Mustafa Vloženo 23. Únor 2009 Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 Ahoj. Mam problém. Potřebu rozpojit hadici, která vychází z kabiny a jde po kraji motorového prostoru ke klimakompresoru. Je tam jedna pružná spojka, ale nevim jak na ní. Tak pokud s tim má už někdo zkušenosti, tak bych prosil o radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 23. Únor 2009 Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 Jestli to máš natlakovaný tak spíš doporučuju servis... Jinak stačí zamáčknout ty plastový "výrůstky" a zatáhnout... nebo jinak zlikvidovat. Nová spojka stojí kolem 500kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mustafa Vloženo 23. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 už to mam vypustěny. Sem zkoušel zamáčknout, ale spíš mi přišlo, že v tom něco prasklo a ono se to stejně nehne i když zaberu. To zkusim zitra pořádně, dneska sem se toho bál Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mustafa Vloženo 23. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 (editace) Ještě mě tak napadá. Si si jistej, že se to prodává to těsnění uvnitř zvlášt? Aby po mě pak nechtěli koupit za horentni sumu celý potrubí s tim, že ten malej kousek zvlášt nedodavaj A neni to tam nějak nalisovany nebo tak? Editováno: 23. Únor 2009, autor: Mustafa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 23. Únor 2009 Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 tohle se většinou jen tak rozdělat nedá, je na to spešl udělátko a i s tím to jde občas pěkně blbě. To hnědé s těmi camplíky stáhni směrem dopředu a za tím (uvnitř toho nátrubku) je takový kroužek (košík) a ten se musí zamáčknout dovnitř. Dej pozor ať nezničíš přírubu trubky, moc to nemorduj pokud ti to nepůjde, tak raději zajeď do servisu, kde dělají klimy. Tam ti to na počkání rozpojí. Samostatné těsnění se koupit nedá, škodovka prodává jen sadu na opravu rychlospojky za již zmíněných cca 500,- (v tom je i těsnění i ten "košík" co se zamačkává - vždy by se to mělo komplet vyměnit). To udělátko na rozdělávání vypadá jako rozřízlá trubka, ta se nasadí na trubku klimy a vrazí se do toho nátrubku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 23. Únor 2009 Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 už jsem to našel http://www.uni-max.cz/demontazni-sada-na-hadice-max/d/img/ vpravo dole takové to X. na tý fotce to není moc vidět, ale na každé "nožičce" je ta půlka trubky. Pro inspiraci to myslím stačí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mustafa Vloženo 23. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 Děkuju moc za rady. Snad se s tim nějak poperu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 24. Únor 2009 Sdílet Vloženo 24. Únor 2009 Osobně bych to taky dal do servisu. Vnitřek rychlospoky je jen na jedno použití, stejně budeš muset kopit novou sadu. A je to jen hliníková trubka - abys z ní neudělal oválnou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mustafa Vloženo 24. Únor 2009 Autor Sdílet Vloženo 24. Únor 2009 ee, jde o to, ze s tim autem nehnu, protže je nepojizdný. Takze to musim zmaknout sám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 24. Únor 2009 Sdílet Vloženo 24. Únor 2009 taky mi to potom z těch obrázků došlo. V tom případě si kup tu novou sadu a podívej se, co všechno při demontáži můžeš zničit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mustafa Vloženo 2. Březen 2009 Autor Sdílet Vloženo 2. Březen 2009 tak sem to dneska rozebral a neni to nic složitýho. Je tam jedna prachová izlolace z gumy. Ta se povytáhne a odkryje segrovku. Ta kdyz se vyndá, tak stačí zabrat a je to rozpojený aniž by se něco poškodilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technikus Vloženo 2. Březen 2009 Sdílet Vloženo 2. Březen 2009 (editace) Koukám, ty jsi měl stejný problém, co já ? Já mám klimu prasklou přesně tam, co jsi asi měnil ... akorát já mám auto plno pojízdný, nerozebraný, a ty dle fotky máš půlku předku venku? Editováno: 2. Březen 2009, autor: technikus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mustafa Vloženo 3. Březen 2009 Autor Sdílet Vloženo 3. Březen 2009 (editace) Tak já to nerozebíral kvuli klimě Jen na ní při tý příležitosti přišla řada Editováno: 3. Březen 2009, autor: Mustafa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 3. Březen 2009 Sdílet Vloženo 3. Březen 2009 tak sem to dneska rozebral a neni to nic složitýho. Je tam jedna prachová izlolace z gumy. Ta se povytáhne a odkryje segrovku. Ta kdyz se vyndá, tak stačí zabrat a je to rozpojený aniž by se něco poškodilo pravda člověče, já sám jsem to nakonec udělal úplně stejně, ale úplně se mi to už vykouřilo z hlavy. Správně se to má rozdělat rozpojením objímky, ale dá se rozebrat to futro a ono to pak samo povolí . Tohle je i lepší postup, neboť vložka by se měla stejně vyměnit a takhle se to rozebere najednou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 1. Duben 2014 Sdílet Vloženo 1. Duben 2014 Zdravím, při plnění klimatizace praskla korozí oslabená trubka. Její cena je 4500-6500 kč. Dle mechanika je možno poškozenou část uříznout a navařit novou. Máte s tím někdo zkušenost? Jde o 6Q0820741D u fabie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 1. Duben 2014 Sdílet Vloženo 1. Duben 2014 (editace) Ahoj,už jsem to známému dělal. Každý svářeč,který ovládá TIG ti to udělá. Ale mrkníi na bazar a bazoš, klima trubek je dost. Taky vrakáče. Editováno: 1. Duben 2014, autor: Mirek 835 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Combi2002 Vloženo 1. Duben 2014 Sdílet Vloženo 1. Duben 2014 Ahoj, jde to opravit. Ale já bych to nedělal. Já bych volil taky vrakáč. Tam jich mají dost a za rozumnou cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 20. Květen 2024 Sdílet Vloženo 20. Květen 2024 (editace) Potřebuji rozebrat rychlospojku na vysokotlaké trubce, co vede dolů k chladiči, viz fotka. Objednal jsem si na e-shopu sadu přípravků, co na první pohled vypadala stejně jako Odjišťovací sada - VAS 6127/3, o které se píše v dílenské příručce: https://www.ahprofi.cz/sada-pvc-pripravku-na-rozpojeni-vedeni-klimatizace-s-pruzinou-4-ks-li0005 Když to dorazilo, tak mi ale došlo, že to vlastně vypadá trochu jinak, a že to tam asi nebude pasovat? Bude mi to fungovat, když zespoda vytáhnu segrovku, prolomím ty caplíky dovnitř a stáhnu tu spojku i s trubkou dolů? Jako opravnou sadu jsem si koupil tohle: https://allegro.cz/nabidka/trubka-kabel-klimatizace-skoda-fabia-6q0820741d-12410546787 https://allegro.cz/nabidka/spojka-kabelu-klimatizace-ibiza-fabia-polo-6q0298260-10872423207 Editováno: 21. Květen 2024, autor: shrek_85 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 5. Červenec 2024 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2024 Vysokotlakou trubku jsem vyměnil doma v garáži a pak jsem nechal klimatizaci naplnit v autorizovaném servise. Zatím to chladí a na první pohled to nikde neprosakuje. Odjišťovací sada nebyla potřeba. Ta rychlospojka je stejně jen na jedno použití. Přikládám několik fotek, kde je vidět, jak ta rychlospojka funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.