Únor 2, 200718 r vsetko co viem je, ze na krabicke je napisane : NGK 2330 BCPR6ES vygúglil som nieco, je tam aj obrazok : http://www.sparkplugs.com/results_cross.as...=2330&x=44&y=16 ...hehehehe, davaju to origo do Toyoty Supra. ...kua, vyzera to na platinu, ale cena je len2.24 dolara, hmm ... http://www.lkperformancestyling.co.uk/cata...sparkplugs.html Upraveno Únor 2, 200718 r od colins
Únor 3, 200718 r V zimě se mění poměr míchání LPG - propan-butan. Proto se vždycky v zimě zdražoval. Tentokrát cena zůstala, i při jiném poměru mísení. No a další věc je samozřejmě to, že vždycky ceny jdou dolů pomaleji, než nahoru.
Únor 3, 200718 r Pokud jdete k firmě, které Vám dělala přestavbu s nějakým problémem. Třeba CHECK, cukání...Bere to firma jako garanci nebo za to platíte. Plátíte-li za to tak kolik? Upraveno Únor 3, 200718 r od bigosp
Únor 3, 200718 r Pokud jdete k firmě, které Vám dělala přestavbu s nějakým problémem. Třeba CHECK, cukání...Bere to firma jako garanci nebo za to platíte. Plátíte-li za to tak kolik? Pokud něco takového bylo, šlo to na záruku, tudíž zdarma.
Únor 3, 200718 r Asi záleží na mechanikovi, já jsem po namontování v květnu 2006 byl u mechanika jednou seřídit plovák respektive kontrolky a to bylo zdarma, kluk byl seřídit bohatost směsi, taky zdarma, jinak jsme tam nebyli, tak nevím. Kdyby se dával nějaký materiál, tak se to určitě platí, ale kontroly a seřízení by mělo být zdarma. Roční prohlídka se platí tuším 200 kč, ale taky jsem neabsolvoval, tak nevím.
Únor 4, 200718 r ******************************************* Link k staršej téme LPG a Fabia 1.2/47kW http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=16191 *******************************************
Únor 5, 200718 r Tak po pátečním seřízení maximální spokojenost. Upravená směs ( upravoval křivku naklonění, snížení o 5 % - tzn. chudčí směs ). Auto líp jede, lepší volnoběch ( už to nehází s autem ). Teplotu přepnutí jsem si nechal zvednout ze 40 st. C na 50 st. C a musím říct, že maximální spokojenost. Přepíná to o cca 1km dál ( možná ani to ne ) a po přepnutí absolutně žádné problémy a přepnutí absolutně neregistruju. V létě nechám teplutu stáhnout na 40 st.. Jinak co se týče kontrolky motoru, tak jelikož mě namazal paměť závad, tak stále svítí, ale dnes nebo zítra by mě měl dojít VAG kabel, tak to smáznu a pak uvidím. Dnes večer dám na pokusně va mřížku chladiče kousek izolace, chci tak vyskoušet jestli se bude auto rychlejc zahřívat.
Únor 6, 200718 r .... Dnes večer dám na pokusně va mřížku chladiče kousek izolace, chci tak vyskoušet jestli se bude auto rychlejc zahřívat. ako to dopadlo s tym zahrievanim ???
Únor 6, 200718 r ako to dopadlo s tym zahrievanim ??? Izolaci tam dám dneska, včera jsem se vrátil pozdě z práce. Ale když sem měl auto v garáži, tak přepnutí přesně po 4,4 km. A když jedu odpolednz práce tak je to tak nastejno. Zítra dám vědět jak to dopadlo.
Únor 7, 200718 r Tak včera večer jsem dal na 2/3 chladiče izolaci. Ale je fakt, že nějaký rychlejší zahříváním nevidím. Ale ještě uvidíme.
Únor 8, 200718 r jara2: Na tu izolaci je moc teplo, to by možná fungovalo při větších mrazech, aby jsi zabránil náporovému chlazení při jízdě.
Únor 8, 200718 r Tu izolaci před chladič to asi nemyslíte vážně, že ne? Pokud máte termostat OK tak v motoru cirkuluje pouze malý okruh (chladící kapalina neprochází chladičem). Po dosažení stanovené teploty pustí termostat chladící kapalinu do chladiče, a v tuto chvilku už dávno jedete na LPG. Dečkou před chladič způsobíte toto: -Tím, že zabráníte přísunu studeného (náporového) vzduchu do motorového prostoru (chladiče se to netýká) snížíte trochu dobu zahřívání motoru. (naprosto nepatrně-určitě to nebude ani 30 vteřin jízdy.) -I v zimě je v potřeba chladit- častěji bude v provozu větrák před chladičem, v situaci, která bude vyžadovat větší míru chlazení- popojíždění v koloně do kopce...může nastat s chlazením problém. Každý ať si udělá závěr sám, ale moje znalosti mi říkají--dečku určitě ne. LPG- ZDAR Upraveno Únor 8, 200718 r od bigosp
Únor 12, 200718 r No to s tou izolací byl jen pokus. Jinak po vymazání chyb z řídící jednotky, kde byla jako obvykle chyba : - systém dávkování paliva - směs příliš bohatá. Jinak mám takovej pocit, že se mě kontolka motoru rožně většinou když se mě začně svítit trvale kontrolka rezervy plynu. ( ale musím to ještě vysledovat ) . A dobrá zpráva nakonec. Plyn v Lipůvce ( obec u Brna ) zlevnil z 13,80 na 13,50 kč/litr.
Únor 13, 200718 r Tak včera ráno jsem natankoval a zatím se mě kontrolka motoru nerozsítila. Tak uvidíme dál. Jen nevím, jak budu řešit to, jestli se mě potvrdí, že se kontrolka rozsvěcí když začne svítit rezerva plynu.
Únor 13, 200718 r Tak ta sviňucha jedna oranžová se mi zas rozsvítila!!! Už kašlem na jakýkoliv šťourání se v tom a vyhazování peněz jen za to že to zhasnou. si to bude u těch fabii normální.
Únor 13, 200718 r Tak ta sviňucha jedna oranžová se mi zas rozsvítila!!! Už kašlem na jakýkoliv šťourání se v tom a vyhazování peněz jen za to že to zhasnou. si to bude u těch fabii normální. Nevím, co jsi za to seřízení platil, ale když bys měl nervy a náladu, chtělo by tam zajet znovu, aby Ti to udělali tentokrát zdarma, když naposled to nestálo za nic a dali si trochu víc záležet. Nechci to zakřiknout, ale mě už se to fakt od posledního seřízení(před 20ti tisíci km) nerozsvítilo . Pokud to ovšem nepoladili tím způsobem, že "odstřihli" kontrolku.
Únor 14, 200718 r Tak bohužel, kontolka se nerozsvěcí jenom když je málo plynu, ale i když je ho daleko víc. Nezbívá než hledat dál. ( ještě že auto jezdí normálně )
Únor 14, 200718 r chlapi, smiřte se s tím a buďte rádi že to necuká. Chápu je to rozčilující když to na vás na jinak pohaslé palubce svítí, ale šak ona zase zhasne.
Únor 15, 200718 r chlapi, kontrolni otazka : ako ste na tom s rezervou (pneu) ? namontovali vam pri montazi LPG nejaky drziak ? a ako je to na STK ?
Únor 15, 200718 r Ne, mám jí přikurtovanou na stojáka za oka (viz foto). Líbil se mi ale nápad co jsem viděl tuším u Wassermana, že tam má i ten kastlík v ní, tak jsem si ho tam před cestou do HU dal taky (alespoň provizorně), ale přetrhl se mi pásek, tak jí mám jen položenou zatím, ale jak se dostanu do marketu koupím pořádný stahovací řemeň a upnu to pořádně
Únor 15, 200718 r No to je pěkný, jenže do krátký se to nedá na stojáka dát, musí ležet, tak jsem koupil obal a je tam. Box je uvnitř a nepřekáží.
Únor 15, 200718 r Mám to přesně jako Pavko (mám taky hatchback ). Při montáži lpg mi rovnou provrtali díru skrz koberec a papundekl, co jsou na podlaze v kufru a skrz tuto díru je rezerva i celý její obsah přišroubována jedním šroubem do konstrukce, která drží toroidní nádrž. Celé toto uchycení vytvořili v lpg servisu standardně rovnou při montáži. Rezerva je tak přikurtovaná ke karoserii a žádný její nežádoucí pohyb po kufru nehrozí Na STK chtějí, aby rezerva byla pevně připevněna a nelítala volně. Je to z důvodu její potencionální nebezpečnosti, co by těžkého, volně loženého předmětu, třeba při prudkém brždění. Jestli ale stačí její uchycení třeba jen popruhy netuším... Upraveno Únor 15, 200718 r od Wassermann
Únor 15, 200718 r Jestli ale stačí její uchycení třeba jen popruhy netuším... mám ji přitaženu k tomu kastlu na deštníky, takže nelítá, jen to musím stáhnout pevnějším páskem. Tehdy jsem to udělal provizorně s tím co jsem měl při ruce a ono to až do teď drželo, takže jsem to neřešil, ale teď už mě to donutí.
Únor 15, 200718 r Já osobně mám rezervu jen položenou v kufru. Ničím ju přikurtovanou nemám, a žádný díry do kastle vrtat nebodlám. Takže doufám že to bude v pohodě.
Únor 15, 200718 r Já osobně mám rezervu jen položenou v kufru. Ničím ju přikurtovanou nemám, a žádný díry do kastle vrtat nebodlám. Takže doufám že to bude v pohodě. Nevrtáš díry do kastle. Konstrukce toroidní nádrže už obsahuje matičku (závit), do kterého stačí z vrchu zašroubovat šroub, který rezervu drží. Jde jen o to vyměřit si to a provrtat ten papundekl a koberec, co máš na dně kufru, aby jsi mohl prostrčit ten šroub z rezervy položené na dně kufru přes podlahu (koberec+papundekl) a přišroubovat jej k vlastní konstrukci toroidní nádrže, nic víc. A v tom provrtání koberce a papundeklu bych problém neviděl, do kastle nikde nejdeš. Jen nechápu, jestli to tam nemáš, proč Ti to neudělali už při montáži lpg.....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.