Přejít na obsah

Problém s výkonem (cukání při akceleraci)

marecek

Doporučené příspěvky

Ahoj,

mám následující problém a chtěl bych vás tímto požádat o radu.

Stalo se mi následující:

- na cestě do německa (po dálnici) mi po sešlápnutí plynu auto nejdřív cuklo (jakoby bez výkonu), poté ale akcelerovalo normálně dál

- druhý den ráno po nastartování motoru (garáž) mi při volnoběhu začaly létat otáčky - padaly pod 800 a pak zase vylétly k 1500 a zase spadly - to vše v cca 3-5 vteřinových cyklech

- auto pak při přidání plynu vždy na cca 1 vteřinu ztratilo výkon, pak ale v akceleraci pokračovalo (v podstatě na všech převodech a rychlostech), žádné padání do nouzáku jak se tu popisuje při problémech s turbem

Při jízdě večer domů již bylo zase vše v pořádku, i když mi přišlo, jakoby motor neměl výkon/tah jako předtím (čistě subjektivní pocit, každopádně již ale žádné cukání)

nevím jestli to s tím souvisí, ale natankoval jsem v čechách u hypernovy a říkám si, jestli to nemůže být špatnou naftou.

Předem díky za vaše rady,

Marek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

díky za Vaše odpovědi.

Jinak se startem a cukáním to po natankování jiné nafty přestalo, každopádně mi přijde, že auto má stále nižší výkon a i při 3000 ot/m je tah nic moc (oproti dřívějšku).

Zkusím tam před příštím tankováním nalít ten čistič nafty.

Marek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...