Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Prochaine: Ak máš MR07, tak auto došlo z výroby už s tým správnym a aktuálnym sofvérom...

Ja mam 1.9TDI BJB (10/2004), je na to novy sw? Obcas tiez cuka, da sa s tym zit, ale obcas mi to ide na nervy

po mne to chce asi 0,5L / 8000km. nemám longlife a naj. mám 36000

Zdarec, chlapci! Tak jsem se taky zařadil mezi Vás, kdo bombardujete servis ohledně flešnutí nového softwaru řídící jednotky Octa II. 1,9TDI-PD.Nejprve mé dosavadní poznatky: u nového vozu se "cukání" projevovalo dost často, ale pouze při mírné akceleraci, 1800 až 2000 ot/min. Při prudké akceleraci byl klid, ale já spíš jezdím piánko. S větším počtem km se jev už neprojevoval tak často, ale taky možná tím, že jsem se tomu snažil vyhnout volbou jiného okamžiku řazení... Nakonec jsem tedy zajel do servisu a zítra jedu na přehrání, tak jsem zvědav a pak dám vědět, jak se to projevilo. Jsem z Mostu, auto jsem kupoval v Autoplusu II., a tam mi to taky budou dělat. Činil jsem dotaz i v Mobilparku, ale tam prý zatím ten soft ještě nemají. V Autoplusu mi navíc řekli, že se to týká jen motorů s kódem BXE, což je můj případ (auto kupováno 03/2006). Tak zatím a uvidíme...

Zdar chlapi! Tak software je přehrán - první poznatky (snad si to jen nenamlouvám) jsou tyto: plynulejší zátah, cukání samozřejmě zmizelo, možná trochu tišší chod a taky klidnější volnoběh. Navíc bych řekl, že zátah začíná o 200 až 300 ot/min dřív.

OT - zároveň mi sami od sebe, na základě obecného pokynu z Boleslavi, přehráli SW v rádiu STREAM, údajně kvůli odstranění "lupanců" v repro (což jsem ale nepozoroval) a zároveň vyšší citlivosti přijímače - potvrzuji, v Mostě NYNÍ chytám v pohodě stanice z Ústí nad Labem - cca 45 km. Tak jsem zvědav, jestli se to třeba neprojeví ještě na spotřebě. Celá akce v servisu trvala cca 25 min, za mé přítomnosti.

P.S. Opakuji informaci, že se tato akce týká pouze motorů s kódem BXE (dle slov přejímacího technika). Čus

když jedu po koridoru a poslouchám rádio Most, příjem ze Streamu není čistej, přesto, že na vysílač odtud přímo vidím. SW už mám přitom přehranej.

to Jirka: s tím příjmem na koridoru máš částečně pravdu - ale podle mě se to stává až pod Hněvínem a to už jsi ve stínu Hněvína, vysílač je na Resslu, tedy už na něj nemůžeš vidět!

A vy nevíte,že pod svícnem je tma?

No, mozna je to mimo misu, ale neni obecne pravidlo, ze signal smerem od vysilace je lepsi nez signal smerem k vysilaci...

H.

Pánové, proč ten můj servis neví o žádném SW na to cukání? :disgust:

to znam, vetsinou kdyz u nich neco chci, co jsem se tady docet, tak oni krouti hlavama :disgust:

Přidávám se k vašim posteskům : v pátek 8.9. jsem byl v PV auto a taky o ničem nevědí :-(. Prý se optají u Boleslava Mladého.

Přidávám se k vašim posteskům : v pátek 8.9. jsem byl v PV auto a taky o ničem nevědí :-(. Prý se optají u Boleslava Mladého.

Přesně to samé mi říkali.

No tak to jsou teda odborníci :angry: Mě tvrdili, že jsem první od koho slyší, že existuje nějaký update softwaru.

to samy bylo, kdyz jsem na ne zkousel, ze autoradio ma spatnej prijem, prej ze to slysi prvne a zadnej upgrade firmwaru nemaj

No tak to jsou teda odborníci :angry: Mě tvrdili, že jsem první od koho slyší, že existuje nějaký update softwaru.

To Tomasss: Přijde mi, jako by jsme jezdili do toho samého servisu.To jsou přesně jejich slova.

O2 1,9TDI-PD, provoz od 3/2006, najeto 14.500km, pokles oleje (Shell Helix Ultra Longlife III.) za tu dobu ze 2/3 prolisu na měrce na 1/3, Maxidot se ozval při 14.000km po hodinové "velmi ostré" jízdě po dálnici SRN..., dolito cca 0,25 l, jsem znovu nad 2/3 měrky. Jinak pohoda. Řekl bych, že ostřejší režim motoru natolik ten olej "rozhází" po motoru, že nestačí stékat zpět a čidlo zahlásí nedostatek oleje.

to se mi nejak nezda to s tim rozhazenim oleje, taky tomu motoru dost slapu na krk a vetsinou si to zahlasilo zrovna, kdyz jsem jel v klidu(i kdyz ted uz dlouho nehlasila, takze podezrivam cidlo, ze nefunguje)

O.K., je to možné, ale zároveň, mimo "rozházení" oleje může mít i zvýšená teplota oleje vliv - čidlo totiž nefunguje na principu plováku (jako např. v nádrži paliva) ale na principu svislého elektricky vyhřívaného "kolíku", který je chlazen vrstvou oleje ve vaně a při nižší hladině je ochlazován méně, tím mění elektr.odpor = signál o výšce hladiny.

aha, tak to jsem zase o neco chytrejsi :)

taky mám dojem, že mi to zpravidla vždycky zahlásí pokles po delší ostrý jízdě.

Včera se to zrovna ozvalo, tak jsem dolil zbytek, asi 3 deci, ale ta kontrolka nezhasla. Až po delší pauze se už nerozsvítila. Divný, vždycky mi hned zhasla po nalití. Možná ale, že jsem dolil málo.

Upraveno od jirkaK

Na 77 KW opravdu žádné FLESH CD neexistuje.Doposud nic nebylo vydáno.Jsou pouze:1.6 75kw BSE

1.4 55kw BCA

2.0 100kw AZV

2.0 103kw BKD

2.0 85kw AZJ

1.6 75kw BGU

Na 77 KW opravdu žádné FLESH CD neexistuje.Doposud nic nebylo vydáno.Jsou pouze:1.6 75kw BSE

1.4 55kw BCA

2.0 100kw AZV

2.0 103kw BKD

2.0 85kw AZJ

1.6 75kw BGU

Tak teď jsem z toho trošičku zmatenej. Jakou úpravu potom Romanovi5A9 a Hanymu dělali, když žádný takový update neexistuje?

Taky by mně to zajímalo....Asi ho jen nakrmili slovně....

To Diagnostik: Technická poznámka - pánové si libují jak jim to teď dobře jede.... Češí jsou hold národ simulantů - stačí podat placebo a jsou hned zdraví..... Jinak s těmi FW do jednotek je to sranda. Jinak mě šokuje: typ motoru: AZV a AZJ - jednou 85 kW a druhý 100 kW to snad vůbec do O II v případě, že se jedná o 2.0 nepatří? Podle konfigurátoru takový motor neexistuje.... Prosím aspoň od tebe bych čekal informace, které nám nebudou ještě víc plést hlavu :o. Já jsem žil s tím, že se tam dávají motory: 1.9 - 77 kW a 2.0 103 kW v dieselu a v benzínu: 1,6 75 kW a 85 kW u Fsi a 2.0 Fsi má 110 kW.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.