Václav Š. Vloženo 15. Květen 2009 Sdílet Vloženo 15. Květen 2009 Ahoj, přiznám se, že se mi to tady nechce moc prohledávat (je tu toho hodně), tak zakládám nové vlákno. Při pomalé jízdě je od přední nápravy slyšet jakési vrzání, především, když se točí volantem. Možná to vrže i při rychlejší jízdě, ale to už to není vzhledem k hluku uvnitř auta slyšet. Když jsem zkoušel auto na místě rozhoupat, nic slyšet není. Tedy jen při pomalé jízdě, když se otáčí volantem. Co by to mohlo tedy být? Díky za rady. Felicia 1,6 r.v. 1997, posilovač řízení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 15. Květen 2009 Sdílet Vloženo 15. Květen 2009 Často vržou kul. čepy ramen,čepy řízení.Také tyčky řízení v tom kloubu pod manžetou řízení.Když to vrže tak zkus na místě otáčet volantem a mělo by být slyšet z které strany to je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 15. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2009 Když točím na místě, tak to nevrže. Na podzim jsem byl na zimní prohlídce v autorizovaném servisu, kde mi jednu manžetu vyměnili, prej aby se v zimě do toho kloubu nedostala voda a neříkali, že by ty klouby byly špatný. Ale je fakt, že to bylo už před půl rokem. Jinak bych řekl, že to vrzání je z levé (řidičovy) strany. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 15. Květen 2009 Sdílet Vloženo 15. Květen 2009 budou to čepy, ale když čtu tvůj podpis asi bych to už neřešil ... druhá půlka roku 2009 je už na spadnutí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 16. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 16. Květen 2009 Malta: No to je sice fakt, ale výměna auta bude nejdřív tak v říjnu. Dřív to prostě nezvládnu. Vydrží ty čepy tak dlouho? Není to nebezpečný? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 16. Květen 2009 Sdílet Vloženo 16. Květen 2009 Ty čepy když vržou,tak ani nemusejí mít vůli akorat jsou špatně mazaný.Jestli ti neklepou tak určitě vydržeji ale v létě se to vrzání bude zhoršovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 16. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 16. Květen 2009 Nene, nic neklepe, myslím, že všechno je v pohodě. Akorát právě, že to začlo vrzat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 16. Květen 2009 Sdílet Vloženo 16. Květen 2009 do října? buď naprosto v klidu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 16. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 16. Květen 2009 Malta: Tak to dík, to jsem nečekal. Jak to začlo vrzat, tak jsem se chtěl už objednávat do servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ricoti Vloženo 17. Květen 2009 Sdílet Vloženo 17. Květen 2009 Zdravím.... v poslednej dobe som zistil že mi niečo klepe na prednej náprave hlavne na vodičovej strane. Gulove čapy som vymenil ale skoro nič to nepomohlo. Neviete niekto čo by to mohlo byť??? diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joppien Vloženo 17. Květen 2009 Sdílet Vloženo 17. Květen 2009 (editace) A udělá se ti mj. i jedno lupnutí ve volantu, jako bys měl vůli? Zkus otočit volant na maximum na pravo, nebo nalevo, pak zjistíš které kolo to dělá a rychle normálně se rozjeď, v tu chvíli ti to ve volantu lupne, jako bys měl vůli v řízení a pak zkus, stále na maximum otočený volant doleva či doprava velmi pomalu rozjet velmi pomalou rychlostí a jestli při tom uslyšíš vrzání až nepravidelné vrzání, tak ti to dělá homokinetický kloub. Tenhle problém mám já, ale zatím je to ok, homokinetický kloub se vymění až bude vydávat při otočeném volantu pravidelný vŕzající lupání. Dá se to taky zjistit tím, že se celé auto u mechanika zvedne, volant bude v poloze rovně a pohybem poloos se zjistí vůle. Editováno: 17. Květen 2009, autor: Joppien Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ricoti Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 no nic takeho to nerobi..... mozno by to mohli byt aj tlmice..... prerdsa len uz maju 11 rokov..... kde by sa to dalo zistit???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 jedině v nějaké firmě, která se specializuje na tlumiče, ti mají většinou testovací zařízení. Občas se vyskytnou při nějakých reklamních akcích na benzinkách či před supermarketem, popř v nějakém serisu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 25. Červenec 2009 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2009 Takže je to tady. V půlce května to bylo jen vrzání, dnes to byl už neskutečný rámus při jízdě. Když jsem přijel domů, nestačil jsem zírat. Levý přední tlumič je zlomený, miska šoupe o kolo. Na pneumatice už je vyrytej rygol. Příští týden objednávám do servisu. Nevíte na kolik vyjde výměna předních tlumičů? Dále moc prosím někoho s ETKOU, zda-li by mi nezjistil číslo dílu. Je to osvětlení SPZ, samozřejmě Felda. Mám na tom světýlku utrženou jednu packu a pořád vypadává. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 31. Červenec 2009 Autor Sdílet Vloženo 31. Červenec 2009 Takže já mám opraveno, byly vyměněny přední tlumiče. Auto jede jako nový. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dpremek Vloženo 25. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2009 Me felda vrze taky a tlumice mam 10 tis novy. jedinou chybu udelal kamos ktery mi to menil,nevymenil horni ulozeni tlumicu kdyz uz to mel sundany. ted to budu muset vymenit sam. zbytecene. cena tak 80kč obe strany.sakra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stepus Vloženo 14. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2009 Dobry den, mam Felicii II 1,6 a stejny problem. Kdyz se rozjizdim, tak slysim v predni naprave lupani, ktere akcentuje v rejdu. Jenze: navstivil jsem jsem servis, kde mi automechanik rekl, ze by to mohly byt poskozene poloosy, klouby nebo manzety. Vsechno prohledl a pry je naprava v poradku. Lupani vsak stale trva, predevsim pote, co auto dele stoji. Nemohlo by byt za neprijemnym zvukem neco jineho nez mechanikem zminovane dily? Co radite? Predem dekuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.