Leden 26, 200718 r ještě mě tak napadlo, máš ji garážovanou? Já jo, tak i to by mohlo mít vliv na rychlost přepnutí, protože já mám nastaveno 35°C a to není žádný výrazný rozdíl oproti 40°C. No někdy v garáži je a někdy né, zrovna dneska neé. Asi to bude tím, když mám auto v garáži a pak vyjedu tak mě plyn přepne tak do max 2km a to spíš dřív. A to aji v mrazu kolem -5st.C.
Leden 26, 200718 r JARO2 je to vadné čidlo u ventilků, které nerozezná teplotu LPG mě se to také stalo a dlouho trvalo, než to přepne na LPG . To čidlo hlásilo pořád teplotu LPG -65 stuňů. Výměna čidla cca 10 minut a funguju i při těchto mrazech asi po pár minutách jízdy. jukni na to čidlo nebo v servisu. Akorát te´d jsem nepochopil - mám nádrž na 47 litrů toriod místo rezervy. pokaždé tankuju i přes plovgák co se vejde tak kolem 42 litrů a víc to prostě nedá. Jak je možné že jsem včera natankoval do plna 48 litrů??? nikdy se mi tam tolik nevešlo. Výrobce uvádí nádrž 47 litrů. Nechápu. Většinou se to zastavilo u těch 38-42 litrů. jinak doporučuji večer po jízdách u baráku přepnout na benzín při parkování a ráno to startuje líp teď v tech mrazech. a dost se mi teď zvýšila spotřeba. ujedu na 40 litrů tak 390Km. Pavel
Leden 26, 200718 r JARO2 je to vadné čidlo u ventilků, které nerozezná teplotu LPG mě se to také stalo a dlouho trvalo, než to přepne na LPG . To čidlo hlásilo pořád teplotu LPG -65 stuňů. Výměna čidla cca 10 minut a funguju i při těchto mrazech asi po pár minutách jízdy. jukni na to čidlo nebo v servisu. Akorát te´d jsem nepochopil - mám nádrž na 47 litrů toriod místo rezervy. pokaždé tankuju i přes plovgák co se vejde tak kolem 42 litrů a víc to prostě nedá. Jak je možné že jsem včera natankoval do plna 48 litrů??? nikdy se mi tam tolik nevešlo. Výrobce uvádí nádrž 47 litrů. Nechápu. Většinou se to zastavilo u těch 38-42 litrů. jinak doporučuji večer po jízdách u baráku přepnout na benzín při parkování a ráno to startuje líp teď v tech mrazech. a dost se mi teď zvýšila spotřeba. ujedu na 40 litrů tak 390Km. Pavel No dneska s tím jedu na seřízení, tak se na to pořádně podívaj.
Leden 26, 200718 r Mám takový dotaz:Po kolika kylometrech se vám při mrazech cca -10 až -18 st. C přepne auto na plyn? Dnes když sem jel do práce ( -13 až -17 st.C ) se mě plyn přepl až po 15 - 18 km jízdy. ( voda zahřátá na 90 st. asi od 8 km. ) Mělo by mě to přepínat při 40st.C na motoru. Vyjížděl jsem před chvílí, venkovní teplota -7,5, přepnutí po necelých 4km, ale měl jsem auto přes noc v garáži Ta Tvoje teplota přepnutí je ale nějaká divná, asi by chtělo na to mrknout, jak píše Pavel Greiner...
Leden 26, 200718 r Ahoj kluci, tak se hlásím do klubu těch, co jim jízdu a život "zpříjemňuje" check motoru Jsem z toho hrozně odvázanej ale mám pocit, že v mém případě je to vždy spojeno s okamžikem přepnutí na plyn teď v těch mrazech, kdy asi motor ještě není dostatečně prohřátý A to jsem přesvědčený, že mám teď plyn velice dobře seřízený... Včera poprvé, když se mi to stalo, tak check jen problikával těsně po přepnutí na plyn, kdy jsem ještě navíc brzdil motorem, takže jsem si říkal, že na to měl možná trochu nárok, ale dnes, při standardním přepnutí, mi to začalo jet jen na 2 válce, to je tedy nářez Přepnul jsem na benzín, ale motor se z toho ne a ne vzpamatovat, tak jsem musel zastavit, vypnout motor a znovu nastartovat, pak už to bylo v pořádku i po přepnutí na plyn Doufám jen, že se to nezačne stávat zvykem Ještě mě napadá, jestli to má souvislost s těmi mrazy, tak jet ze studeným motorem jen na benzín a až po ohřátí na 90st.C přepnout na plyn manuálně... Snad by to mohlo pomoct Upraveno Leden 26, 200718 r od Wassermann
Leden 26, 200718 r tohle mi dělalo když se mi zacpával LPG vstřik, poblikávání CHECKu a pak chod na dva válce s přepnutím do nouzového režimu. Pomohlo zastavení , vypnutí motoru a pak jen na benzín, protože jak jsem přpepl, tak se situace po chvilce opakovala.
Leden 26, 200718 r Ahoj kluci. Mě to dneska taky přeplo dýl, asi po 5 km, ale byl jsem v práci, auto celou noc venku a bylo -15°C, když je v garáži, tak mi to přepne asi po 2 km. Upraveno Leden 26, 200718 r od Pavko
Leden 27, 200718 r tohle mi dělalo když se mi zacpával LPG vstřik, poblikávání CHECKu a pak chod na dva válce s přepnutím do nouzového režimu. Pomohlo zastavení , vypnutí motoru a pak jen na benzín, protože jak jsem přpepl, tak se situace po chvilce opakovala. Jejda mane, nestraš Mě to ale dělá jen při velkých mrazech a těsně po přepnutí na plyn, skoro jakoby k přepnutí došlo příliš brzy a plyn ještě nebyl dostatečně zplynovaný "Léčba", jak jsem si vyzkoušel, je v mém případě jednoduchá, prostě jet v režimu jízdy na benzín a na plyn přepnout manuálně tlačítkem až v době, kdy vyleze teplota na teploměru tak na 80-90°C, pak je přepnutí zcela v pohodě a auto jede normálně Samozřejmě by řešením ještě bylo zajet do lpg servisu a nechat si přenastavit teplotu přepnutí tak na 80°C, ale to se mi nechce, přijde obleva nebo jaro a bude mi to přepínat zbytečně pozdě a pak abych to zase nechal nastavovat nazpět Vypozoroval jsem, že pokud je venkovní teplota tak zhruba od -5°C výš, tak je vše v pohodě, problémy jsou jen při silných mrazech. Zajímavé ale je, že loňskou zimu jsem žádné takové problémy neměl a to byly i mrazy i -20°C Tak tedy nějak nevím, kde je přesně zakopaný pes, ale pokud se check nerozsvítí někdy jindy a nebudou jiné problémy, tak to asi nijak řešit nebudu
Leden 29, 200718 r Tak auto po pátečním servise citelně lepší, dolaďovali doby vstřiků, a taky to změřil na emise. S tím pátečním přepnutím, kdy mě to přeplo po 15 km si já osobně myslím, že to bylo velkým mrazem. Odpoledne se auto přeplo normálně a v sobotu a dneska taky ( tak po cca 3 - 5km ). Teďka budu zase chvílu testovat a pak se uvidí jestli je znovu navštívím. Po přečtení benzínové jednotky tam byly chyby : - kylíková sonda ( lambda ) - výpadek na svíčce - brzdovej spínač ( jednou se mě rožla i kontrolka EPC ) V sobotu se mě znovu rožnul check motoru, tak sem ho po chvíli jízdy na plyn zhasl. Dost silně začínám uvažovat, že budu na plyn přepínat až při vyšší teplotě, třeba dneska ráno po přepnutí cukal motor ( trojka a cca 2500 ot/min) ale třeba v sobotu vše ok. Po zahřátí motoru po cukání ani památky.
Leden 29, 200718 r Pečlivě jsem si přečetl Vaše zkušenosti s LPG a musím uznat, že žádná jiná značka automobilů takové rozsáhlé fórum nemá. Vlastním sice Hyundai GETZ 1,3 LPG, ale to mi snad nebudete mít za zlé. Prostě jsem koupil auto v roce 2003 za 295OOO a rovnocená Fabie by stála 350000. Dlouho jsem se rozhodoval zda auto předělat na LPG nebo ne a nakonec jsem do toho šel 1.12.2006. Pořídil jsem ELPIGAZ sekvenční vstřikování za 31000 kč. Toroid 48L. Podělím se s Vámi o mé zkušenosti za tyto 2 měsíce. (6000 km). Počítám si spotřebu po každém tankování a po každém měsíci v součtu (to je nejpřesnější způsob měření, přesnější než jakýkoli palubní počítač.) Například Prosinec 2006 Najeto 2733.5km, spotřeba 217.08 l, 3070 kč, Spotřeba 7.96 l/100 km, 1,12 kč/km. Jezdím prakticky pořád po dálnici a snažím se držet 110 km/hod. (ekonomické důvody) Na benzín jsem jezdil za 6.3 l/100 km. Na plyn nyní 7.8 l/100 km. Spotřeba benzínu 0.05 kč na km. Celkové náklady na km 1.15 kč/km. Úspora je tedy 0.5 kč /km (nyní je honě levný benzín Brno 25.80) Návratnost investice 62000 km, není to nejmíň, ale co se dá dělat, opravdu hodně jezdím a až budu mít auto KO tak LPG předělám na jiné auto. Najeto mám 115000 km. Na autě jsem měl za 115000 jedinou závadu-probíjela indukční cívka. Auto beru jakom dříče, který musí makat denně. S LPG jsem dosud žádný problém neměl. Zajímalo by mne jak, jestli vůbec řešíte případné opotřebení sedel ventilů. Nějaký ten FLASCHLUBE, nebo něco podobného. Zatím se mějte OK, já budu pořád čerpat Vaše cenné zkušenosti. Upraveno Leden 29, 200718 r od bigosp
Leden 30, 200718 r Tak sem se rozhodl sehnat VAG kabel, aby se dali mazat chyby a pro nulování servisních intervalů. Takže za chvilu budu přesně vědět, jaké chyby mě to vypisuje. Jinak dneska se mě zase ržnul check motoru. Jinak po pátečním seřízení je to o dost lepší, ale s tím rozsvěcením budu muset něco udělat.
Leden 30, 200718 r měl jsem klid dobrých 14 dní a v pátek se mi rožnul check 2x a dnes znovu, včera jsem byl na garančce ve škodovce v 75t km a měl jsem tam chybu, jak už jsem tady zmiňoval, smě příliš chudá, chyba sporadická
Leden 30, 200718 r Zajímalo by mne jak, jestli vůbec řešíte případné opotřebení sedel ventilů. Nějaký ten FLASCHLUBE, nebo něco podobného. Tohle jsem vyřešil, několikrát jsem se na to ptal a koukal jsem i na netu a výsledek byl, že je to zbytečné vyhazování peněz. Dneska už mají všechna auta (měl to i Favorit)tvrzená sedla ventilů, tudíž by to mělo být bez problémů. Snad jen některé japonské motory mají sedla měkčí a možná proto Subaru prodává Forestra na LPG a ten má Flashlube namontovaný. to Wassermann, Malta, jara2: Musím zaklepat-ani jedno rozsvícení kontrolky. Ale když mi to dřív dělalo, tak mi to tak žralo nervy, že jsem milou kontrolku přelepil izolačkou a byl klid . to Pavel Greiner: Myslel jsem si, že si něco namlouvám, ale taky mám dojem, že když před dojezdem přepnu na benzín, že to pak ráno líp startuje.(Abysme někoho od LPG nevyplašili, ono to bez toho taky nastartuje bez problému, jen ne na jedno, ale dvě otočení startérem )
Leden 30, 200718 r to Wassermann, Malta, jara2: Musím zaklepat-ani jedno rozsvícení kontrolky. Ale když mi to dřív dělalo, tak mi to tak žralo nervy, že jsem milou kontrolku přelepil izolačkou a byl klid . No o přelepení sem už taky uvažoval, ale nakonec sem si řekl, že když to nedělalo před garančkou, tak po garančce to taky dělat nebude, ale ještě nevím jak dlouho to bude trvat než se mě to podaří vychytat.
Leden 30, 200718 r to Pavel Greiner: Myslel jsem si, že si něco namlouvám, ale taky mám dojem, že když před dojezdem přepnu na benzín, že to pak ráno líp startuje.(Abysme někoho od LPG nevyplašili, ono to bez toho taky nastartuje bez problému, jen ne na jedno, ale dvě otočení startérem ) a vy u sekvenčního dojíždíte na benzín? A jen proto aby vám to ráno lépe nastartovalo? A není to nějaká blbost ?(neberte to osobně) jen se snažím přijít na rozumný důvod v čem by to mělo pomoci. Tohle jsem dělal u Škodárny, ale tam to mělo svůj racionální důvod, aby AC pumpa nemusela tak dlouho táhat, aby v karbecu byl benál co nejdříve.
Leden 30, 200718 r hmm ja to prepinal pouze v zime, (kdyz mrzne ne jako letos) kdy je vsechno stuhly, tak abych rano netrapil tolik baterku a starter.ale jen obcas, protoze si na to vzpomenu jen obcas.,
Leden 30, 200718 r a vy u sekvenčního dojíždíte na benzín? A jen proto aby vám to ráno lépe nastartovalo? A není to nějaká blbost ?(neberte to osobně) jen se snažím přijít na rozumný důvod v čem by to mělo pomoci. Tohle jsem dělal u Škodárny, ale tam to mělo svůj racionální důvod, aby AC pumpa nemusela tak dlouho táhat, aby v karbecu byl benál co nejdříve. (v pohodě-osobně to neberem ) Taky nevím, čím to je, až půjdu na servis, zkusím se zeptat. Já na benzín nedojíždím(si skoro ani nevzpomenu, kdy jsem naposledy sáhnul na přepínač), jen jsem si všimnul, že stačí na pár vteřin před vypnutím motoru přepnout na benzín a pak to v chladném počasí nastartuje o trochu dřív.
Leden 31, 200718 r Pepa: A to jako že pokud na konci předešlé jízdy nepřepneš na benzín, tak Ti to při následném studeném startu točí nějak dlouho? To je tak citelný rozdíl v délce startování? Já si tedy na nějaké dlouhé točení startéru při startování studeného motoru nemůžu stěžovat, startuji na brnk naštěstí vždy Upraveno Leden 31, 200718 r od Wassermann
Leden 31, 200718 r Mě startuje za studena taky na brnk, nevidím důvod proč u sekvenčního vstřikování dojíždět na benzín.
Leden 31, 200718 r To přepínání na benzín jsem někde četl v nějakých testech aut na LPG a nemohu si vzpomenout kde. Je pravda, že to kolikrát v zimě také nepřepínám, jelikož na to zapomenu, ale fakticky, jak je venku dost pod nulou (letos asi jen jednu noc) tak mi to při startu tak max. dvě sekundy pokuckává. Při dojezdu na benzín to neudělá ani jednou. Jinak to samozřejmně nepřepínám. Asi moc dávám na ty testy aut s LPG v časopisech Ale vyměnil jsem si olej (105 000Km) a koupil nové svíčky na LPG Brisk (na garančky už nejezdím) a jak jsem již dříve zmiňoval probublávání motoru (jak na benzín, tak na LPG) ve volnoběhu, tak mi to probublává nějak více. Jízda je však v pohodě. Ve čtvrtek jsem objednanej do servisu LPG, kde se pokusí zjistit závadu a rozsvěcování oranžové kontrolky motoru, tak doufám, že to dají do pořádku. Rád čtu tuto diskuzi a vidím, že se stím problémem fakt asi dá něco dělat. Pár příspěvků (tuší Pepa, Jara2) mají po problému. Samozřejmě dám vědět. Snad nevyhodím zas jen tak prachy do kanálu!!!
Leden 31, 200718 r No já ještě po problému nemám, ale pracuje se na tom. Tento týden mě snad přijde VAG kabel, tak pak budu chytřejší. ( Uvažuju že si koupím aji kabel na LPG, na Magic 2 stojí 550kč a soft je na netu ). U mě se akorát projevuje na volnoběh nepravidelnej chod motoru ( třepe se auto ). Tak to budou muset v servisu dotáhnout do konce. Ale mechanici jsou ochotní, takže zatím vpoho.
Leden 31, 200718 r no mě to taky udivuje , že bych měl mít jiné starty při dojezdu na benzín než při dojezdu na LPG. Dojedu do garáže každý den na LPG a ráno na drc vyjíždím. Teď si tak vybavuji, že jsem dojel v neděli z lyží a zhasl to před garáží, abych sundal lyže a příčníky a tudíž jsem pak vjížděl do garáže pouze na benzín, no a v pondělí jsem nastartoval naprosto stejně jako každý jiný den . jinak volnoběh mám na LPG naprosto ukázkový a bezproblémový
Leden 31, 200718 r Na kdo jezdí na plyn a nejezdí velké vzdálenosti, tak tam je zbytečné na BA před dojetím přepínat. Jezdím jen dálnice a na benzín dojíždím kvuli tomu, aby se Draslík, který je v naturálu (místo Olova) dostal do spalovacího prostoru. Pokud nepřepnu na BA a dojedu na LPG, tak ráno satartuju na brnk, takže u mne je důvudem ten Draslík.
Leden 31, 200718 r ( Uvažuju že si koupím aji kabel na LPG, na Magic 2 stojí 550kč a soft je na netu ). nemozes hodit odkaz na ten LPG kabel a soft ? please.
Leden 31, 200718 r Na kdo jezdí na plyn a nejezdí velké vzdálenosti, tak tam je zbytečné na BA před dojetím přepínat.Jezdím jen dálnice a na benzín dojíždím kvuli tomu, aby se Draslík, který je v naturálu (místo Olova) dostal do spalovacího prostoru. Pokud nepřepnu na BA a dojedu na LPG, tak ráno satartuju na brnk, takže u mne je důvudem ten Draslík. Promiň mi dětinskou otázku, ale k čemu je dobrý draslík ve spalovacím prostoru?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.