Přejít na obsah

Bojové umění... (Jiu - jitsu a třeba i jiné)


kyraso

Doporučené příspěvky

Wing Tsun prave neni jen o chvatech, ale o vyuziti prilezitosti. Musis se umet nejen branit, ale musis umet i ty rany dat. Muj trener neni zadny kulturista a presto, kdyz da ranu, tak jdu do kolen. Me to prijde jako idealni zpusob sebeobrany, tak elegantne a "jednoduse" zpacifikujes protivnika, ze si ani nestaci uvedomit co se vlastne stalo. Opravdu nejde jen o to naucit se prat, ale chtit z toho dostat neco vic. Me to pomaha i psychicky. Mam vlastniho trenera, takze cenu radsi rikat nebudu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak někdo podotkl výše, určitě se najdou gumídci, co to jdou dělat aby byly nebezpečnější, ale o tom tyhle sporty nejsou. Možná tak když je jednotlivý národy vymejšlely před stovkama let, ale dneska rozhodně ne. Dneska je to sport jako každej jinej. Můj trener byl dva roky v thajsku a říkal, že to tam berou jako zaměstnání, něco jako když jdeš tady do fabriky. Myslím že každej z těch sportů člověku pomáhá se psychicky odreagovat, jak říká Martinoslav a pokud od něj čekáš nějakej (i když fyzicky náročnej) relax, tak není důvod to za chvíli balit. Ale jak člověk začne hledat výmluvy proč nemůže na trénink, tak je konec, to je pravda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...