zdenda12 Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 Zvažuju koupi ojeté "dlouhé" Fabie, rok 2005-2006. Jsem řidič 10-15000 km za rok, většinou trasy do 100 km, několikrát do roka víc (dovolená...). Který z uvedených motorů byste doporučili? Dík moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 tdi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mode Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 záleží od rozdielu ceny! benzín vs diesel - každý má výhody v niečom inom. Zadal si málo údajov! Podľa kilometrového nábehu to zatial hrá na benzín. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 Dle km rozhodně benzín...počáteční investice a investice do údržby menší, komfort (především hlučnost) taky lepší Nafťák lepší svezení s rozhodně lepší spotřebou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenda12 Vloženo 16. Březen 2009 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 záleží od rozdielu ceny!benzín vs diesel - každý má výhody v niečom inom. Zadal si málo údajov! Podľa kilometrového nábehu to zatial hrá na benzín. omlouvám se - pořizovací cena při stejné výbavě cca + 10-20tisíc "ve prospěch" dieslu, a rozdíl i v najetých km, benzín se dá sehnat 30-50tisíc km, diesl někde kolem 60tisíc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mode Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 (editace) pri nábehu 13tis km ročne na pohoných hmotách uišetríš u diesela cca 6tis Kč. Reálne radšej 4tis (kôli drahšej údržbe). tak si zrátaj návratnosť "traktora" Ak je diesel lacnejší s podobnými km - to je podozrivé....alebo som to nepochopil? Editováno: 16. Březen 2009, autor: mode Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 omlouvám se - pořizovací cena při stejné výbavě cca + 10-20tisíc "ve prospěch" dieslu, a rozdíl i v najetých km, benzín se dá sehnat 30-50tisíc km, diesl někde kolem 60tisíc Já osbně mám motor viz podpis a jsem plně spokojenej (na zvuk traktora jsem si zvykl ) spotřeba teď přez zimu a na krátký trasy 5,8l/100km, s 1.4 16V 55kw jsem najezdil mraky km jako služebákem a taky plná spokojenost - spotřebu jsem neřešil a přesto byla pod 7l/100km....v 1.4TDi jsem se jen projel a moc se mi nezamlouvala - hlasitější a víc klepe než moje 1.9TDi - jináč se spotřebou je na tom určitě líp než 1.9. Být tebou tak vezmu ten benzín - ta 1.4 slabší 16V je dost spolehlivej (dle mýho nejpodařenější benzín ve fabce - na služební najeto 370000km pouze běžné výměny + "dětské" nemoci podvozku) a rozhodně budeš mít možnost většího výběru...těch benzínů je mrtě A jak jsi sám napsal, za míň peněz s méně najetýma km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenda12 Vloženo 16. Březen 2009 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 pri nábehu 13tis km ročne na pohoných hmotách uišetríš u diesela cca 6tis Kč. Reálne radšej 4tis (kôli drahšej údržbe). tak si zrátaj návratnosť "traktora"Ak je diesel lacnejší s podobnými km - to je podozrivé....alebo som to nepochopil? Blbě jsem to asi napsal - bylo to myšleno, že diesl je cca o těch 10-20tisíc dražší.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 pokud bych mohl raději bych volil 16V 74 kw pár koníků není nikdy ke škodě. naftu jedině 1.9 1.4 Tdi je stašnej pekáč, pořád to řve a vůbec to nejede přesouvám do ostatních, kam tyto témata patří Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 přo tak malém nájezdu benzín...zkus sehnat ale spíš 1.4 16v 59kw.....jestli se dá sehnat.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 ked chces combi tak 1,4 TDi by som vyskrtol je to traktor a moc to nejde a odspodu to netaha takze ziadna pohoda 2000 ot. takze by som volil ten benzin. ale ak sa ti podari zohnat tak by som ti doporucil 1,4 16V 59kW ten ma uz aj vyssi krutak z 126Nm na 132 Nm. ale ten sa daval tusim az 2007 do combikov ale to je najrozumnejsia volba motora s 1,4 16V. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 Vidíš...i Houmík potvrzuje že nej je 1.4 59kw v benálu:-)ale nevím kolik se jich udělalo...atd... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SiTo Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 taky spíše 1.4 55kW benál, mám najeto cca 85tis. a max. spokojenost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 napriklad: http://skoda-fabia-combi.autobazar.eu/14-c...t-id461533.html http://skoda-fabia-combi.autobazar.eu/14i-...e-id836328.html http://skoda-fabia-combi.autobazar.eu/14-1...t-id533906.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tangerín Vloženo 16. Březen 2009 Sdílet Vloženo 16. Březen 2009 Houmr, tak ta v třetím odkaze je super co se výbavy týče Vše tu již bylo popsáno...asi by bylo rozhodující při výběru r.v., výbava, celkovej stav a pak i rozdíl v ceně. Jinak osobně jsem se vezl s tímto 1,4TDI 59kw, ten zvuk nebyl zas tak hroznej, oproti Zetoru 4011, co máme doma, zlatý Néé, jelo to hezky a myslím, že vzhledem na obsah to má i zajímavej tah a pokud by to pro TDI hrálo ve prospěch, proč ne Spousta lidí tu řeší návratnost, ale kolik lidí se jí v reálu při koupi auta řídí?? Kdo chce 1,9TDI, koupí si ho, i kdyby to návratný nebylo, každej upřednostňuje něco jinýho Hlavně se to chce s oběma motory povozit, psát si tu můžeme do alelůja, ale ty nikdy sám za sebe nebudeš vědět, co teda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoblik Vloženo 18. Březen 2009 Sdílet Vloženo 18. Březen 2009 I kdyz rozum rika TDI , tak usi aspoon moje musi v tedle kubature rict pro benzinu i kdyz sem velky fanda TDI :(ja proste to drnceni a duneni extra tohodle motoru nemuzu snest :(najezdil sem s 51kw asi 120tis.km a nevite jak sem byl stastny kdyz sem to auto vracel a uz nikdy nevidel !!!!!ale je to muj nazor nekdo nemusi byt tak kriticky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 19. Březen 2009 Sdílet Vloženo 19. Březen 2009 I kdyz rozum rika TDI , tak usi aspoon moje musi v tedle kubature rict pro benzinu i kdyz sem velky fanda TDI :(ja proste to drnceni a duneni extra tohodle motoru nemuzu snest :(najezdil sem s 51kw asi 120tis.km a nevite jak sem byl stastny kdyz sem to auto vracel a uz nikdy nevidel !!!!!ale je to muj nazor nekdo nemusi byt tak kriticky. Plnej souhlas, já se teda jen krátce povozil v týhle 1,4TDi a dost mě překvapilo jak je hlasitá a jak "vybruje" volant - nemyslím si že moje 1,9 TDi je nějak "kultivované" vozítko, ale na tu 1,4ku zdaleka nemá. PS: jináč nezávazně na tom jsem se bavil s kamarádem, kterej si ji chtěl pořídit a po projetí ze stejného důvodu od koupě upustil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koldik Vloženo 23. Březen 2009 Sdílet Vloženo 23. Březen 2009 Mám motor 1.4 16 v a co se týká spotřeby,tak najedu víc km než s 1.9 od Citroenu co jsem měl předtím.Spotřeba v létě kolem 5 litrů v zimě do 6 litrů.Jezdím mimo obec do 100 km,dálnice do 120 km a v obci asi 60 km,takže žádna brzda provozu,ale taky ne divočák.A problémů co jsem měl s tím nafťakem to by bylo a hodně povídání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 23. Březen 2009 Sdílet Vloženo 23. Březen 2009 koldik: máš nějakou moc šetrnou fabču...já osobně s motorem 1.4 16V 55kw jezdil za 7,5l/100 (služebák, takže na úsporu se nehrálo, ale zas žádný zbytečný prasení se taky nekonalo ) A srovnávat 1.9 D Citrona s Fabkou se přeci nedá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 23. Březen 2009 Sdílet Vloženo 23. Březen 2009 Já s 1.4 55kw jezdím kolem 6,5/7 (léto/zima) docela "svižně" jak je zvykem říkat... Ale lepší je 59kw, tu ale davali jen do kombíků. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.