cherubim Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 Nazdar, viete mi poradit aku udrzbu potrebuje mechanicka klimatizacia? Po kolko km, alebo roky? Ci ju treba nejak doplnat, desinfikovat? a co by som mal sledovat? RV 2005, najazdenych 50000km vdaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 trochu hladaj a nájdeš, je to tu toho o údržbe klími dosť. O pár riadkov nižšie pod tvojim príspevkom je téma o zápachu z kúrenia a klími, to si dobre prečítaj. Navrhujem uzatvoriť tento príspevok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 žádná pravidelná údržba se nedělá. Pokud to chladí, tak se nic doplňovat nemusí. Pokud to smrdí, tak to chce vydezinfikovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 a koukal do vyvěšeného tématu, než jsi tu založil nový téma??? http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=31669 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cherubim Vloženo 21. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 žádná pravidelná údržba se nedělá. Pokud to chladí, tak se nic doplňovat nemusí. Pokud to smrdí, tak to chce vydezinfikovat. Dakujem, toto som chcel vediet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cherubim Vloženo 21. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 a koukal do vyvěšeného tématu, než jsi tu založil nový téma???http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=31669 Dakujem, pozriem sa tam. Ja nie som skuseny uzivatel, nemam cas a nechcelo sa mi hladat. Chcel som odpoved na konkretnu otazku, nic viac. Ak vas moje "nove tema" obtazuje, tak ho vymazte, uz som dostal odpoved.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
creck Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 nechci to tam zasirat zbytecnymi hlaskami nejak se mi zda ze uz to nechladi jako za mlada, muze to byt uz starou kapalinou ? kdyz vymenite kapalinu zlepsi se chlazeni ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 samozřejmě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pinoccio Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 Dezinfekcia klimy sa riesi tu: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=35332 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 nechci to tam zasirat zbytecnymi hlaskami nejak se mi zda ze uz to nechladi jako za mlada, muze to byt uz starou kapalinou ? kdyz vymenite kapalinu zlepsi se chlazeni ? stáří chladiva na to nemá vliv, je ale možné, že ti někudy postupně ubývá a pak to samozřejmě chladí míň - takže nová náplň rozhodně pomůže. Problém, ale může být i někde jinde. Utahaný klimakomresor, čidla, ŘJ, serva...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 Nemôžem súhlasiť, vek chladiva má vplyv na chladiacu účinnosť. Chladivo po cca 5 rokoch aj keď neunikne tak sa znižuje jeho účinnosť. Treba vymeniť spolu s dehydrátorom. Ja mám cca po 1 minute a vonkajšej teplote 25C, ventilátor na 2 stupeň teplotu 8C vo výduchoch nad rádiom. Tak by to malo byť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 tak s tím zase nesouhlasím já, pokud se do systému nedostane vzduch (otevření systému na delší dobu a opětovné naplnění bez výměny odvlhčovače), není důvod k tak podstatné degradaci chladiva a potažmo výměny odvlhčovače. Pokud je v háji odvlhčovač, projevuje se to zamrzáním expanzního ventilu - klima přestává fungovat. Doma v ledničce přeci také neměníš náplň. Po pěti letech je spíše pravděpodobné, že náplň již není kompletní, čímž dochází ke snižování účinnosti. Chladivo trochu uniká prakticky vždy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Braver Vloženo 22. Květen 2009 Sdílet Vloženo 22. Květen 2009 Chtel bych se zeptat, zda je normalni tento projev po spusteni klimatizace. Jsou citit zvysene vibrace z motoru, ackoliv klimatizace chladi dobre. Zda se mi, ze klimatizace i vice zatezuje motor nez kdyz bylo auto nove. Zatim jsem zadnou udrzbu po 2 letech neprovadel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 22. Květen 2009 Sdílet Vloženo 22. Květen 2009 vibrovat může větrák nebo klimakompresor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 22. Květen 2009 Sdílet Vloženo 22. Květen 2009 klima určitě zatěžuje motor, jestli poznáš rozdíl v průběhu dvou let, tak jsi dobrý , ...stáří ložisek, řemene...atd atd chladivo rozhodně nemění vlastnosti v průběhu času, u toho dehydrátoru to je jiné- je to vlastně filtr na bázi molekulovýho síta, jímá vlhkost- tu obsahuje každý materiál a záleží jak se z čeho uvolňuje(u rozvodů taflonovými hadicemi interval max. 3roky) a jak je klima často plní atd, v podstatě když je klima dobře udělaná z fabriky a nezasahuje se do ní ntak vydží klidně 10 let, jiné to je při častých-nebo dlouhotrvajících demontáží dílů klimy (havárka, opravy úniky) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 25. Květen 2009 Sdílet Vloženo 25. Květen 2009 Jak se pozná že vibruje klimakompresor? Nebo co jiného (větrák to není) může vibrovat? Vibruje to jak při zaplé klimě tak i mírném přidání plynu (i když né tolik)...tj. změně otáček z volnoběhu 680ot na ccca 800, pak už zase nic... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rommlajz Vloženo 9. Červen 2009 Sdílet Vloženo 9. Červen 2009 Klima by se měla správně dělat po dvou letech.Vypustit vyvákulovat promazat a zase naplnit a správně aji vydenzifikovat proti zapachu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. Červen 2009 Sdílet Vloženo 11. Červen 2009 Klima by se měla správně dělat po dvou letech.Vypustit vyvákulovat promazat a zase naplnit a správně aji vydenzifikovat proti zapachu. o toto jsi vyčetl kde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadekN70 Vloženo 11. Červen 2009 Sdílet Vloženo 11. Červen 2009 (editace) http://www.dusekauto.cz Plnění-čištění klimatizací Editováno: 11. Červen 2009, autor: RadekN70 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommich Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 (editace) Mám fábii a začala mi zapáchat ventilační systém. Potřeboval bych poradit jakým směrem vedou středový průduchy ventilace.Nedaří se mi tam dostal hadičku na nastříkání desinfenkce.Děkuji za radu. Editováno: 2. Září 2009, autor: tommich Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.