JirkaOc Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 Dobrý den, mám Octavii r.v. 2000 (modelový rok 2001) s centrálním zamykáním dálkovým ovládáním (originál Škoda), je zřejmě vybavená řídící jednotkou "comfort". Včera večer po příjezdu zničehonic přestalo fungovat zamykání/odmykání pomocí vysílače DO, prostřednictvím tlačítek na dveřích řidiče však zamknout a odemknout lze. Po zamknutí tímto tlačítkem ale nebliká LED na dveřích (nevšiml jsem si, jestli předtím ano - zevnitř jsem auto nezamykal...). Všechno ostatní zdá se funguje (včetně třeba naklápění zrcátek - to je údajně řízeno taky komfortem). Vysílač DO nepodezírám - LED na něm při vysílaní povelu poblikává a stejný problém je zároveň i s druhým klíčem/vysílačem. Během dne před závadou jsem vůz myl jednak WAPem v prostoru motoru, jednak tímtéž zvenku (včetně spár mezi dveřmi a karosérií) a poté ještě v kartáčové myčce. S WAPem už jsem si naběhl kdysi s jednotkou Monomotronic u Formana - přes její těsnost se dostala voda dovnitř a trvalo mi skoro den, než jsem nepravidelnou závadu našel a vysušením jednotky odstranil... Tady ale nemám pocit, že by se voda mohla dostat někam, kde vadí - nebo ano? Mimochodem: zkoušeli jsme diagnostiku ATALem501 a VagComem, obě metody vůbec nenašly komfortní jednotku (resp. se to tam snad jmenovalo "centrální zamykání" - nevím, neviděl jsem na display). Motorovou jednotku se normálně načíst povedlo... Nemůže to dělat vadný mikrospínač zámku dveří? Různě po webu jsem narážel na zmínky v tom smyslu, ale nikde jsem nenašel přesný popis chování centrálu při jeho vadě (jako např. u mě - tedy že jde ovládat zevnitř a dálkou ne)... Díky za tipy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 komfort = komfortní jednotka (ne centralní zamykání) jestli se načítala komfortní jednotka (adr. 46) a nic tak jednotka je KO (což si nemyslím) a nebo jen odešla pojistka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mudra Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 mam podobny problem, taky nenactu komfortku(tedy centralni zamykani). vse je funkcni, az na odem/zam dalkou. skusil jsem odpojit baterku, i odpojit komfortku primo a nic. Dalkou zamknu az po zhasnuti osvetleni interieru. A ted VAŠO rad Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 proměřit napájení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mudra Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 proměřit napájení jako, ze tam nejde proud? A co ostatni funkce.Ty jdou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 proměřit jestli je tam všude to co tam má být vypadá to jakoby se ti dostávalo napětí z lampičky na S kontakt a nebo by to chtělo testnout druhou komfortku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mudra Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 no, jinou K nemam, sazenu nekde hodnoty co kde namerit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 tak to asi ne nehledě na to že jsou proměnný a to začlo ze dne na den ? bez žádnejch oprav úprav ? jakej je to rok ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mudra Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 tak to asi ne nehledě na to že jsou proměnnýa to začlo ze dne na den ? bez žádnejch oprav úprav ? jakej je to rok ? no presne odkdy to nevim, ale myslim od vymeny budiku s dotem jinam MR 02 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 a dělal se reset gatewey ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mudra Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 to si nejsem na 100pro jistej. nedelal jsem si to sam, delal mi to znamej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sita Vloženo 5. leden 2007 Sdílet Vloženo 5. leden 2007 Měl jsem zrovna před několika dny ten samý problém. Přestalo z ničeho nic fungovat dálkové zamykání. V mém případě ještě přestalo fungovat i osvětlení uvnitř vozu včetně osvětlení na dveřích. Skoro jsem už jel do servisu. Naštěstí jsem prošel alespoň pojistky a bingo! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sklenar Vloženo 13. leden 2007 Sdílet Vloženo 13. leden 2007 (editace) Ten samý problém jsem měl i já, stalo se mi to po odpojení baterky. Mně ovšem stačilo, jak jsem se dočetl v návodu, že stačí odemknout nebo zamknout auto klíčem (u dveří řidiče) a do dvou vteřin zmačknout tlačítko na ovladači a ten se aktivuje. Editováno: 13. leden 2007, autor: Sklenar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yupee Vloženo 9. Únor 2007 Sdílet Vloženo 9. Únor 2007 (editace) Mne zas dalka zlobi - ale to bude studenak v klicku. Propajel jsem vsechny soucastky a nejakej cas to jelo. Ledka blikala vzdycky pri zmacknuti tlacitka ale auto nic. Navic na prvni zamceni neblika ledka na dverich ale to nevim jestli neni vlastnost - nekde jsem cetl o aktivovani imobilizeru druhym zamcenim. Na vag to pujde hned jak to dostanu ze servisu (pojistovny sou ale smejdi :-) Bye Yupee PS: mam jeden klic bez chipu (origo ale zrtraceny chip) Da se to nekde splasit? klic se mi kvuli tomu nechat delat nechce. Editováno: 9. Únor 2007, autor: yupee Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bar Vloženo 31. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2008 Zdravím...jsem si vyměnil baterku v ovladači a potřeboval bych vědět jak se to aktivuje??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heretic Vloženo 31. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2008 Pokud se nepletu, tak stačí daným klíčem zapnout zapalování a zamknout... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bar Vloženo 31. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2008 To jsem už zkoušel a zmačknu a zablikají mi všechny blinkry a ovladač mi potom pořád nefunguje.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pointfrost Vloženo 2. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2008 nevim jestli nahodou nepotřebuje zase nějak nasměrovat na tu jednotku, někde jsem to tu četl, určitě! hledej ... byla to nějaka kombinace jakože, klič do prvni pozice atd atd, jestli nefunguje to otočit kličem a zamknout tak tam těch kombinaci asi bude více. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alf Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 Dnes jsem měnil baterie mezi ovládači DO a po výměně se mi na obou rozsvítí LED dioda ihned po vsunutí baterie!!!Zkoušel jsem provádět synchronizaci podle návodů zde na fo'ru a bez úspěchu.Obě DO nefnukční.Před výměnou baterií bylo vše funkční.Může mi někdo poradit podle přiložené fotky co je to za DO,(jestli je to originál) a jestli se to dá nějak nastavit,pořípadě ověřit funkce vysílače a přijímače.Hledal jsem na internetu ale takový typ podle fotky jsem nenalezl.Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peteres Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 origo DO to je, dává se k fábiím, u O1 jsem ještě neviděl ... Jinak mě napadá jen jedna respektive dvě věci - baterie buď polarita, ale píšeš, že blikne (i když bůh ví proč) nebo i druh baterky, máš určitě stejný napětí třeba? A dosedací plochy, nejsou nějak ohnutý? Možná to zní blbě, ale stát se to může ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alf Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 Já jsem měnil starší baterii z DO které používám za novější baterii z DO které mám náhradní.Problém nastal po vytažení obou baterií z pouzder a výměně na DO, při nasazení baterie se LEDka okamžitě rozsvítí a svítí trvale na obou ovládačích,polarita je samozřejmě v pořádku a napětí baterií 2,9V a 2,6V.Zajímalo by mě jestli ta rozsvícená LEDKA signalizuje třeba mod učení nebo stav pro synchronizaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 Musíš to znovu synchronizovat. Návod jsem to už někdy dříve dával myslím dokonce dvakrát. Pokud nenajdej mám to v práci naskenované Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alf Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 Právě že jsem to zkoušel synchronizovat podle návodu co jsem tady našel a nešlo to,jeden klíč v zapalování budíky zaplé,druhým klíčem jsem zamkl po i při stlačeném tlačítku na DO ale ta LEDka pořád svítí,neproblikne a nezhasne,zkoušel jsem to na obou DO. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alf Vloženo 10. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2008 Tak jsem zjistil že mám komfortku 1J0 959 799 Q bez DO,takže to dálkové ovládání je nějak dodělané.Budu to muset rozebrat a zjistit co tam vůbec je. Nemá někdo z vás zkušenosti s tímto DO podle toho obrázku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 11. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2008 Nic nerozebírej máš originál DO z příslušenství Škoda. To není součást komfortky, ale je do dodatečně namontovaný modul. Pošlu ti ten návod na synchronizaci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.