: 2. Duben 2013, autor: Casy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 2. Duben 2013 Sdílet Vloženo 2. Duben 2013 zaujimavé prípravky....inak veľa ľudí mi z mojho okolia povedalo že keď už raz rozeberiem prevodovku že už to nebude ono, je to pravda ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 2. Duben 2013 Sdílet Vloženo 2. Duben 2013 Casy: mne sa zdá,že tam nejaké prípravky chýbajú ešte... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ruger Vloženo 3. Duben 2013 Sdílet Vloženo 3. Duben 2013 Kolik hodin přibližně zabere výměna ložiska mechanikovi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 12. Duben 2013 Sdílet Vloženo 12. Duben 2013 niektorým aj jeden týžden ale srandujem......podľa mňa tak pol dňa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kvakin Vloženo 16. Září 2013 Sdílet Vloženo 16. Září 2013 Jenom pro představu, viz. doc. jsou přípravky, které by šly nahradit vychytvkama nebo si je vyrobit. Lis by člověk někde snad domluvil. Přípravky by se daly snadno vyrobit, ale kde jsou rozměry? z čeho se vychází. Mám najeto 53tis km a při rozjezdu to hučí jako by se rozjížděl trolejbus. Díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.